-
ProduktyEkspresowe ciasto czekoladowe robię w 10 minut. Każdy się nim zajada, a po chwili zostają tylko okruszkiCiasto czekoladowe, które smakuje obłędnie i robi się je w ciągu kilku chwil, brzmi jak coś nierealnego? A jednak jest to możliwe. Sprawdźcie, jak przygotować taki błyskawiczny deser.
-
ProduktyŻywienie
-
ProduktyMój schab zawsze wychodzi obłędnie soczysty. Prosty i szybki trik na to, żeby rozpływał się w ustachPieczenie schabu nie jest wcale takie proste, jak mogłoby się wydawać. Ten rodzaj mięsa trudno „wysuszyć”, a więc trzeba bardzo uważać. Podpowiadamy, co zrobić, żeby schab wyszedł obłędnie soczysty i miękki.
-
ProduktyDodaję płatki owsiane do mazurka wielkanocnego. Chrupią aż miło, a ciasto błyskawicznie znika ze stołuDodanie płatków owsianych do mazurka brzmi nieco dziwnie? Okazuje się, że to doskonały patent na urozmaicenie tego wypieku. Będzie pysznie, ale też zdrowo. W ten sposób powstanie chrupiące ciasto z pyszną masą, które z powodzeniem...
-
Żywienie
-
ProduktyOdkąd zaczęłam sama robić sos chrzanowy, nie jadłam lepszego. To u mnie obowiązkowy element WielkanocyKupujecie gotowy sos chrzanowy? Jeśli raz sami spróbujecie zrobić go w domu, to gwarantujemy, że więcej nie wrzucicie „gotowca” do koszyka podczas zakupów. Jego przygotowanie jest proste i trwa tylko kilka minut.
-
Żywienie
-
ŻywienieDietyTo śniadanie poleciła mi dr n. med. Anna Lewitt. Zobaczcie, jakim posiłkiem rozpoczynam dzieńIdealne śniadanie powinno być pożywne, smaczne i proste w przygotowaniu. Wszystkie te „warunki” spełnia owsianka á la Anna Lewitt. Podpowiadamy, jak ją przyrządzić.
-
OdchudzanieŻywienieMiksuję kilka składników i robię koktajl z polecenia dietetyczki. Zyskuje na tym nie tylko moja sylwetkaTen wiosenny koktajl to prawdziwa „bomba witaminowa” i zastrzyk energii. Świetnie smakuje, „podkręca” metabolizm, a w dodatku podnosi poziom ważnego składnika we krwi. Poznajcie jego właściwości.
-
ProduktyCo zrobić, żeby biała kiełbasa nie pękała podczas gotowania? Mój tata ma na to sprawdzony patentBiałą kiełbasę zazwyczaj podajemy tylko na Wielkanoc, dlatego nie do końca wiemy, jak się z nią obchodzić. Tłumaczymy więc, co zrobić, żeby nie popękała w trakcie gotowania i pięknie prezentowała się na talerzu.
-
ProduktyBabka piaskowa na Wielkanoc będzie puszysta i wilgotna pod 1 warunkiem. Moja mama lekko ją „upija”Babka piaskowa to idealne ciasto na Wielkanoc. Jeśli skorzystacie z naszego patentu na to, by była cudownie wilgotna – przekonacie się, że to właśnie ten wypiek stanie się hitem na świątecznym stole.
-
OdchudzanieŻywienieProduktyDzięki tej owsiance skończyłam z podjadaniem. Wszystko to zasługa jednego składnikaOwsianka to dla wielu osób obowiązkowa pozycja w diecie redukcyjnej. Zresztą nie bez powodu. Danie jest pyszne, proste i pożywne. Zapewnia uczucie sytości na długo. Jeśli chcesz wzmocnić ten efekt i na dobre skończyć z podjadaniem w...
-
ProduktyRok temu moja babcia zaskoczyła wszystkich. Podała tę zupę zamiast żurku na Wielkanoc, była obłędnaZamiast tradycyjnego barszczu białego lub żurku przygotujcie na Wielkanoc zupę chrzanową. Jest to danie, które zachwyci całą rodzinę. Będzie to też ciekawą odmianą na wielkanocnym stole. Tłumaczymy, jak przygotować tę potrawę.
-
ŻywienieProdukty
-
ProduktyŻurek z domowym zakwasem nie ma sobie równych. Ja korzystam z patentu na „błyskawiczną fermentację”Jeśli przygotujecie samodzielnie zakwas na żurek – zupa zyska wspaniały i wyrazisty smak. Czekanie, aż proces fermentacji dobiegnie końca, wcale nie musi też trwać niezwykle długo. Podpowiadamy, jak go przyspieszyć.
-
ProduktyTo mój sekret obłędnie smacznej bezy. Wystarczy dodać „extra” jeden tani składnikJak zrobić bezę, która stanie się hitem, podczas każdej domowej uroczystości? Mamy na to banalnie prosty sposób – musicie dodać tylko jeden składnik, którego nie ma większości przepisów. Ten prosty trik to gwarancja pysznego deseru.
-
ProduktyŻywienieWielkanocne ciasteczka. Będą pięknie wyglądać w świątecznym koszyczku i jeszcze lepiej smakowaćWiecie już, co włożycie do swojego świątecznego koszyczka? Jeśli chcecie nieco urozmaicić jego zawartość, zróbcie wielkanocne ciasteczka. Świetnie wyglądają i wspaniale smakują. Ucieszą podniebienie zarówno małych, jak i dużych.
-
Produkty
-
ŻywienieProduktyW tym roku nie nadzieję jajek pieczarkami. Mama pokazała mi lepszy farszJajka faszerowane pieczarkami są obowiązkowym punktem wielkanocnego menu w moim domu. W tym roku jednak złamię tę niepisaną tradycję i przygotuję je w zupełnie innej odsłonie. Wszystko za sprawą mamy, która pokazała mi przepis na...
-
ŻywienieProduktyNie kupuję już syropu klonowego. Znalazłam jego lepszy polski odpowiednik. Robię go sama w domuKanadyjczycy mają syrop klonowy, a Polacy – syrop z buraka. Ja odkryłam go niedawno, ale na Pomorzu (skąd zresztą pochodzi) jest bardzo dobrze znany. Został wpisany na listę produktów tradycyjnych województwa kujawsko-pomorskiego....
-
ProduktyZnalazłam patent na obłędnie puszysty biszkopt. Dolewam do ciasta łyżkę tego płynu i wychodzi idealneChoć upieczenie biszkoptu wydaje się dość proste, to dla niektórych okazuje się bardzo kłopotliwe. Co zrobić, gdy ciasto opada zaraz po upieczeniu lub nie wyrasta wcale? Wystarczy, że skorzystacie z prostego triku, a wypiek zachwyci całą...