-
Dodaj ten sekretny składnik do fasolki po bretońsku. Tego smaku nie zapomnisz
Fasolka po bretońsku to klasyka polskiej kuchni, który od lat gości na naszych stołach. Istnieje jednak sekretny składnik, który potrafi wynieść to danie na zupełnie nowy poziom. Dzięki niemu naprawdę trudno oprzeć się tej potrawie....
Produkty -
Ten jeden składnik zmieni twój omlet w zdrowotną bombę. Musisz spróbować tego sycącego śniadania
Szybkie śniadanie może być smaczne, sycące i proste w przygotowaniu. Klasyczny omlet zyska zupełnie nowy wymiar dzięki jednemu, nieoczywistemu dodatkowi. Sprawdźcie, co do niego dodać, by był jeszcze zdrowszy.
Produkty -
Te kokosanki zawsze robię na Trzech Króli. Pracy przy nich tyle, co nic, a efekt zachwyca
Szukasz pomysłu na prosty, a zarazem obłędnie pyszny deser? Te kokosanki sprawdzą się idealnie. Nie wymagają pieczenia i w zasadzie robią się same, a smakują tak, że palce lizać. Będą idealnym dopełnieniem rodzinnych spotkań podczas...
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Ta babcina „mikstura” na flegmę z 4 tanich składników działa cuda. Ulga przychodzi błyskawicznie
W sezonie zimowym dopadają nas różnego rodzaju infekcje, a wraz z nimi pojawia się flegma. Gdy przeziębienie daje mi się we znaki, sięgam po „magiczną miksturę” mojej babci. To tylko 4 proste składniki, ale ich połączenie w mig...
ProduktyŻywienie -
Ta zupa chroni przed wieloma chorobami. Przepis na długowieczność poleca znany lekarz
Co jeść, by dożyć sędziwego wieku w świetnej kondycji? Doktor Marek Skoczylas ma swój przepis na długowieczność. To smaczna i sycąca zupa.
ŻywienieProdukty -
Zamiast drogich preparatów, robię „eliksir młodości” od dietetyka. Jest tani i skuteczny
Wiele osób marzy o tym, by pozbyć się zmarszczek i zachować młody wygląd na dłużej. W osiągnięciu tego celu pomóc może napój polecany przez znanego dietetyka. Można go zrobić „za grosze” z trzech łatwo dostępnych składników.
ŻywienieProdukty -
„Żydowska penicylina” postawi cię na nogi po Sylwestrze. Koniecznie wypróbuj ten prosty przepis
Zastanawiasz się, co zjeść po Sylwestrze? Postaw na „żydowską penicylinę”, czyli złoty rosół. Nasyci, rozgrzeje, a jednocześnie doda energii i wzmocni odporność.
Żywienie -
Była kulinarnym hitem PRL-u. Dietetyk: to jedno ze zdrowszych dań w polskiej kuchni
Dawniej królowała na stołach Polaków. Potem o niej zapomniano. Dziś wraca „na salony” i to w wielkim stylu. O tym, że jest nie tylko smaczna, ale i bardzo zdrowa przypomina znany ekspert.
ŻywienieProdukty -
Tą szybką przekąską z ciasta francuskiego moi goście zawsze zajadają się w sylwestra. Robię ją w 25 minut
Szukacie szybkiej i pysznej przekąski na sylwestrową noc? Z ciasta francuskiego przygotujecie wyjątkowe mini przysmaki, które zachwycą każde podniebienie. Są łatwe do zrobienia, chrupiące i pełne smaku – idealne na imprezowy stół.
Żywienie -
Ta ekspresowa sałatka na sylwestra zachwyci wszystkich gości. Zrobisz ją w 20 minut
Wśród kulinarnych propozycji na wieczór sylwestrowy nie może zabraknąć pysznych sałatek. Koniecznie spróbujcie przygotować błyskawiczną sałatkę, która przy okazji jest bardzo sycąca. Wszyscy goście będą się nią zajadać.
Produkty -
Poświąteczna zapiekanka to hit w moim domu i sposób na oszczędny obiad. Robię ją z tego, co zostało
Po świętach Bożego Narodzenia często zostaje nam sporo jedzenia, w tym różnorodne wędliny, które niekoniecznie muszą trafić do kosza. Zamiast marnować jedzenie, warto je wykorzystać, przygotowując pyszną zapiekankę.
Żywienie -
To dla mnie najlepsze śniadanie, gdy jestem przejedzona po świętach. Jest szybkie i lekkie
Po jedzeniu świątecznych dań, które są dość ciężkie, warto dać odpocząć naszemu układowi trawiennemu i sięgnąć po lekkie, orzeźwiające śniadanie. Idealnym rozwiązaniem będzie pyszne smoothie.
Żywienie -
To mój świąteczny deser „last minute”. Jest szybki, prosty, a smakuje niewiarygodnie dobrze
Kiedy w natłoku przygotowywania potraw brakuje czasu na zrobienie deseru, a goście już pukają do drzwi, warto mieć w zanadrzu coś wyjątkowego. Oto przepis na błyskawiczny deser, który zachwyci wszystkich. Sprawdźcie, jak go przygotować.
Żywienie -
Bigos na Boże Narodzenie na ostatnią chwilę. Jest pyszny, a zrobisz go w 25 minut
Pyszny bigos to ważny element bożonarodzeniowej tradycji. A co, jeśli brakuje czasu na wielogodzinne gotowanie? Wtedy można przyrządzić ekspresowy bigos. Zobaczcie, jak go zrobić.
Żywienie -
Ekspresowy deser jak z najlepszej restauracji. Robię go w 20 minut, a goście są zachwyceni
Chrupiąca, karmelowa skorupka skrywająca aksamitnie gładki krem to deser idealny. Co więcej, na jego przygotowanie nie musicie wcale poświęcić dużo czasu. Zobaczcie, jak zrobić go w ekspresowym tempie.
Żywienie -
Muffinki piernikowe zawsze są hitem na moim świątecznym stole. Zrobisz je w ekspresowym tempie
Muffinki piernikowe są znacznie szybsze w przygotowaniu niż klasyczny piernik, a do tego smakują obłędnie. Zobaczcie, jak w kilku krokach stworzyć te pachnące cudeńka, które wypełnią dom zapachem świąt i oczarują bliskich.
Produkty -
Te babeczki zachwycają wyglądem i smakiem. To najlepszy deser na Boże Narodzenie
Przysmaki, które zdobią świąteczny stół. Tak w skrócie można opisać te babeczki. Słodkości idealnie wpisują się w tematykę Bożego Narodzenia. Ich przygotowywanie może być świetną zabawą dla całej rodziny. Koniecznie wypróbuj ten przepis.
ŻywieniePaulina Cywka
-
To ekspresowe ciasto na mleku zrobisz z kilku składników. Idealne do popołudniowej kawy
Są takie smaki, które wystarczy poczuć raz, by na zawsze zapadły w pamięć. Takie jest właśnie ciasto „na mleku”. Zrobicie je w mgnieniu oka z kilku podstawowych składników. Zobaczcie, jak przygotować taki szybki, ale nieziemsko smaczny...
Żywienie -
Masło po 10 zł to już norma. Zrób je sam z jednego składnika, który masz w lodówce
Ceny masła nieustannie „idą w górę”. Eksperci szacują, że niedługo przekroczą psychologiczną barierę 10 złotych za kostkę. Jeśli chcesz zaoszczędzić, zrób smarowidło na własną rękę. Potrzebujesz tylko jednego składnika. Z pewnością masz...
ProduktyŻywienie -
Polacy zajadali się nią w PRL-u. Goście będą się bić o przepis na tę prostą i tanią przekąskę
Choć czasy PRL-u kojarzą się głównie z pustymi sklepowymi półkami, to nie brakuje w nich kulinarnych „perełek” i dowodów na to, że nawet z niczego można wyczarować coś naprawdę pysznego. Dziś powiemy o jednym z nich.
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
To ciasto smakuje lepiej niż piernik, a robi się je dużo szybciej. Sprawdzi się nie tylko od święta
Chcesz urozmaicić bożonarodzeniowe menu? A może po prostu potrzebujesz „czegoś słodkiego” do kawy czy herbaty? Ciasto czekoladowe w obu przypadkach sprawdzi się znakomicie. Jeden składnik sprawia, że zyskuje odświętny charakter.
Żywienie