-
Masz dość mazurka i sernika? Wypróbuj w Wielkanoc to oryginalne ciasto Genoise z czekoladą
Puszyste ciasto i wykwintny mus czekoladowy – czy można chcieć czegoś więcej? Wypróbuj ten niesamowity przepis i zaskocz w Wielkanoc swoich gości!
ProduktyŻywienie
-
Zdrowe koktajle z forsycją. Jak wykorzystać kwiaty do zrobienia wiosennego smoothie?
Żółte kwiaty forsycji są jadalne i bardzo zdrowe. Warto dodawać je do wiosennych do koktajli. Są idealne na wzmocnienie odporności.
Składniki odżywcze
-
Awokado pieczone z jajami przepiórczymi. Zdrowe i sycące danie
Pieczone awokado z jajkami przepiórczymi to danie, które zrobisz w 20 minut. Jest bardzo proste do wykonania.
Produkty
-
Kolorowa sałatka z kawałkami tuńczyka i jajek z aromatycznym sosem. Zdrowa i łatwa w przygotowaniu
Sałatek nigdy dość, a ta z jajeczkiem, tuńczykiem z puszki, pomidorkiem, kukurydzą ... bajecznie kolorowa i aromatyczna zachęca do jej skosztowania. Wykonanie nie sprawi ci trudności!
Składniki odżywczeProdukty
Monika Witkowska
-
Przepis na domowy sękacz. Możesz upiec go na blasze
Wielbiciele sękacza z pewnością uwielbiają jego tradycyjną wersję, ale to nie jedyny sposób przygotowania tego ciasta. Sprawdź, jak odtworzyć je w piekarniku.
Produkty
-
Fasola jest zdrowa. Oto, dlaczego powinno się włączyć ją do diety
Fasola jest podstawą zdrowej diety w wielu regionach świata. Według raportu opublikowanego przez American Diabets Association w regionach, w których ludzie są najzdrowsi i żyją najdłużej spożycie fasoli i roślin strączkowych jest...
ProduktySkładniki odżywcze
Monika Witkowska
-
Ukraińskie pierogi z ziemniakami i koperkiem. Sycące i zaskakująco smaczne
To danie chętnie jedzone w Ukrainie, ale też znane we wschodnich rejonach Polski. Jeśli lubisz pierogi, spróbuj tych z nietypowym farszem ziemniaczano-koperkowym.
Produkty
-
Wymowa tego ukraińskiego słowa pozwala wyłapać wroga. Czym jest palanyca?
Palanyca to tradycyjny ukraiński chleb pszenny. W czasie wojny na Ukrainie jego nazwa stała się jednym z szyboletów, a więc słowem, które pozwala odróżnić swojego od wroga.
Produkty
Katarzyna Świerczyńska
-
Syrniki czyli ukraiński przysmak. Twarogowe placuszki idealne na obiad i deser
Syrniki albo po prostu serniczki. To popularne na Ukrainie słodkie placuszki z twarogu. Można je przygotować także w wersji bezglutenowej.
Produkty
-
Przepis na zdrowy makaron z kurczakiem i cukinią. Sekretem jest rodzaj makaronu
Dania z razowego makaronu są pożywne i zdrowe. Zapewniają na długo uczucie sytości, pozwalają utrzymać poziom cukru na stałym poziomie i są źródłem cennych witamin z grupy B, a nawet poprawiają humor.
DietyProdukty
Monika Witkowska
-
Przepis na przeciwzapalny, oczyszczający napój. Powinieneś pić go każdego dnia
Twoje ciało jest codziennie narażone na działanie toksyn, które wywołują stany zapalne i szereg groźnych chorób. Prostym sposobem na pozbycie się toksyn i wzmocnienie organizmu jest picie napoju z imbiru, kurkumy, cynamonu, oleju...
ŻywienieSkładniki odżywcze
Monika Witkowska
-
Łatwy przepis na domowy falafel. Przygotuj ten wegański przysmak w domu
Falafel to popularna wegańska przekąska powszechnie spożywana na ulicach Libanu, Izraela, Egiptu czy Arabii Saudyjskiej. Podstawowym składnikiem tego dania jest pożywna i zdrowa ciecierzyca, zwana też cieciorką.
DietyProdukty
Monika Witkowska
-
Mniej kaloryczna lazania z razowym makaronem. Wypróbuj sprawdzony przepis
Lazania to jedno z najpopularniejszych włoskich dań, cenionych na całym świecie. Podajemy przepis na nieco mniej kaloryczną wersję tego pysznego dania.
ProduktySkładniki odżywcze
Monika Witkowska
-
Brązowe czy białe? Jaki kolor jajka wybrać do zjedzenia, żeby szybciej stracić na wadze
Wybór jajek na śniadanie to polecana przez dietetyków opcja dla tych, którzy chcą zgubić zbędne kilogramy. Jajka są smaczne, bogate w składniki odżywcze i niskokaloryczne. A do tego dają uczucie sytości na długi czas.
ProduktySkładniki odżywcze
Monika Witkowska
-
Jajecznica na śniadanie. Czy dodanie mleka sprawi, że będzie bardziej puszysta?
Jajecznica to nadal „królowa” polskich śniadań, a zarazem proste do przyrządzenia pożywne danie. Dodanie do jajek warzyw, wędlin, tłuszczu czy mleka zmienia jego smak, kaloryczność i wartości odżywcze.
ProduktySkładniki odżywcze
Monika Witkowska
-
Warzywa w zupie. Podpowiemy ci jak je ugotować, żeby nie straciły wartości odżywczych
Dietetycy podkreślają, że zupa warzywna to jeden z najzdrowszych, niskokalorycznych posiłków i nie powinniśmy z niego zrezygnować. Po ugotowaniu w zupie warzywa tracą tylko część cennych składników odżywczych. Aby posiłek był...
Składniki odżywczeProdukty
Monika Witkowska
-
Jedz cytrusy zanim nadejdzie wiosna! Podnoszą odporność organizmu
Wszystkie odmiany owoców cytrusowych mają wysoki poziom witaminy C, przeciwutleniaczy i flawonaidów, które w naturalny sposób podnoszą odporność organizmu. Wzmacniając odporność, pomagają zwalczyć przeziębienie i grypę, o które wczesną...
ProduktySkładniki odżywcze
Monika Witkowska
-
Fit sałatka z ciecierzycą. Sycąca i łatwa w przygotowaniu
Wkrótce nadejdzie wiosna, wprowadź do swojego jadłospisu więcej warzyw! Polecamy przepis na fit sałatkę z ciecierzycy w towarzystwie innych warzyw.
ProduktySkładniki odżywcze
Monika Witkowska
-
Donaty z piekarnika zamiast tradycyjnych pączków. Skorzystaj z przepisu w tłusty czwartek
Tłusty czwartek, to według tradycji dzień, w którym można się objadać słodkimi wypiekami. Należą do nich zarówno tradycyjne pączki jak i donaty, czyli pączki z dziurką. Jeśli jednak dbasz o zdrową dietę, polecamy przepis na danie o wiele...
Składniki odżywczeProdukty
Monika Witkowska
-
Sprawdzony przepis na pieczone pączki w wersji FIT. Bez smażenia na tłuszczu!
Nie wyobrażasz sobie tłustego czwartku bez zjedzenia pączka, a jednocześnie martwisz się o liczbę kalorii? Zamiast smażyć ciasto, zrób pączki pieczone!
Diety
-
Pełna witamin zielona sałatka z czterech składników. Zrobisz ją w 10 minut
Jest idealna na przedwiośnie: świeża i pełna witamin. Zrobisz ją w 10 minut, a z dodatkiem makaronu będzie sycącym, zdrowym daniem.
Produkty