-
ProduktyCo zrobić, żeby biała kiełbasa nie pękała podczas gotowania? Mój tata ma na to sprawdzony patentBiałą kiełbasę zazwyczaj podajemy tylko na Wielkanoc, dlatego nie do końca wiemy, jak się z nią obchodzić. Tłumaczymy więc, co zrobić, żeby nie popękała w trakcie gotowania i pięknie prezentowała się na talerzu.
-
ProduktyBabka piaskowa na Wielkanoc będzie puszysta i wilgotna pod 1 warunkiem. Moja mama lekko ją „upija”Babka piaskowa to idealne ciasto na Wielkanoc. Jeśli skorzystacie z naszego patentu na to, by była cudownie wilgotna – przekonacie się, że to właśnie ten wypiek stanie się hitem na świątecznym stole.
-
OdchudzanieŻywienieProduktyDzięki tej owsiance skończyłam z podjadaniem. Wszystko to zasługa jednego składnikaOwsianka to dla wielu osób obowiązkowa pozycja w diecie redukcyjnej. Zresztą nie bez powodu. Danie jest pyszne, proste i pożywne. Zapewnia uczucie sytości na długo. Jeśli chcesz wzmocnić ten efekt i na dobre skończyć z podjadaniem w...
-
ProduktyRok temu moja babcia zaskoczyła wszystkich. Podała tę zupę zamiast żurku na Wielkanoc, była obłędnaZamiast tradycyjnego barszczu białego lub żurku przygotujcie na Wielkanoc zupę chrzanową. Jest to danie, które zachwyci całą rodzinę. Będzie to też ciekawą odmianą na wielkanocnym stole. Tłumaczymy, jak przygotować tę potrawę.
-
ŻywienieProdukty
-
ProduktyŻurek z domowym zakwasem nie ma sobie równych. Ja korzystam z patentu na „błyskawiczną fermentację”Jeśli przygotujecie samodzielnie zakwas na żurek – zupa zyska wspaniały i wyrazisty smak. Czekanie, aż proces fermentacji dobiegnie końca, wcale nie musi też trwać niezwykle długo. Podpowiadamy, jak go przyspieszyć.
-
ProduktyTo mój sekret obłędnie smacznej bezy. Wystarczy dodać „extra” jeden tani składnikJak zrobić bezę, która stanie się hitem, podczas każdej domowej uroczystości? Mamy na to banalnie prosty sposób – musicie dodać tylko jeden składnik, którego nie ma większości przepisów. Ten prosty trik to gwarancja pysznego deseru.
-
ProduktyŻywienieWielkanocne ciasteczka. Będą pięknie wyglądać w świątecznym koszyczku i jeszcze lepiej smakowaćWiecie już, co włożycie do swojego świątecznego koszyczka? Jeśli chcecie nieco urozmaicić jego zawartość, zróbcie wielkanocne ciasteczka. Świetnie wyglądają i wspaniale smakują. Ucieszą podniebienie zarówno małych, jak i dużych.
-
Produkty
-
ŻywienieProduktyW tym roku nie nadzieję jajek pieczarkami. Mama pokazała mi lepszy farszJajka faszerowane pieczarkami są obowiązkowym punktem wielkanocnego menu w moim domu. W tym roku jednak złamię tę niepisaną tradycję i przygotuję je w zupełnie innej odsłonie. Wszystko za sprawą mamy, która pokazała mi przepis na...
-
ŻywienieProduktyNie kupuję już syropu klonowego. Znalazłam jego lepszy polski odpowiednik. Robię go sama w domuKanadyjczycy mają syrop klonowy, a Polacy – syrop z buraka. Ja odkryłam go niedawno, ale na Pomorzu (skąd zresztą pochodzi) jest bardzo dobrze znany. Został wpisany na listę produktów tradycyjnych województwa kujawsko-pomorskiego....
-
ProduktyZnalazłam patent na obłędnie puszysty biszkopt. Dolewam do ciasta łyżkę tego płynu i wychodzi idealneChoć upieczenie biszkoptu wydaje się dość proste, to dla niektórych okazuje się bardzo kłopotliwe. Co zrobić, gdy ciasto opada zaraz po upieczeniu lub nie wyrasta wcale? Wystarczy, że skorzystacie z prostego triku, a wypiek zachwyci całą...
-
ŻywienieProduktyTen dodatek wzniesie wielkanocną ćwikłę z chrzanem na wyższy poziom. Zanotujcie przepisĆwikła z chrzanem to obowiązkowy punkt wielkanocnego menu. Każda gospodyni domowa ma na nią swój sprawdzony patent. Dobrze jest jednak czasem zboczyć z utartych kulinarnych szlaków i poeksperymentować. Dodajcie do potrawy jeden nietypowy...
-
ProduktyEkspresowy chleb bez drożdży i wyrastania. Dodałam maślankę i wyszedł cudownie delikatnyPieczenie chleba wcale nie musi zajmować wam wiele czasu. Wypróbujcie nasz ekspresowy przepis na ten wypiek. Jest naprawdę prosty i poradzą sobie z nim nawet te osoby, które dopiero debiutują w kuchni. Sprawdźcie, jak zrobić ekspresowy...
-
ProduktySzynka na Wielkanoc z przepisu Ewy Wachowicz. Jeden składnik z marynaty porządnie mnie zaskoczyłPieczona szynka, to jedno z dań, które musi znaleźć się na stole podczas świąt wielkanocnych. Jeżeli przygotujecie ją z przepisu Ewy Wachowicz, to gwarantujemy, że każdy poprosi o dokładkę.
-
ProduktyDosypałam płatki owsiane do placków ziemniaczanych. To był strzał w dziesiątkę, wyszły obłędnie smacznePlacki ziemniaczane są potrawą, którą można przyrządzić na wiele sposobów. Ja zdecydowałam się dodać mój ulubiony produkt, czyli płatki owsiane. Danie wyszło tak pyszne, że każdy poprosił o dokładkę.
-
ŻywienieDodałam płatki owsiane do śniadaniowego przysmaku z przepisu babci Danusi. Wyszło słodkie cudoPłatki owsiane są pełne dobroczynnych właściwości, które świetnie działają na nasz organizm. Nie ograniczajcie się do przygotowywania z nich jedynie owsianki. Możecie też zrobić owsiankowe racuchy, które smakują naprawdę obłędnie.
-
Produkty
-
OdchudzanieŻywienieProduktyZamień masło na tę pastę. „Podkręca” metabolizm i obniża cholesterolNie wyobrażacie sobie kanapek bez masła? Gdy poznacie nasz przepis na smarowidło do chleba, nie sięgniecie już tak chętnie po ten tłuszcz. Przedstawiamy pastę, która nie tuczy, a w dodatku obniża poziom „złego cholesterolu”. Jej głównym...
-
ŻywienieZielona słodycz od Matteo Brunettiego. Przepis na sernik pistacjowy bez pieczeniaSernik pistacjowy wygląda nieziemsko, a smakuje jeszcze lepiej. Rozpływa się w ustach, dostarczając wielu niezapomnianych doznań. Jest nie tylko pyszny, ale też prosty w przygotowaniu. Nie wymaga dużego nakładu pracy, ale przyda się...
-
OdchudzanieŻywieniePink latte hamuje apetyt i przyspiesza trawienie. Zobacz, w czym tkwi sekret tego napojuRóżowe latte (z języka angielskiego pink latte) zachwyca wyglądem. Piękny kolor mikstury to zasługa nietypowego składnika, który wpływa nie tylko na walory wizualne kawy. Sprawia, że zyskuje ona również wiele cennych właściwości. Pink...