„Zrobiliśmy to lepiej”: MAX Premium Burgers wprowadza Burgera Rywala do polskich restauracji
Artykuł sponsorowany

„Zrobiliśmy to lepiej”: MAX Premium Burgers wprowadza Burgera Rywala do polskich restauracji

Dodano: 
Burgera Rywala
Burgera Rywala Źródło:MAX Premium Burgers
15 listopada br. szwedzka sieć MAX Premium Burgers rzuca smakowe wyzwanie i wprowadza do polskich restauracji nowość – Burgera Rywala. Rywal dostępny będzie w 3 odsłonach: z wołowiną, wołowiną i bekonem, a także w wersji wegetariańskiej z roślinnym Plant Beef i ma skraść serca obecnych oraz nowych fanów sieci w Polsce.
Wierzymy, że w branży fast food należy jeszcze wiele zrobić, szczególnie pod kątem smaku. Nie boimy się mówić, że wyprzedzamy w tym względzie konkurencję i tej jesieni oferujemy najlepszego burgera dostępnego na polskim rynku. Myślę, że możemy śmiało powiedzieć: „zrobiliśmy to lepiej” – komentuje Richard Bergfors, CEO MAX Burgers.

Nowy burger przekonuje nie tylko smakiem i rozmiarem, ale także wysoką jakością składników. Tym, który zasługuje na szczególną uwagę jest lingonberry – szwedzka borówka brusznica, znajdująca się w każdej z trzech wersji Rywala w postaci autorskiego sosu z dipem BBQ.

W burgerze – niezależnie od tego, czy zdecydujemy się na wariant z wołowiną, wołowiną i bekonem czy z Plant Beef – znajdziemy również smażony ser mozzarella, ser cheddar, czerwoną cebulę, sałatę i sos kreolski, wszystko zamknięte w autorskiej bułce MAX, Frisco.

Od ponad 50 lat nasza misja pozostaje niezmienna – serwować najsmaczniejsze burgery z najwyższej jakości składników. Chcieliśmy dać Polakom jeszcze większy wybór i podnieść poziom konkurencji w zakresie smaku, tak właśnie powstał Rywal. Sos na bazie szwedzkiej borówki i dipu BBQ to nasza specjalność i mamy nadzieję, że skradnie serca nowych fanów MAX. Tworząc nowe opcje w menu, nieustannie poszukujemy najlepszych produktów do naszych niemal 200 restauracji na różnych rynkach. W przypadku Rywala borówka pochodzi ze Szwecji, a wołowina jest prosto z Polski – zapowiada Jonas Mårtensson, szef kuchni MAX Burgers.

Burger Rywala jest jednym z największych i najbardziej premium burgerów w ofercie szwedzkiej restauracji – duży, sycący i satysfakcjonujący niezależnie od wybieranej wersji. Dostępny od 15 listopada we wszystkich restauracjach MAX w Polsce, gdzie goście mają dodatkowo możliwość składania zamówień za pośrednictwem aplikacji MAX Express, strony internetowej oraz partnerów z dostawą.

Ceny nowego burgera w zależności od wariantu zaczynają się od 23,95 złotych, a ceny zestawów od 31,95 złotych.

Więcej informacji: www.maxpremiumburgers.pl.

MAX Burgers został założony w Gällivare w 1968 roku przez Curta Bergforsa i Brittę Andersson i rozwinął się z małej budki serwującej burgery w północnej Szwecji do międzynarodowej sieci z restauracjami w Szwecji, Polsce, Norwegii, Danii i Egipcie. Ambicją MAX jest stanie się najlepszą siecią burgerów na świecie poprzez serwowanie najlepszych burgerów w sposób odpowiedzialny.

Zrównoważony rozwój jest naturalną częścią firmy. MAX jako pierwsza sieć restauracji na świecie zaczął znakować swoje menu pod kątem dbałości o klimat już w 2008 roku. Od 2006 roku Fair Distribution Foundation przekazuje 7-10% rocznego zysku netto MAX na walkę z ubóstwem. Więcej informacji o MAX Burgers: www.maxburgers.pl

Źródło: MAX Premium Burgers