Najzdrowsza biała kiełbasa na Wielkanoc? Bosacka ma już swój typ. Znasz go?

Dodano:
Smażone białe kiełbaski z kapustą kiszoną Źródło: Freepik/timolina
Jaką białą kiełbasę wybrać na Wielkanoc? Katarzyna Bosacka znalazła już swoją „faworytkę”. Rozkłada konkurencję na łopatki. Sprawdź dlaczego.

Biała kiełbasa gości na wielkanocnych stołach w wielu polskich domach. Mnóstwo osób kupuje ją w popularnych sieciach handlowych. Dlatego Katarzyna Bosacka postanowiła „wziąć pod lupę” supermarketową ofertę i znaleźć najlepszy produkt dostępny na rynku. Dziennikarka bez wahania wskazała faworyta, a swoimi spostrzeżeniami podzieliła się w jednym z materiałów udostępnionych w sieci. Zobacz, jaki przysmak zyskał jej uznanie.

Jaka biała kiełbasa jest najlepsza zdaniem Bosackiej?

Według Katarzyny Bosackiej najlepszym wyborem jest biała kiełbasa marki Dolina Dobra. Na korzyść tego produktu przemawia przede wszystkim krótki i prosty skład, który obejmuje wyłącznie cztery składniki. Znajdziemy w nim – jak zauważa dziennikarka – tylko mięso wieprzowe, sól, przyprawy oraz aromat naturalny. Nie ma tu żadnych zagęstników, wzmacniaczy smaku czy konserwantów, na przykład azotynu sodu. Co więcej, opisywany przysmak może pochwalić się jeszcze jedną ważną zaletą:

Ta kiełbasa ma też bardzo dużo białka. Uwaga, uwaga. Siedemnaście gramów [w stugramowej porcji – przyp. red], co jak na kiełbasę jest naprawdę dobrym wynikiem – zauważa Katarzyna Bosacka.

Warto podkreślić, że opisywany produkt jest dostępny w wielu popularnych sieciach handlowych. Obecnie można go kupić między innymi w supermarketach Auchan. Paczka o wadze 750 gramów to wydatek rzędu 16 złotych i 99 groszy.

Czym kierować się przy wyborze białej kiełbasy?

Przede wszystkim zwracaj baczną uwagę na zawartość mięsa w danym wyrobie. Powinna być jak najwyższa (minimum 90 procent). Duże znaczenie ma również barwa nabywanego produktu. Sięgaj po kiełbasy o szarym kolorze. Różowy odcień może świadczyć o dużej ilości konserwantów w danym przysmaku. Z kolei biały – zwykle wskazuje na wysoką zawartość tłuszczu. Unikaj też artykułów z podejrzanie długim okresem przydatności do spożycia.

Źródło: Instagram Katarzyny Bosackiej
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...