-
Zamiast syropu z apteki robię ten z marchewki. Przepis babci działa już po pierwszej łyżce
Z naturalnych sposobów na przeziębienie korzystały nasze mamy i babcie. Nadal cieszą się one dużą popularnością. Spróbuj przygotować pyszny i skuteczny syrop z marchewki na kaszel. Zakochasz się w jego smaku.
Żywienie
-
Z prostego składnika robię kotlety zdrowsze i tańsze niż mielone. Pokochają je nawet mięsożercy
Kiedyś uchodziły za danie biedoty, dziś wracają do łask i to w wielkim stylu. Są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Te kotlety smakują lepiej niż mielone czy schabowe, choć nie mają ani grama mięsa. W dodatku sycą na długo.
ProduktyŻywienie
-
To śniadanie zrobisz w 5 minut. Dietetyczka zdradza, jak potroić ilość żelaza
Jeśli czujesz się ciągle zmęczony, to może znak, że twój organizm potrzebuje żelaza. Możesz przygotować pyszne i proste śniadanie, które jest bogate w ten pierwiastek. Zobacz, co dokładnie poleca dietetyczka.
Produkty
-
Na Wszystkich Świętych nie stoję przy garach. Ten gulasz robi się sam i smakuje wszystkim
Aby uniknąć długiego stania w kuchni na Wszystkich Świętych, warto skorzystać z tego przepisu na rodzinny obiad. Będzie naprawdę smacznie! To danie możesz zrobić też wcześniej, a później tylko odgrzać.
Żywienie
-
To ekspresowe ciasto upiekę na Wszystkich Świętych. Budyniowy krem pokocha każdy
Nie trzeba spędzać wielu godzin w kuchni, by przygotować ciasto, które zachwyci całą rodzinę. Ja wykorzystuję sprytny patent, a każdy zajada się moją napoleonką. Zobacz, co dokładnie trzeba zrobić.
Żywienie
-
Te babcine placuszki robię w 15 minut. Pulchne, mięciutkie i zawsze wychodzą
Samodzielne przygotowanie pysznych placuszków daje ogromną satysfakcję. Z tego przepisu zawsze wychodzą i każdy prosi o dokładkę. Co więcej, są ciekawym urozmaiceniem śniadania lub kolacji.
Produkty
-
Ta zupa Anny Lewandowskiej to teraz hit. Jeden składnik sprawia, że zwykła dyniowa nie ma z nią szans
Ta zupa Anny Lewandowskiej robi furorę wśród fanów fit kuchni. Jest sycąca, kremowa i prosta w przygotowaniu, a w dodatku cudownie rozgrzewa. Jesienią trudno lepszy przysmak.
ŻywienieProdukty
-
Babcine „pulchniaczki”, które znikają z talerza w mgnieniu oka. Te placuszki zawsze wychodzą
Zrób pulchne i pachnące placuszki, które zawsze znikają w mgnieniu oka. Zobaczysz, że każdy je pokocha od pierwszego kęsa. Co więcej, ich przygotowanie jest banalnie proste.
Produkty
-
Zamiast kotletów mielonych robię coś znacznie lepszego. Przepis jest banalnie prosty
Nie musisz przygotowywać kotletów mielonych na obiad. Możesz zrobić coś znacznie smaczniejszego. Co więcej, ta potrawa jest nie tylko pyszna, ale też dość szybka i naprawdę bardzo sycąca. Zobaczysz, że każdy zapyta o przepis.
Żywienie
-
Jesienią piję ten kremowy napój zamiast kawy. Dodaje energii, pomaga schudnąć i wzmacnia odporność
Nie ma w nim ani grama kofeiny, ale dodaje energii. Poza tym rozgrzewa i pomaga schudnąć. Ten napój to mój jesienny „must have”. Sprawdź, w czym tkwi jego sekret.
ŻywienieProduktyOdchudzanie
-
Zrób je raz, a zwykłe frytki pójdą w odstawkę. To ulubiona przekąska dietetyczki
Te „frytki” są inne niż wszystkie. Smakują obłędnie, a do tego mają mniej kalorii niż klasyczne ziemniaczane przekąski. Możesz się nimi zajadać bez wyrzutów sumienia nawet podczas odchudzania. Przepis poleca znana dietetyczka
ProduktyŻywienie
-
Ostatni dzwonek na ten owoc! Ma więcej witaminy C niż cytryna, zrób z niego pyszny sok
Jesień to idealny moment, by skorzystać z naturalnych sposobów wzmacniających odporność. Jednym z nich jest sok z derenia jadanego. Zobacz, jak go przygotować.
Produkty
-
Na Wszystkich Świętych zrobię bigos z przepisu Tomka Strzelczyka. Gotowy w 25 minut!
Nie musisz spędzać godzin przy garnku, by cieszyć się głębokim smakiem tradycyjnego bigosu. Skorzystaj z przepisu znanego kucharza i przygotuj to danie w mniej niż pół godziny. Zobaczysz, że każdy zapyta o przepis.
Produkty
-
To „czarne złoto” dodaję do sałatki. Reguluje cukier i obniża cholesterol
Dodatek do sałatki, nazywany „czarnym złotem” niesamowicie podbije jej smak. Świetnie wpłynie też na zdrowie z uwagi na swoje liczne dobroczynne właściwości. Musisz spróbować!
Produkty
-
To fit ciasto ze śliwkami odpręża lepiej niż tabletka na stres. Ekspertki potwierdzają
Masz gorszy dzień? Zamiast łykać tabletkę lub napar na uspokojenie, sięgnij po mikser i zrób proste, pyszne i szybkie ciasto ze śliwkami. Napięcie zniknie w mgnieniu oka. Skuteczność tej metody potwierdzają ekspertki.
Żywienie
-
Ta rozgrzewająca zupa działa jak naturalny antybiotyk. Stawia na nogi po jednej misce
Rozgrzewa, oczyszcza i wzmacnia odporność. Ten domowy przysmak działa niczym naturalny antybiotyk w płynie. Jest tani, a przy tym skuteczny. Zawsze sięgam po niego, gdy „coś mnie bierze” i szybko czuję różnicę.
Żywienie
-
Zamiast piec brownie robię ten deser bez pieczenia. Kremowy i słodki, więc spróbuj, zanim zniknie
Masz ochotę na czekoladowy deser? Przygotujesz go bez trudu, a w dodatku w zdrowszej wersji. Co więcej, smakiem przypomina popularne brownie. Każdy będzie się nim zajadać i pytać o przepis.
Produkty
-
Te placuszki to moje ulubione śniadanie w weekend. Każdy się zajada i pachnie w całym domu
Jeśli szukasz czegoś wyjątkowego na weekendowe śniadanie, to koniecznie zrób te placuszki. Ten smak zostanie z tobą na długo. Wprowadzisz też jesienny klimat do swojego domu.
Żywienie
-
Nie ma mąki ani drożdży, a jest lekki jak chmurka. Ten chlebek z 3 składników syci i nie tuczy
Nie ma mąki ani drożdży, a rośnie jak marzenie. Ten lekki jak chmurka chlebek to idealny zamiennik tradycyjnego pieczywa. Smakuje wybornie, nie tuczy, a w dodatku powstaje tylko z 3 składników.
ŻywienieProdukty
-
Zobacz, czym zastąpiłam cynamon w racuchach. Ten smak uzależnia od pierwszego kęsa
Zawsze myślałam, że racuchy nie mogą już niczym zaskoczyć. Myliłam się. Jeden prosty dodatek wystarczył, by zamienić je w deser z drogiej restauracji, który nie tylko świetnie smakuje, ale też jest zdrowszy niż inne słodkie smakołyki.
Żywienie
-
Tę sałatkę z PRL-u kocham bardziej niż jarzynową. W tym roku zrobię ją na Wszystkich Świętych
Kiedyś królowała na polskich stołach. Dziś prawie nikt o niej nie pamięta. A szkoda, bo smakuje lepiej niż jarzynowa. Zrobię ją na Wszystkich Świętych zamiast „klasyka”.
ŻywienieProdukty