Czesi wykupują u nas masło na potęgę. Trudno się temu dziwić, biorąc pod uwagę fakt, że mamy w Polsce wiele atrakcyjnych ofert na ten produkt. Jedną z nich właśnie przygotowała Biedronka. Sprawdź, co dokładnie musisz zrobić, by odciążyć domowy budżet. Nie zwlekaj zbyt długo z decyzją, bo inaczej szansa przejdzie ci koło nosa. Promocja nie trwa wiecznie, a czasu na zakupy jest mało.
Jak zdobyć tanie i dobre masło w Biedronce?
Promocja na masło w Biedronce dotyczy konkretnego produktu. Chodzi o wyrób marki Mleczna Dolina. Opakowanie o wadze 200 gramów kosztuje teraz 4 złote i 49 groszy, czyli niemal dwa razy mniej niż „normalnie”. Tyle za tłuszcz zapłacą posiadacze oprogramowania Moja Biedronka. Rabat zostanie naliczony po wyświetleniu oferty w aplikacji. Są również limity – kostka masła na konto. Jeśli chcesz kupić za jednym razem więcej sztuk, musisz skorzystać z karty Moja Biedronka. Jej posiadacze mogą jednak liczyć na nieco mniejszy upust niż klienci z aplikacją. W ich przypadku wyniesie on bowiem 41 procent. Oznacza to, że za jedno opakowanie masła zapłacą 4 złote i 49 groszy. Obniżka obowiązuje przy zakupie trzech sztuk. Tyle też wynosi dzienny limit.
Pamiętaj też, że promocja ma ograniczenia czasowe. obowiązuje tylko przez jeden dzień. jeśli chcesz z niej skorzystać, musisz zrobić zakupy w poniedziałek, 18 listopada 2024 roku. Jeśli się spóźnisz ani większy ani mniejszy rabat na masło nie zostanie naliczony. Będzie je trzeba nabyć po cenie regularnej, która wynosi osiem złotych i 49 groszy.
Jak przechowywać masło?
Masło powinny być przechowywane w niskiej temperaturze. Najlepiej trzymać je w lodówce, w szczelnie zamykanym opakowaniu. Dzięki temu nie wchłonie zapachów wydzielanych przez inne produkty znajdujące się w pobliżu. Pamiętaj, że tłuszcz możesz też zamrozić. Jeśli chcesz to zrobić, podziel kostkę na mniejsze porcje i schowaj do zamrażarki. Ten prosty zabieg sprawi, że tłuszcz zachowa świeżość nawet przez 6 miesięcy.
Czytaj też:
W Biedronce kupuj tylko taki chleb. To najzdrowsze pieczywo zdaniem dietetykaCzytaj też:
Babciny patent na pierogi rozpływające się w ustach. Ciasto jest miękkie i bardzo delikatne