-
ProduktySkładniki odżywczeŚwiąteczne ciasto bez glutenu. Szybki i prosty przepisMasz nietolerancję na gluten, ale chcesz w święta zjeść coś pysznego? Upiecz bożonarodzeniowe ciasto bez grama glutenu!
-
ProduktySkładniki odżywczeKoktajl z buraka i marchewki. Napój na serce i odpornośćKoktajl z buraka i marchewki to napój, który obniża ciśnienie krwi i wzmacnia odporność. Jak go zrobić?
-
ProduktySprawdzony przepis na świąteczne pierniczki. Pachnące przyprawami i wyjątkowo smacznePierniczki z tego przepisu zawsze się udają. Są idealne do schrupania, ale możesz też nimi udekorować świąteczną choinkę. Z ciasta na pierniczki możesz też zrobić domek.
-
ProduktySkładniki odżywczeZupa ziemniaczana z czosnkiem. Przepis na smaczną i rozgrzewającą zupęPrzepisów na kartoflankę jest wiele. Zwykle podaje się ją z wędzonym boczkiem. My proponujemy wersję znacznie zdrowszą i równie smaczną: z pieczonym i świeżym czosnkiem.
-
Składniki odżywczeProduktyLane kluski na mleku – pożywne zimowe śniadanie. Jak je zrobić?Lane kluski to pomysł na pyszne i sycące śniadanie nie tylko dla dzieci. Jak je przygotować?
-
ProduktyTe kruche ciasteczka zawsze wychodzą. Są idealne na Boże NarodzenieNie masz czasu na skomplikowane wypieki? Wypróbuj najprostszy przepis na kruche ciasteczka. Te ciastka zawsze się udają i są idealne na święta.
-
ProduktySkładniki odżywczeChleb w jajku to proste i pyszne danie. Ale może doprowadzić do problemów ze zdrowiemChleb w jajku to proste danie, którym zajadamy się od lat. Czy taki zestaw jednak jest zdrowy?
-
ProduktySkładniki odżywczeTen ser zawiera witaminę B, ale ma mnóstwo kalorii. Amerykanie go uwielbiająSer cheddar to wyrazisty w smaku ser, który dodaje się do kanapek czy burgerów. Ile ma kalorii i czy jest zdrowy?
-
ProduktySkładniki odżywczeZioła suszone czy świeże? Podpowiadamy, jak dobrze używać jednych i drugichZastanawiasz się, czy lepiej dodać do sosu bazylię świeżą, czy suszoną? Nie ma jednej odpowiedzi, ale warto znać podstawowe zasady dodawania ziół do potraw.
-
ProduktySkładniki odżywczeKotlety z batatów i kaszy jaglanej. Sycące i zdrowe danie dla całej rodzinyKotlety z batatów są słodkie w smaku i bardzo sycące. Świetnie smakują w połączeniu z sosem z limonki. Jak je zrobić?
-
ProduktySkładniki odżywczeZimą postaw na pieczone warzywa. Są zdrowe i łatwe do przyrządzeniaPieczone warzywa możesz podać jako dodatek do obiadu, możesz je zjeść z lekkim sosem na kolację. Jak zrobić je dobrze?
-
ProduktySkładniki odżywczeCytrynówka na miodzie. Najprostszy przepis na nalewkę, która wzmocni odpornośćCytrynówka na miodzie to lecznicza nalewka, która pomoże zwalczyć infekcje i wzmocni odporność. Nie wymaga długiego czasu, jak większość nalewek. Poznaj najprostszy przepis.
-
ProduktySkładniki odżywczeTen koktajl zrobisz w 3 minuty. To super zdrowe i szybkie śniadanieKoktajl bananowy to pomysł na sycące i pyszne śniadanie, zwłaszcza gdy rano mocno się spieszymy. Jak go zrobić?
-
ProduktySkładniki odżywczeSłodkie placki na jesienną chandrę. Przepis na pancakes z gruszką i jabłkiemAmerykanie nie wyobrażają sobie bez nich życia. Słodkie i puszyste placki można jeść na śniadanie albo na obiad. Wypróbuj wersję z jesiennymi owocami.
-
Składniki odżywczeProduktyTrzy pomysły na niebanalne puree. Ziemniaki nie muszą być nudneZiemniaki puree to jeden ze sposobów podania tego warzywa do obiadu. Można podać puree w podstawowej wersji, ale można też eksperymentować. Wypróbuj trzy wersje tego dania.
-
ProduktySkładniki odżywczeZupa krem z gruszki i pietruszki. Jest efektowna, smaczna i bardzo zdrowaRymująca się nazwa tej zupy wywołuje zwykle uśmiech na twarzy. Nietypowe połączenie gruszki z pietruszką daje niezwykły efekt smakowy.
-
ProduktyJulienne, vichy i batonnets. Jak najlepiej kroić warzywa?To od Francuzów kucharze na świecie przejęli nazwy poszczególnych rodzajów krojenia. Podpowiadamy, co oznaczają. Zobacz, na ile sposobów można pokroić warzywa.
-
ProduktySkładniki odżywczeTrzy przepisy na jajecznicę. Sprawdź, czy znasz te pomysły na dodatki do jajekNajczęściej smażona na maśle, boczku, szynce, z cebulką lub szczypiorkiem. My podpowiadamy zupełnie nowe pomysły na to, jak zrobić jajecznicę.
-
Składniki odżywczeProduktyJak sprawić, żeby pomidorowa nie była nudna? Te dodatki cię zaskocząLubisz pomidorową, ale masz ochotę na coś nowego? Wystarczą proste dodatki, aby tradycyjna zupa nabrała zupełnie nowego charakteru.
-
ProduktyNajszybsza pasta kanapkowa. Wystarczy, że masz w domu puszkę fasoliLubisz pasty kanapkowe, ale brakuje ci czasu na ich przygotowanie? Pasty z fasoli zrobisz dosłownie w kilka minut.
-
ProduktySkładniki odżywczeJak działa mleko z czosnkiem? Nie każdy może pić ten napójMleko z czosnkiem albo mleko z czosnkiem i miodem to stare, babcine sposoby na walkę z infekcjami. Ale czy rzeczywiście działają?