-
Kiedy i jak solić mięso? Nie popełniaj tych błędów
Solenie mięsa to ważny etap gotowania i nie chodzi jedynie o smak. Aby przyrządzić dobre danie, trzeba wiedzieć, w którym momencie mięso posolić. Inaczej soli się steki wołowe, inaczej schabowe i kurczaka.
Produkty -
Ta herbatka pomoże ci pozbyć się suchego kaszlu i bólu gardła
Herbatka z lipy może złagodzić objawy przeziębienia i infekcji wirusowej, a także zwalczyć ból gardła i suchy kaszel. Kto może ją pić?
Składniki odżywczeAlicja Kowalczyk
-
Soczyste i dobrze usmażone w środku. Jak zrobić idealne kotlety z piersi kurczaka?
Panierowane kotlety z piersi kurczaka to alternatywa dla kotletów schabowych. Jednak wiele osób ma z nimi problem, bo z wierzchu są już dobrze usmażone, a potem okazuje się, że w środku mięso jest jeszcze surowe. Jak temu zapobiec?
ProduktyAlicja Kowalczyk
-
Ciasto red velvet. Sprawdzony przepis na amerykański przebój
To ciasto, które idealnie sprawdzi się na wyjątkowe okazje – przyjęcie albo romantyczną kolację we dwoje. Red velvet to aksamitne, czerwone ciasto, które zachwyca wyglądem i intryguje smakiem, za sprawą słonego serka, który jest bazą kremu.
Produkty -
Jak zrobić czerwoną zasmażaną kapustę? Smakuje wybornie, a przepis nie jest trudny
Ten przepis znały nasze babcie. Wtedy surówka z zasmażanej czerwonej kapusty często gościła na stołach. Smakuje wybornie podawana z mięsami w sosie, a ta doprawiana gęsim tłuszczem pasuje do drobiu. Wypróbuj przepis i dowiedz się,...
Produkty -
Czy wiesz kiedy posolić jajecznicę? Od tego zależy czy będzie puszysta
Jajecznica to jedno z najprostszych i najczęściej przyrządzanych dań. Dlaczego raz smakuje lepiej, a innym razem nie zachwyca smakiem? Ekspertka doradza, co zrobić, żeby jajecznica była puszysta. Dowiedz się, czy nie popełniasz tego błędu.
Produkty -
Ten napój nazywany jest „eliksirem długowieczności”. Zawiera tylko 3 składniki
Jeśli chcesz spowolnić procesy starzenia organizmu i zachować dobrą formę na dłużej, zacznij pić ten napój. Może zdziałać cuda!
Składniki odżywczeAlicja Kowalczyk
-
Jak zrobić idealne schabowe? Wypróbuj te triki
To bez wątpienia jedna z flagowych polskich potraw. Schabowe zna każdy, ale jak zrobić idealne kotlety – soczyste w środku i z chrupiącą panierką? Wypróbuj nasze sposoby.
Produkty -
Zamiast cukru, dodaj sól do kawy. Efekt cię zaskoczy
Nie lubisz kawowej goryczki, dlatego sięgasz po cukier? To błąd! Tym razem zrezygnuj ze słodzenia i spróbuj... posolić kawę.
ProduktySkładniki odżywcze -
Jak zrobić kawę z wanilią? Proste sposoby na aromatyczną kawę waniliową
Kawa waniliowa pięknie pachnie i otula delikatną słodyczą. Można ją zrobić na kilka sposobów. Sprawdź, jak zrobić aromatyczną kawę z wanilią.
Składniki odżywczeProdukty -
Odgrzej świąteczne paszteciki na sylwestra. Wiemy jak sprawić, żeby były chrupiące
Jeśli zamroziliście w święta paszteciki, to przyszedł czas, żeby je odmrozić. Na sylwestrowej imprezie sprawdzą się doskonale. Można podać je same jako przekąskę lub z filiżanką barszczu. Podpowiadamy, co zrobić, żeby były chrupiące.
Produkty -
Wejdź pod stół i zjedz 12 zielonych winogron. Kulinarne tradycje na szczęście w Nowym Roku
Chcesz mieć szczęście w Nowym Roku i znaleźć miłość swojego życia? O północy z każdym biciem zegara zjedz jedno zielone winogrono. Tak robią Hiszpanie, a Meksykanie dodatkowo... wschodzą pod stół. I nie są to jedyne kulinarne zwyczaje...
Produkty -
Przepis na warstwową sałatkę. Zrobisz ją w jednej misce
Nie masz pomysłu na smaczne i szybkie danie na sylwestrową imprezę? Podajemy przepis na warstwową sałatkę. Można ją przyrządzić w jednej misce. Wygląda efektownie i smakuje wyśmienicie!
Produkty -
Pomysły na imprezowe przekąski z serem. Proste, smaczne i efektowne
Ser żółty, topiony, mozzarella czy feta. Każdy z tych serów możesz wykorzystać, aby zrobić efektowne przekąski na Sylwestra i każdą inną imprezę. Sprawdź nasze inspiracje.
Produkty -
Ukraińska sałatka winegret. Genialne połączenie buraków i kiszonej kapusty
Sałatka winegret to sałatka jarzynowa popularna na wschodzie, także w Ukrainie. To superzdrowe danie, ze względu na dodatek buraków i kapusty kiszonej.
Składniki odżywcze -
Dwa sposoby na pieczone gruszki. Zrób je na deser lub w wersji wytrawnej
Pieczone gruszki to idealne danie na chłodne dni. Jednocześnie to owoc bardzo uniwersalny: można gruszki upiec na słodko i podać jako deser, ale można je także przyrządzić w wersji wytrawnej. Podpowiadamy, jak zrobić gruszki wytrawne i...
Produkty -
Kolorowa sałatka z mandarynek i buraków. Idealna na karnawałowe spotkania
Efektowną sałatkę z buraków mandarynek przyrządza się błyskawicznie. Jest kolorowa, energetyczna i bardzo zdrowa.
Produkty -
Szybkie i efektowne przekąski z ciasta francuskiego. Idealne na imprezę
Ciasto francuskie uratowało już niejedną imprezę. Pyszne przekąski ze zdrowymi dodatkami zrobisz błyskawicznie, a efekt zachwyci gości.
-
Kupiłeś za dużo ryby? Zrób rybę w zalewie octowej!
Pieczona lub smażona ryba w zalewie octowej to jedna z najlepszych przekąsek, nie tylko na imprezę. To dobry sposób na to, aby nie zmarnować ryby, jeśli kupiłeś jej za dużo. W zalewie octowej można zrobić na przykład karpia lub łososia.
Produkty -
Sylwestrowe koreczki – doskonała przekąska na imprezę. Sposób jest prosty
Sylwestrowe koreczki to łatwa i elegancka przekąska, którą szybko przyrządzisz dla gości lub domowników na ten szczególny wieczór. Możesz przygotować ją z najróżniejszych składników serów, wędlin, kabanosów i kiełbasek, pomidorków...
Produkty -
Herbatka z igieł sosny. Wzmocni odporność i ukoi zmysły
Igły sosny bez trudu można zdobyć samemu, także w zimowe miesiące. To prawdziwy skarb od natury. Zrób z nich zdrowy napar poprawiający odporność.
Składniki odżywczeProdukty