-
Lecznicza nalewka z malin pomoże przy infekcjach. Sprawdzony przepis
Nalewka z malin to jeden z prostych sposobów, jak zachować właściwości tych owoców na dłużej. Nalewka z malin doskonale sprawdzi się w sezonie jesienno-zimowym jako pomoc przy sezonowych infekcjach.
Produkty -
Placki z cukinii bez smażenia zrobicie raz-dwa. Koniec z pryskającym olejem
Placki z cukinii to szybka i wyjątkowo smaczna potrawa. Okazuje się, że ich przygotowanie może być jeszcze łatwiejsze. Wystarczy, że zamiast smażenia wybierzecie inny sposób.
ŻywienieJoanna Biegaj
-
Co trzeci Polak chciałby jeść bardziej roślinnie: brak pomysłów na menu
Polacy coraz częściej planują całkowicie wyeliminować mięso ze swojej diety. Co czwarta Polka i prawie co piąty Polak chce dokonać tej zmiany w ciągu najbliższych 2-3 lat. Hamują ich przed tym nie tylko nawyki żywieniowe wyniesione z...
Artykuł sponsorowany -
Konfitura z czerwonych borówek. Przepis na dodatek do mięs
Konfitura z czerwonych borówek z dodatkiem gruszki w smaku przypomina nieco żurawinę, ale jest delikatniejsza. Warto ją przygotować, bo jest nie tylko pyszna, ale wspiera też odchudzanie. Poznaj przepis.
ProduktyMonika Witkowska
-
Włoch zrobił swoją wersję placków ziemniaczanych. Dwa składniki zaskakują
Placki ziemniaczane we włoskim stylu? Włoch mieszkający w Polsce zrobił tradycyjne polskie danie po swojemu. Dodatki, jakich użył, mogą zaskoczyć.
Produkty -
Co zrobić z czasznicy? Pyszne pomysły na czasznicę olbrzymią
Czasznica olbrzymia to obiekt westchnień wielu grzybiarzy. Nietypowy grzyb od niedawna zyskuje w Polsce popularność. Podpowiadamy, co można zrobić z czasznicy.
Produkty -
Nadziewane i smażone kwiaty cukinii. Przepis Leszka Wodnickiego dla „Wprost”
Korzystajcie z kwiatów cukinii, bo to ostatni moment, kiedy są jeszcze dostępne – mówi Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji polskiego programu MasterChef, który przygotował przepis na smażone kwiaty cukinii specjalnie dla „Wprost”.
ProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Vichyssoise, czyli zimna zupa z pora i ziemniaków na lato. Sekret pięknego wyglądu Francuzek
Zimna zupa vichyssoise to jeden z sekretów urody Francuzek. Pyszna w smaku kremowa mieszanka pora i ziemniaków idealnie sprawdzi się na ciepłe dni. Poznaj przepis na tę łatwą i efektowną zupę.
ProduktyMonika Witkowska
-
Zupę ogórkową z tym nietypowym dodatkiem pochwali nawet teściowa. Przepis
Zupę ogórkową zazwyczaj je się w tradycyjnej wersji. A gdyby dorzucić do niej owoc? Brzmi dziwnie, ale smakuje fenomenalnie!
ŻywienieJoanna Biegaj
-
Nietypowe pomysły na pesto. Wśród nich pesto z liści rzodkiewki
To tradycyjne i najbardziej znane pesto robi się z liści bazylii. Jest soczyście zielone i pełne aromatu. Ale nie jest to jedyna opcja. Z czego jeszcze można zrobić pesto?
Produkty -
Napar z liści jeżyn obniży poziom cukru we krwi. Jak go zrobić?
Liście jeżyn to cenny surowiec zielarski. Zrobisz z nich napar, który pomoże obniżyć poziom cukru we krwi, zadziała antybakteryjnie i przeciwzapalnie.
Produkty -
Domowy przecier pomidorowy z tym dodatkiem to mistrzostwo. Przepis
Jak zrobić domowy przecier pomidorowy? To wcale nie jest trudne! Jeśli dodacie 1 składnik, wyjdzie on tak smaczny, że zaczniecie go podjadać prosto ze słoika.
ProduktyJoanna Biegaj
-
To prawdopodobnie najzdrowsza przekąska świata. Wystarczą dwa składniki
Szukasz alternatywy dla niezdrowych chipsów czy słodyczy? Wykorzystaj ten pomysł – aby zrobić zdrową przekąskę, wystarczą dwa proste składniki.
Produkty -
Pierogi ze śliwkami. Sprawdzony przepis na sezonowe pierogi z owocami
Pierogi ze śliwkami to zdaniem wielu jedne z najlepszych pierogów owocowych. Ich sekretem jest dobre ciasto. Podajemy sprawdzony przepis.
Produkty -
Syrop z nawłoci. Oczyści organizm i wesprze układ moczowy. Sprawdzony przepis
Syrop z nawłoci to prawdziwy skarb w domowej spiżarni i domowej apteczce. Robi się go łatwo, a zachowany na zimę przyda się podczas infekcji i problemów z układem moczowym. Nawłoci przypisuje się także właściwości oczyszczające organizm....
Produkty -
Jak jeść kwiaty cukinii? Trzeba koniecznie usunąć jeden element
Kwiaty cukinii są jadalne. Można je jeść na zimno, na ciepło, surowe, ale też smażone czy zapiekane. Aby nie zepsuć potrawy z dodatkiem kwiatów, trzeba jednak usunąć z nich jeden element.
Produkty -
Naleśniki bez mąki. Dla osób uczulonych na gluten i nie tylko
Czy wyobrażasz sobie przygotowanie naleśników bez dodatku mąki? To możliwe. Są pyszne, miękkie i doskonale nadają się do faszerowania. Możesz podać je na słodko, z owocami, serem lub w wersji wytrawnej. Wypróbuj sprawdzony przepis.
ProduktyMonika Witkowska
-
Szarlotka z „3 szklanek” nie ma sobie równych. Błyskawiczny przepis bez zagniatania
Sekret banalnie prostego przepisu na pyszną szarlotkę tkwi w użyciu odpowiedniej ilości konkretnych składników. Na czym dokładnie polega metoda „3 szklanek”?
ŻywienieJoanna Biegaj
-
Chleb z cukinii ma chrupiącą skórkę, w środku jest wilgotny. Sprawdzony przepis
Chleb z cukinii, a mówiąc precyzyjnie, chleb z dodatkiem cukinii, jest bardzo smaczny i zdrowy. Przez kilka dni zachowuje świeżość. Warto go przygotować, gdy trwa sezon na cukinię.
ProduktyMonika Witkowska
-
Jak dobrze usmażyć rybę? Dodaj jeden składnik na patelnię, a ryba się nie rozpadnie
Wydawałoby się, że smażenie ryby to prosta czynność. Jednak ważne są tu zasady, które sprawią, że będzie idealna i przede wszystkim – nie rozpadnie się. Wystarczy jeden prosty patent, który zdradza znany kucharz.
Produkty -
Dodaj do lemoniady jeden składnik. Ta przyprawa zadziała jak spalacz tłuszczu
Ta przyprawa może niekoniecznie przychodzi na myśl, kiedy myślisz o orzeźwiającej lemoniadzie. Smak może zaskoczyć, ale sekretem jest tu działanie takiego napoju. Doskonale podkręca metabolizm.
Odchudzanie