Ta kombinacja zaledwie kilku składników wzmocni nasz układ immunologiczny. Oto przepis na zdrowy pudding według Marka Zaremby.
W kuchni przeciwgrzybiczej warto jak najczęściej stosować proste, ale wysoko odżywcze potrawy. Ta zaledwie kilkuskładnikowa kombinacja wzmocni Wasz układ immunologiczny i odciąży go od częstego nadmiernego wykluczania składników powodujących nietolerancję. Jeśli nie trawicie dobrze migdałów i odczuwacie po nich dyskomfort, można je pominąć w przepisie lub dodać inne orzechy. Borówka ma trochę cukru, więc osoby z przewlekłą kandydozą powinny ją jeść dopiero po kilku tygodniach programu, a pozostali – najlepiej raz w tygodniu (lub dodawać owoc granatu).
Składniki na 1–2 porcje:
-
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
-
mleko kokosowe lub inne roślinne (bezglutenowe)
-
1/3 łyżeczki kurkumy
-
1/3 szklanki posiekanych migdałów
-
garść borówek
Przygotowanie:
-
Wlej mleko do garnka i podgrzej.
-
Dodaj kaszę oraz migdały.
-
Następnie całość zmiksuj w blenderze.
- Podawaj z borówkami i kurkumą.