-
Skorzystajcie z patentu Magdy Gessler na puszyste naleśniki. Będą smakować jak te, które robiła ukochana babcia
Każdy z nas ma swój sprawdzony przepis na naleśniki, jednak czasami warto wypróbować też inną recepturę. Jeśli skorzystacie z patentu Magdy Gessler – wyjdą doskonale puszyste.
Żywienie -
Ta sycąca zapiekanka to idealny obiad na Wszystkich Świętych. Zrobię ją dzień wcześniej, a później tylko odgrzeję
Jeśli nie macie pomysłu, co przygotować na obiad na Wszystkich Świętych, możecie zainspirować się naszym przepisem na obłędnie smaczną zapiekankę. Sprawdźcie, jak zrobić musakę, by każdy z gości poprosił o dokładkę.
Żywienie -
Ten sos to wyrafinowany dodatek do potraw. Pamiętajcie o ważnej zasadzie, a wyjdzie doskonale aksamitny
Sos beszamelowy jest bazą do różnego rodzaju zapiekanek i potraw z makaronem. Podpowiadamy, co zrobić, by wyszedł naprawdę idealny.
Żywienie -
To ciasto podam do kawy na Wszystkich Świętych. Szykuję je w 15 minut, a każdy się zachwyca
Obłędnie puszyste ciasto czekoladowe to obowiązkowy deser u mnie w domu podczas Wszystkich Świętych. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, a każdy się nim zajada. Sprawdźcie, jak zrobić ten przysmak.
Żywienie -
Polacy tym napojem gasili pragnienie w PRL-u. Zrobicie go w 5 minut z kilku tanich składników
Jeśli macie ochotę cofnąć się do czasów PRL-u, koniecznie przygotujcie kultowy napój z tego okresu. Przepis jest prosty i naprawdę bardzo szybki, a pozwoli wam się poczuć jak za dawnych lat.
Produkty -
Już nie wyrzucam suchych skórek od chleba. Robię z nich ekspresową i chrupiącą przekąskę
Jeśli zostały wam skórki od chleba i nie wiecie, co z nimi zrobić – koniecznie wykorzystajcie nasz przepis. W ten sposób za grosze wyczarujecie smaczną przekąskę.
Produkty -
Piją go litrami i dożywają grubo ponad sto lat. Poznaj prostą receptę na długowieczność
Naukowcy od dawna poszukują recepty na długowieczność. Okazuje się, że długie życie i dobrą kondycję do późnej starości zapewnić może regularne picie pewnego napoju. Co ciekawe, bez trudu można zrobić go w domu. Przepis jest banalnie...
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze -
Biorę tanie nasiona i robię z nich kultowy przysmak PRL-u. To mój patent na pyszną i zdrową przekąskę
Dzięki pewnym przysmakom można było nieco osłodzić trudną i szarą rzeczywistość czasów RPL. Jeden z nich został już nieco zapomniany, a szkoda, bo jest zdrowy i tani. Robię go w domu z dwóch prostych składników.
ŻywienieSkładniki odżywczeProduktyPaulina Cywka -
Ta słodka przekąska z PRL-u robiła furorę. Przygotujecie ją „za grosze” w 10 minut
Szyszki z ryżu preparowanego to przysmak, który przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Sprawdźcie, jak je zrobić. Gwarantujemy, że prostszego deseru nie znajdziecie.
Żywienie -
Magda Gessler zawsze dodaje do placków ziemniaczanych ten składnik. Są chrupiące i nie ciemnieją
Przepis na placki ziemniaczane znają chyba wszyscy, a każdy miłośnik tych przysmaków ma swój sposób na ich przygotowanie. Magda Gessler na przykład dodaje do nich niecodzienny składnik. Większość Polaków go pomija. To duży błąd.
ŻywienieProduktySkładniki odżywcze -
„Paluchy wiedźmy” na Halloween to hit. Ciastka przerażają wyglądem, ale zachwycają smakiem
Na tegoroczne Halloween koniecznie zróbcie „paluchy wiedźmy”, czyli pyszne ciasteczka. Przygotowanie ich jest bardzo proste, a efekt końcowy zawsze robi wrażenie na gościach. Są tak pyszne, że lepiej zrobić od razu dwie porcje.
Produkty -
Efektowny deser robię w 20 minut. Przepis jest banalnie prosty, a ciasto rozpływa się w ustach
Czekoladowe desery to kwintesencja słodyczy. Zobaczcie, jak zrobić przysmak, który naprawdę zachwyci wasze podniebienia.
Żywienie -
Na Wszystkich Świętych robię ekspresowy bigos z przepisu Karola Okrasy. Wystarczy 25 minut i gotowe
Przygotowanie bigosu wcale nie musi oznaczać długich godzin spędzonych w kuchni. Możecie przyrządzić pyszną i aromatyczną potrawę w mniej niż pół godziny.
Żywienie -
Polacy zajadali się tym ciastem w PRL-u. Udoskonaliłam krem i deser jest teraz lekki jak chmurka
Karpatka to obowiązkowa pozycja dla wszystkich łasuchów. W odchudzonej wersji smakuje obłędnie, a wy możecie cieszyć się jej smakiem bez wyrzutów sumienia. Zobaczcie, jak przygotować ten deser.
Produkty -
Pij mleko z tą przyprawą, a kilogramy polecą w dół. Napój pomaga też na migrenę i wysokie ciśnienie
Mleko cynamonowe to cudownie rozgrzewający napój, za którego picie podziękuje wam wasz organizm. Tłumaczymy, jak je przygotować i dlaczego warto to zrobić.
ProduktyŻywienie -
Kiedyś Polacy pili go regularnie i mieli zdrowe jelita. Mam przepis na ten dziecinie prosty napój
Ten napój był dobrze znany naszym babciom i dziadkom. Kolejne pokolenia nie sięgały już po niego tak chętnie. Warto sobie o nim jednak przypomnieć, bo ma wiele do zaoferowania. Wspiera działanie wątroby i działa na jelita niczym balsam....
ProduktyŻywieniePaulina Cywka -
Ta zupa to tani i naturalny antybiotyk w płynie. To u mnie obowiązkowy obiad tej jesieni
Jesienią nic nie rozgrzewa tak dobrze, jak talerz pysznej, gorącej zupy. Większość Polaków w sezonie infekcyjnym sięga po rosół. Ja stawiam na naturalny antybiotyk w płynie. Syci, wzmacnia odporność, a do tego świetnie smakuje. Wiesz...
ŻywienieProduktyPaulina Cywka -
Kawa z przepisu Anny Lewandowskiej rozgrzewa mnie w jesienne poranki. Sekret smaku tkwi w 5 przyprawach
Nie ma lepszego sposobu na rozpoczęcie dnia niż ciepła kawa w ulubionym kubku. Spróbujcie przygotować ją z przepisu Anny Lewandowskiej, a z pewnością was zachwyci.
Żywienie -
Karol Okrasa robi genialne ciasto na pierogi. Zastosuj jego patent i bądź mistrzem w swojej kuchni
Ciasto pierogi zawsze było moją piętą achillesową. Nieważne, jak się starałam zawsze wychodziło twarde. Na szczęście odkryłam trik znanego kucharza Karola Okrasy. Jego patent to prawdziwy „game changer”. Dlatego dziś dzielę się nim z...
ProduktyŻywienie -
Obieram banana, dodaję 3 tanie produkty i piekę zdrowe ciastka owsiane. Oszczędzam i nie tyję
Odkryłam przepis na zdrowe ciastka. Robi się je szybko, prosto i bez obciążania domowego budżetu. Do ich zrobienia wystarczy kilka tanich i łatwo dostępnych składników, które zawsze mam w kuchni.
ŻywienieProduktyPaulina Cywka -
Placki ziemniaczane robię bez mąki. Chrupią aż miło i rozpływają się w ustach
Placki ziemniaczane bez mąki? Czemu nie! Wcale nie potrzebujesz tego produktu, by stworzyć rozpływające się w ustach przysmaki, które pokocha cała rodzina. Wystarczą warzywa, jajka i parę przypraw. Kluczem do zrobienia chrupiących...
ProduktyŻywieniePaulina Cywka