-
Wegański majonez z mleka sojowego. Jak zrobić domowy majonez bez jajek?
Majonez bez jajek? To jest możliwe. Majonez z mleka sojowego doskonale sprawdzi się jako dodatek do wielkanocnych dań, w tym do tradycyjnej sałatki jarzynowej.
ProduktyDiety
-
Uniwersalny i zdrowy sos z awokado, który pasuje niemal do wszystkiego
Jogurtowy sos z awokado zrobisz dosłownie w kilka minut. To ultrazdrowy dodatek do potraw na zimno i na gorąco.
Produkty
-
Przepis na niskokaloryczne babeczki wielkanocne. Palce lizać!
Czekoladowe babeczki nie muszą być bombą kaloryczną, jeśli ograniczymy ilość cukru, a słodką czekoladę zastąpimy... gorzkim kakao. Do dzieła!
ProduktyŻywienie
-
Wiosenny omlet z zielonymi warzywami. Idealny na chłodniejsze dni
Kiedy wiosna nie rozpieszcza pogodą, postaw na pożywne śniadanie na ciepło. Idealnie sprawdzi się tu omlet z dodatkiem zielonych warzyw.
Składniki odżywcze
-
Przepis na żurek wielkanocny. Najlepszą recepturę zdradziła Ania Starmach
Żurek to symbol Wielkanocy. Przygotowanie żurku w chlebie jest ciekawym pomysłem na efektowne podanie dania.
ProduktySkładniki odżywcze
-
Warstwowa sałatka ukraińska. Jest smaczna i łatwo ją przygotować
Warstwowa sałatka ukraińska jest bardzo smaczna – twierdzą ci, którzy jej spróbowali. Jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Będziemy potrzebować kilku warzyw i majonezu, żadnych przypraw ani dodatków.
ProduktySkładniki odżywcze
Monika Witkowska
-
Co to jest grzybowa kawa? Dodawanie grzybów do kawy staje się popularne
Chociaż grzyby od dawna są stosowane w medycynie, szczególnie w krajach azjatyckich, dodawanie ich do kawy jest nowym zjawiskiem, które zyskuje na popularności. Napój smakuje zaskakująco podobnie do zwykłej kawy i jest korzystny dla...
ProduktySkładniki odżywcze
Monika Witkowska
-
Wielkanocne baranki – przepis. O dziwo nie jest trudny
Wielkanocny baranek to chrześcijański symbol Wielkanocy. Zajmuje honorowe miejsce zarówno na stole, jak i w koszyczku ze święconką. Nie jest trudno upiec go z ciasta.
ProduktySkładniki odżywcze
Monika Witkowska
-
Tradycyjna pascha wielkanocna – przepis Magdy Gessler
Pascha wielkanocna to tradycyjne danie świąteczne, najpopularniejsze na Ukrainie i w Rosji. Warto ją przygotować jednak i w Polsce – w odsłonie zaproponowanej przez Magdę Gessler.
ŻywienieProdukty
-
Zrób koktajl z rzeżuchą. Na odporność i zdrowe jelita
To smoothie możesz pić jako zdrowy napój, ale – jeśli masz ochotę, możesz ją zjeść jako smaczny wiosenny chłodnik.
Składniki odżywczeDiety
-
Sok z buraka i czerwonych pomarańczy. Obniży cholesterol i wzmocni odporność
Jeśli szukasz najlepszego soku na wzmocnienie odporności, obniżenie cholesterolu i wsparcie zdrowia serca, to sięgnij po to wyjątkowo smaczne i zdrowe połączenie: sok z buraka i czerwonych pomarańczy.
Odchudzanie
-
Wiosenna sałatka ziemniaczana. Wystarczy pięć składników
Ziemniaki, jajko, rzodkiewka, ogórek i szczypiorek – te pięć składników wystarczy, aby zrobić lekką i zdrową wiosenną sałatkę.
Diety
-
Zielona herbata z kwiatami. Jakie wiosenne kwiaty możesz wrzucić do filiżanki?
Filiżanka zielonej herbaty wiosną może nabrać zupełnie nowych aromatów. Wystarczy dorzucić do niej świeżej kwiaty.
Produkty
-
Przepis na wielkanocny mazurek z czekoladą i orzechami
Mazurek to jedno z najpopularniejszych ciast przygotowywanych na Wielkanoc. Jak go wykonać? Sprawdź przepis!
Produkty
-
Masz dość mazurka i sernika? Wypróbuj w Wielkanoc to oryginalne ciasto Genoise z czekoladą
Puszyste ciasto i wykwintny mus czekoladowy – czy można chcieć czegoś więcej? Wypróbuj ten niesamowity przepis i zaskocz w Wielkanoc swoich gości!
ProduktyŻywienie
-
Zdrowe koktajle z forsycją. Jak wykorzystać kwiaty do zrobienia wiosennego smoothie?
Żółte kwiaty forsycji są jadalne i bardzo zdrowe. Warto dodawać je do wiosennych do koktajli. Są idealne na wzmocnienie odporności.
Składniki odżywcze
-
Awokado pieczone z jajami przepiórczymi. Zdrowe i sycące danie
Pieczone awokado z jajkami przepiórczymi to danie, które zrobisz w 20 minut. Jest bardzo proste do wykonania.
Produkty
-
Kolorowa sałatka z kawałkami tuńczyka i jajek z aromatycznym sosem. Zdrowa i łatwa w przygotowaniu
Sałatek nigdy dość, a ta z jajeczkiem, tuńczykiem z puszki, pomidorkiem, kukurydzą ... bajecznie kolorowa i aromatyczna zachęca do jej skosztowania. Wykonanie nie sprawi ci trudności!
Składniki odżywczeProdukty
Monika Witkowska
-
Przepis na domowy sękacz. Możesz upiec go na blasze
Wielbiciele sękacza z pewnością uwielbiają jego tradycyjną wersję, ale to nie jedyny sposób przygotowania tego ciasta. Sprawdź, jak odtworzyć je w piekarniku.
Produkty
-
Fasola jest zdrowa. Oto, dlaczego powinno się włączyć ją do diety
Fasola jest podstawą zdrowej diety w wielu regionach świata. Według raportu opublikowanego przez American Diabets Association w regionach, w których ludzie są najzdrowsi i żyją najdłużej spożycie fasoli i roślin strączkowych jest...
ProduktySkładniki odżywcze
Monika Witkowska
-
Ukraińskie pierogi z ziemniakami i koperkiem. Sycące i zaskakująco smaczne
To danie chętnie jedzone w Ukrainie, ale też znane we wschodnich rejonach Polski. Jeśli lubisz pierogi, spróbuj tych z nietypowym farszem ziemniaczano-koperkowym.
Produkty