-
Ta sałatka obniża poziom cholesterolu. Poznaj przepis i jedz ją codziennie
Najnowsze badania wskazują, że regularne spożywanie buraków obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi. Choć lista ich prozdrowotnych właściwości jest dłuższa. Poleczmy przepis na sałatkę z buraków. Jedz ją każdego dnia, a szybko...
Produkty -
Jabłka smażone w cieście. Ich zrobienie zajmie ci pół godziny!
Masz ochotę na deser albo po prostu: słodki posiłek na obiad czy kolację? Zrób jabłka w cieście! Wypróbuj nasz szybki i łatwy przepis.
Produkty -
Chcesz zrobić dobre schabowe? Wybierz ten kawałek mięsa
Kupienie dobrego mięsa na kotlety to połowa sukcesu. Jeśli chcesz, żeby schabowe zachwycały smakiem, zacznij od wyboru mięsa.
Produkty -
Jak zrobić karpatkę bez pieczenia? Najprostszy przepis na deserowy hit
Karpatka bez pieczenia to bez wątpienia hit ostatnich miesięcy na instagramowych profilach kulinarnych. Nic dziwnego – to ciasto nie tylko smakuje, ale i przepięknie wygląda!
Produkty -
Obłędne racuchy bez kefiru i maślanki. Wypróbuj przepis
Racuchy to ulubiona potrawa dzieci, ale nie tylko. Przepadają za nimi również dorośli. Można je zjeść na śniadanie, podwieczorek czy kolacje. Przepis na nie jest prosty. Nie zawsze jednak wszystkie składniki mamy pod ręką. Podpowiadamy,...
Produkty -
Tajny składnik placków ziemniaczanych. Doskonale podkręci ich smak
Placki ziemniaczane to jedna z najpopularniejszych potraw w polskiej kuchni. Ich przygotowanie nie jest trudne, a przepis zna prawie każdy. Jeśli jednak zdecydujecie się dodać do nich te składniki, ich smak będzie o niebo lepszy....
Produkty -
Masz ochotę na szare kluski ze skwarkami? Wiemy co zrobić, żeby się nie rozpadły
Często zdarza się, że szare kluski rozpadają w trakcie gotowania. Jeśli więc masz na nie ochotę, ale obawiasz się, że nie wyjdą to mamy dla ciebie radę. Będą idealne!
Produkty -
Karnawałowe pączki będą lekkie i miękkie, gdy skorzystasz z tej prostej rady
Domowe pączki to nie lada przysmak. Jak nakazuje tradycja, często przygotowujemy je okresie karnawału, a szczególnie w tłusty czwartek, który wypada dzisiaj. Co zrobić, by się udały, nie były „ciężkie i kluchowate”. Jest na to...
-
Chcesz wyleczyć zimowe infekcje i wzmocnić organizm? Ten trik stosowały nasze babcie
Aromatyczne i delikatne maliny od wieków były stosowane w ziołolecznictwie i medycynie naturalnej. Okazuje się jednak, że nie tylko owoce. Również pędy malin, z których można przyrządzać wywary, wykorzystywane były do walki z...
Produkty -
Kiedy najlepiej posolić zupę? Warto znać te zasady
Rosół, pomidorowa, fasolowa, ogórkowa, żurek czy barszcz. Niezależnie od tego, która jest twoją ulubioną, sprawdź, kiedy najlepiej posolić zupę.
Produkty -
Szybkie, proste i dobre. Przepis na koperty z ciasta francuskiego z mozzarellą i pieczarkami
Szukasz pomysłu na efektowne, ale proste w wykonaniu przekąski z ciasta francuskiego? Zrób chrupiące koperty z pieczarkami, serem i warzywami.
Produkty -
Faworki w 20 minut? To możliwe. Wypróbuj „przepis dla zabieganych”
Faworki, nazywane również chrustem to deser, bez którego nie może się odbyć żadna karnawałowa impreza. Zrobienie tego przysmaku wymaga jednak dużo czasu. Podpowiadamy, jak zrobić je ekspresowo i się nie napracować. Wystarczy 20 minut i...
Produkty -
Przepis na „diabelskie racuchy”. Sekret ich pysznego smaku tkwi w tym składniku
Masz ochotę na puszyste racuchy, takie, jakie smażyły nasze babcie? Swoim smakiem przywodzą smaki z dzieciństwa. Sekret tkwi w dodaniu do nich odrobiny spirytusu lub wódki. Wypróbuj sprawdzony przepis!
Produkty -
Co to jest makaron orzo? Poznaj przepis na sałatkę z makaronem w kształcie ryżu
Makaron orzo przypomina swoim wyglądem ziarenko ryżu. Można używać go do zup, zapiekanek i sałatek warzywnych w stylu śródziemnomorskim. My proponujemy przepis na sałatkę na bazie makaronu orzo z dodatkiem chudej wędliny i warzyw.
Produkty -
Energetyczny koktajl imbirowo-kurkumowy. Jak go zrobić?
Złote smoothie z mango, kurkumą i imbirem postawi cię na nogi i pomoże zadbać o lepszą odporność. Przygotowanie napoju jest bardzo proste.
ProduktySkładniki odżywcze -
Lekka sałatka ziemniaczana. Ma tylko 200 kalorii i doskonale smakuje!
Sałatka ziemniaczana sałatce ziemniaczanej nierówna. Może być bombą kaloryczną, a może być lekkim posiłkiem lub dodatkiem do obiadu. Wypróbuj przepis na sałatkę ziemniaczaną w wersji fit.
Produkty -
Kiedy i jak solić mięso? Nie popełniaj tych błędów
Solenie mięsa to ważny etap gotowania i nie chodzi jedynie o smak. Aby przyrządzić dobre danie, trzeba wiedzieć, w którym momencie mięso posolić. Inaczej soli się steki wołowe, inaczej schabowe i kurczaka.
Produkty -
Ta herbatka pomoże ci pozbyć się suchego kaszlu i bólu gardła
Herbatka z lipy może złagodzić objawy przeziębienia i infekcji wirusowej, a także zwalczyć ból gardła i suchy kaszel. Kto może ją pić?
Składniki odżywczeAlicja Kowalczyk -
Soczyste i dobrze usmażone w środku. Jak zrobić idealne kotlety z piersi kurczaka?
Panierowane kotlety z piersi kurczaka to alternatywa dla kotletów schabowych. Jednak wiele osób ma z nimi problem, bo z wierzchu są już dobrze usmażone, a potem okazuje się, że w środku mięso jest jeszcze surowe. Jak temu zapobiec?
ProduktyAlicja Kowalczyk -
Ciasto red velvet. Sprawdzony przepis na amerykański przebój
To ciasto, które idealnie sprawdzi się na wyjątkowe okazje – przyjęcie albo romantyczną kolację we dwoje. Red velvet to aksamitne, czerwone ciasto, które zachwyca wyglądem i intryguje smakiem, za sprawą słonego serka, który jest bazą kremu.
Produkty -
Jak zrobić czerwoną zasmażaną kapustę? Smakuje wybornie, a przepis nie jest trudny
Ten przepis znały nasze babcie. Wtedy surówka z zasmażanej czerwonej kapusty często gościła na stołach. Smakuje wybornie podawana z mięsami w sosie, a ta doprawiana gęsim tłuszczem pasuje do drobiu. Wypróbuj przepis i dowiedz się,...
Produkty