-
ProduktyZupa dyniowa to gastronomiczny symbol polskiej jesieni. Jak ją przygotować?Zupa dyniowa to niezwykle proste, aromatyczne i sycące danie. Często bywa gotowana na jesień, kiedy dyni jest pod dostatkiem.
-
ŻywienieJak w 2 minuty zrobić wytrawne muffiny z... grzybami? Obłędnie smaczny przepisNie wszystkie muffinki muszą być słodkie. Doskonale smakują także na słono z grzybami, od których zaroiło się w lasach w całym kraju. Prosty sposób sprawi, że wyrafinowana przekąska na stałe zagości na waszych jesiennych stołach.
-
ŻywienieOdchudzanieBezglutenowy przepis na pieczone jabłka z cynamonem – lepsze niż szarlotka!Zgłodniałeś? Zamiast szukać wymyślnych receptur na małe co nieco, skorzystaj z najprostszego i najsmaczniejszego rozwiązania. Obłędnie pyszne jabłka z odrobiną aromatycznego cynamonu mogą zasmakować ci bardziej niż tradycyjna szarlotka....
-
ProduktySkładniki odżywczeRyż biały – zdrowy czy szkodliwy? Dodaje energii, ale też tuczyRyż nazywany jest białą trucizną. Czy w tym stwierdzeniu tkwi ziarno prawdy? Poznaj właściwości ryżu.
-
ProduktySkładniki odżywczeCzerwona porzeczka – polska superfood. Właściwości i przepis na dżemCzerwona porzeczka nie bez powodu uważana jest za jeden z najzdrowszych owoców. Jakie ma właściwości?
-
Żywienie
-
Składniki odżywczeNie chcesz zmarnować warzyw z lodówki? Przygotuj minestrone – zupę z „resztek”Zwana włoską zupą, minestrone to gęsta, pożywna i zdrowa zupa, która doskonale sprawdzi się w chłodne, jesienno-zimowe dni.
-
ŻywienieJak zrobić skrzydełka z... kalafiora? Zdrowy przepis do zrobienia w mniej niż 2 minuty!Są chrupiące, pełne smaku, a na dodatek zamiast mięsa jest w nich zdrowy i niskokaloryczny kalafior. Warzywo to idealnie nadaje się do przyrządzenia wyśmienitego dania, które z powodzeniem może zastąpić popularne skrzydełka z kurczaka.
-
ŻywienieJak zrobić zdrowe ciasto marchewkowe bez jajek i bez... pieczenia? Fenomenalny przepisSłodki przysmak z marchewek wcale nie wymaga pieczenia w piekarniku. Bardzo łatwo przyrządzić go na parze, a na dodatek nie trzeba do niego używać żadnych jajek.
-
ProduktyZwana jest najsłynniejszym deserem świata. Przepis na bezę Pavlova z owocamiNa zewnątrz chrupka i słodka, w środku delikatna i kremowa. Jej wysokość beza Pavlova – a oto przepis.
-
Składniki odżywczeProduktySałatka jak z restauracji? Dzięki jednej przyprawie, którą masz w swojej kuchni!Czy spróbowałeś kiedyś posolić swoją sałatkę? Jak zdradza Mark Bittman, to niezawodny sposób na podkreślenie smaku zieleniny.
-
ProduktyNalewka z aronii: rozgrzewający trunek na jesienne dni. Domowa recepturaW drugiej połowie sierpnia aż do późnych dni września zazwyczaj trwają zbiory aronii. Z owoców można wykonać m.in. nalewkę – oto przepis.
-
ProduktyRyż z warzywami – prosty przepis na obiad w mniej niż 30 minutRyż z warzywami to popularny pomysł na obiad w wielu krajach świata. Nic dziwnego – jest prosty, tani, szybki i niezwykle odżywczy.
-
ŻywienieOdchudzanieJak w 2 minuty zrobić zdrowy majonez z... awokado? Fenomenalny przepisZapomnij o zwykłym majonezie! Jeśli choć raz spróbujesz przygotować alternatywną wersję tego sosu z awokado, szybko zakochasz się w jego wykwintnym smaku i wyjątkowo aksamitnej konsystencji.
-
Składniki odżywczeBuraki na zimę – jak zrobić sałatki z buraków? Sprawdzony przepisBuraki na zimę to świetny i zdrowy sposób na urozmaicenie obiadów. Jak zrobić sałatki z buraków?
-
Składniki odżywczeSmaki dzieciństwa: przepis na ryż z jabłkami i cynamonemKto z nas nie uwielbia delikatnego, mlecznego ryżu z pachnącymi cynamonem jabłkami? To danie może być idealne na śniadanie.
-
Składniki odżywczeProduktyZdrowy koktajl bez blendera. Ma tylko 2 składniki!Młody jęczmień możemy kupić w każdym supermarkecie i sklepie ze zdrową żywnością. Przygotowanie zdrowego koktajlu wymaga tylko dolania wody.
-
ProduktyPlacek, dżem, a może nalewka? Przepisy ze śliwką mirabelką na jesienne dniMirabelki to soczyste, żółto-czerwone śliwki zbierane późnym latem i wczesną jesienią. Co z nich przygotować w kuchni?
-
OdchudzanieDietyZgłodniałeś? Wypróbuj prosty przepis na obłędnie smaczny i zdrowy... smalczyk z fasoliZapomnij i tłustym smalcu z wędzonej słoniny! Zamiast mięsa z powodzeniem można wykorzystać pożywną fasolę, by w mgnieniu oka wyczarować zdrową, niskokaloryczną i bezglutenową przekąskę, która zasmakuje niejednemu mięsożercy.
-
ŻywienieOdchudzanieDiety
-
ProduktyMasz w domu cukinię, paprykę i cebulę? Przygotuj z nich wegetariańskie leczoLeczo to danie późnego lata i jesieni. A to za sprawą łatwo dostępnych wtedy warzyw, z których można je w prosty sposób przygotować.