-
5 zdrowych przekąsek na Halloween. Na liście bananowe duchy i makaron z oczami
Zdrowe przekąski na Halloween? Jak najbardziej! Są bardzo proste do zrobienia i zarazem bardzo efektowne.
Produkty
-
To najlepszy makaron z dynią jaki jedliśmy. Przepis jest banalnie prosty
To danie zrobicie w niecałe pół godziny, a my gwarantujemy: efekt was zachwyci, bo sami lepszego makaronu z dynią nigdy nie jedliśmy. Przepis specjalnie dla „Wprost” przygotował Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji polskiego...
Produkty
Katarzyna Świerczyńska
-
Switchel podkręca metabolizm i dodaje energii. Przepis na naturalny energetyk
Receptura na oryginalny switchel pochodzi z Karaibów, ale z powodzeniem można ją nieco zmodyfikować i dostosować do polskich warunków. Warto to zrobić, bo napój ma wiele cennych właściwości. Poza tym jest bardzo prosty w przygotowaniu....
Odchudzanie
Paulina Cywka
-
Kultowa sałatka rybna w Biedronce. Co to jest słowacka treska i z czym ją jeść?
W sieci Biedronka trwa promocja na słowackie specjały. Wśród nich do kupienia jest słynna słowacka treska, czyli sałatka rybna z dorsza i majonezu. Jak ją wykorzystać? Podpowiadamy.
Produkty
-
Zupa z soczewicy to pyszny element diety odchudzającej. Przepis idealny na chłodniejsze dni
Zupa z soczewicy będzie świetnym uzupełnieniem diety odchudzającej. Sprawdzi się zwłaszcza w okresie jesiennym i zimowym, gdy nasz organizm bardzo potrzebuje ciepłych potraw. Poznajcie prosty przepis na tę potrawę.
Odchudzanie
Joanna Biegaj
-
Serowe miotełki na Halloween. Prosta przekąska dla dzieci i dorosłych
Żeby zrobić serowe miotełki, nie potrzebujesz nic piec ani gotować. Wystarczą proste składniki i odrobina cierpliwości.
Produkty
-
Nocną owsiankę robię na dwa sposoby. Wystarczą tylko dwa składniki
Uwielbiam nocne owsianki. Nie chodzi tylko o smak, ale też o to, że wstaję i mam już gotowe śniadanie, które na mnie czeka. Nocną owsiankę robię na dwa sposoby.
Produkty
-
Smalec z fasoli z suszoną śliwką pokochali także mięsożercy. Niebo w gębie!
Smalec niekoniecznie musi być tłusty i niezdrowy. Jego wersja z fasoli z suszoną śliwką podbiła żołądki nie tylko wegetarian, ale także mięsożerców. Poznaj przepis na pastę, która zmienia zwykłe kanapki w bajeczne przekąski.
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze
Aleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Mumie z parówek i dyniowe ciasteczka to kultowe przekąski na halloween. Zobacz, jak je zrobić
Idealne przekąski na halloween muszą być pyszne i szybkie w przygotowaniu. Oczywiście liczy się również fantazyjny wygląd. Przedstawiamy kilka przepisów, które spełniają te kryteria i będą ciekawym uzupełnieniem imprezowego menu....
Produkty
Paulina Cywka
-
Mąż zaskoczył mnie tym daniem. To najlepsze warzywa z piekarnika, jakie jadłam
Warzywa są zdrowe, to wie każdy, ale ważne, by umieć je dobrze przygotować. Po wersję warzyw z piekarnika, które robi mój mąż, chętnie sięgają nawet dzieci. Polecam sprawdzony przepis, który łatwo modyfikować do własnych potrzeb i upodobań.
Produkty
Alicja Kowalczyk
-
Jak zamrozić brokuły? Nie zapomnij o prostym zabiegu, a będą idealne
Zostały ci brokuły? Możesz je przechować na dłużej w zamrażarce. Podpowiadamy, jak zamrozić brokuły. Mrożenie brokułów to prosta czynność, ale warto pamiętać o prostej sztuczce, która sprawi, że zachowają kolor i jędrność.
Produkty
-
Marynowany imbir spala tłuszcz i oczyszcza kubki smakowe. Przepis na pyszną przekąskę
Marynowany imbir cieszy się dużą popularnością w krajach azjatyckich. W Polsce nie budzi dużego zainteresowania. A szkoda. Ta prosta przekąska ma bowiem wiele cennych właściwości. Wspomaga organizm w walce z infekcjami, rozgrzewa i...
OdchudzanieProdukty
Paulina Cywka
-
Domowy sos pieczarkowy. Prosty przepis na tanie i szybkie danie
Sos pieczarkowy to pomysł na szybki i tani obiad. Możecie nim urozmaicić różnego rodzaju potrawy. Jest to świetna propozycja dla wszystkich miłośników smaku grzybów. Podpowiadamy, jak go zrobić.
Żywienie
Joanna Biegaj
-
Zrobiłam komosę ryżową z warzywami. Danie idealne na diecie odchudzającej
Komosa ryżowa (quinoa) z warzywami to pyszne dietetyczne danie. Ja zrobiłam je z kilku łatwo dostępnych składników. Polecam sprawdzony przepis na smażoną quinoę z warzywami.
Odchudzanie
Maja Błaszczyk
-
Czosnek konfitowany zachwyca smakiem. Możesz smarować nim kanapki
Czosnek konfitowany to czosnek długo gotowany lub pieczony w tłuszczu. Końcowy efekt zachwyca: aromatyczne ząbki rozpływają się w ustach, można smarować nimi chleb, ale też dodawać do wielu potraw.
Produkty
-
Najbardziej puszyste placki z dyni. Takich jeszcze nie jedliście
W większości przepisów na placki z dyni do ciasta dodaje się po prostu startą dynię. W tym przepisie główną rolę gra dynia pieczona. A placuszki wychodzą idealnie miękkie i puszyste.
Produkty
-
Jak zrobić puder dyniowy? Proszek z suszonej dyni możesz dodać do wielu potraw
Puder dyniowy ma pomarańczowy kolor i lekko słodki smak. Możesz go zrobić nawet ze skórki dyni. Dodaje się go do ciast, zup, sosów czy makaronów.
Produkty
-
Pomarszczone ziemniaczki wyglądają jak z ogniska. Jak zrobić papas arrugadas?
Wyglądają jak ziemniaki z ogniska, a w łatwy sposób możesz zrobić je w domu. – To papas arrugadas, czyli pomarszczone ziemniaczki z Wysp Kanaryjskich – mówi Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji polskiego programu MasterChef,...
Produkty
Katarzyna Świerczyńska
-
Kasza manna z kardamonem. Przepis na przyspieszony metabolizm
Połączenie kardamonu i kaszy manny sprawi, że danie będzie nie tylko lekkie, ale i zmobilizuje jelita do sprawniejszej pracy. Potrawę przygotujesz błyskawicznie! Poznaj przepis na mannę z kardamonem i przyspiesz swój metabolizm.
ProduktyOdchudzanieŻywienie
Aleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Szarlotka z bezą. Przepis na ciasto z jabłkami „pod chmurką”
Szarlotka z bezą uchodzi za wypiek trudny do przygotowania. Nic bardziej mylnego. Wystarczy mieć w zanadrzu dobry przepis. Zobacz sprawdzoną recepturą na bajeczne ciasto z jabłkami „pod chmurką”, które podbije serce niejednego łasucha.
Żywienie
Paulina Cywka
-
Zakwas z buraków działa antyrakowo i wzmacniająco. Sprawdzony przepis
Składniki na zakwas z buraków są łatwo dostępne i tanie. Warto zrobić z nich ten wyjątkowo zdrowy napój. Domowy zakwas należy pić jako napój wzmacniający, a do tego można wykorzystać go do ugotowania domowego barszczu.
ProduktyŻywienie
Alicja Kowalczyk