-
Sałatka jak z restauracji? Dzięki jednej przyprawie, którą masz w swojej kuchni!
Czy spróbowałeś kiedyś posolić swoją sałatkę? Jak zdradza Mark Bittman, to niezawodny sposób na podkreślenie smaku zieleniny.
Składniki odżywczeProdukty -
Nalewka z aronii: rozgrzewający trunek na jesienne dni. Domowa receptura
W drugiej połowie sierpnia aż do późnych dni września zazwyczaj trwają zbiory aronii. Z owoców można wykonać m.in. nalewkę – oto przepis.
Produkty -
Ryż z warzywami – prosty przepis na obiad w mniej niż 30 minut
Ryż z warzywami to popularny pomysł na obiad w wielu krajach świata. Nic dziwnego – jest prosty, tani, szybki i niezwykle odżywczy.
Produkty -
Jak w 2 minuty zrobić zdrowy majonez z... awokado? Fenomenalny przepis
Zapomnij o zwykłym majonezie! Jeśli choć raz spróbujesz przygotować alternatywną wersję tego sosu z awokado, szybko zakochasz się w jego wykwintnym smaku i wyjątkowo aksamitnej konsystencji.
ŻywienieOdchudzanieWideo -
Buraki na zimę – jak zrobić sałatki z buraków? Sprawdzony przepis
Buraki na zimę to świetny i zdrowy sposób na urozmaicenie obiadów. Jak zrobić sałatki z buraków?
Składniki odżywcze -
Smaki dzieciństwa: przepis na ryż z jabłkami i cynamonem
Kto z nas nie uwielbia delikatnego, mlecznego ryżu z pachnącymi cynamonem jabłkami? To danie może być idealne na śniadanie.
Składniki odżywcze -
Zdrowy koktajl bez blendera. Ma tylko 2 składniki!
Młody jęczmień możemy kupić w każdym supermarkecie i sklepie ze zdrową żywnością. Przygotowanie zdrowego koktajlu wymaga tylko dolania wody.
Składniki odżywczeProdukty -
Placek, dżem, a może nalewka? Przepisy ze śliwką mirabelką na jesienne dni
Mirabelki to soczyste, żółto-czerwone śliwki zbierane późnym latem i wczesną jesienią. Co z nich przygotować w kuchni?
Produkty -
Zgłodniałeś? Wypróbuj prosty przepis na obłędnie smaczny i zdrowy... smalczyk z fasoli
Zapomnij i tłustym smalcu z wędzonej słoniny! Zamiast mięsa z powodzeniem można wykorzystać pożywną fasolę, by w mgnieniu oka wyczarować zdrową, niskokaloryczną i bezglutenową przekąskę, która zasmakuje niejednemu mięsożercy.
OdchudzanieDietyWideo -
Jak zrobić zdrowe ciasto tylko z dwóch składników? Fenomenalny przepis – lepszy niż szarlotka!
Będziecie zaskoczeni, jak łatwo przygotować obłędnie smaczny i... niskokaloryczny deser, który można zrobić w błyskawicznym tempie jedynie z dwóch produktów.
ŻywienieOdchudzanieDietyMonika PiorunWideo -
Masz w domu cukinię, paprykę i cebulę? Przygotuj z nich wegetariańskie leczo
Leczo to danie późnego lata i jesieni. A to za sprawą łatwo dostępnych wtedy warzyw, z których można je w prosty sposób przygotować.
Produkty -
Jabłka w polewie karmelowej – efektowna i pyszna przekąska dla każdego
Lubisz słodycze, ale nie chcesz zapominać o jedzeniu owoców? Przygotuj więc jabłka w polewie z karmelu z orzechową posypką. Palce lizać!
Produkty -
Ten wegański ser z orzechów nerkowca sprawi, że zapomnisz o zwykłym nabiale
Aksamitny, gładki, pachnący czosnkiem ser z orzechów nerkowca to produkt, który powinni spróbować nie tylko weganie.
Produkty -
Jak zrobić spaghetti i pesto z... jednej cukinii? Błyskawiczny przepis na roślinne danie
Brakuje ci pomysłów na zdrowe jedzenie? Zależy ci na jedzeniu warzywnych potraw, ale masz już dość nudnego makaronu z dodatkami? Wystarczy kilka minut, by w mgnieniu oka wyczarować oryginalny posiłek z zaledwie jednego kabaczka.
ŻywienieWideo -
Konfitura z czerwonej cebuli na przeziębienie i odporność. Jak ją zrobić?
Konfitura z cebuli święci triumfy popularności. I nic dziwnego – jest smaczna i zdrowa. Jak ją zrobić?
ProduktySkładniki odżywcze -
Jak zrobić tofucznicę? Wegański przepis na roślinną „jajecznicę”... bez jaj
Wegańska wersja jajecznicy, czyli tofucznica, bije rekordy popularności wśród wszystkich roślinożerców. Zamiast jajek używa się do niej tofu, które po odpowiednim doprawieniu (głównie dzięki kurkumie) nie tylko w smaku, ale nawet z...
ŻywienieOdchudzanieDietyWideo -
Kremowa zupa z cukinii – przepis na zdrowy obiad
Gdy latem pojawia się sezon na cukinię, warto przygotować z niej zupę z cukinii – szybkie, kremowe i bardzo smaczne danie.
ProduktySkładniki odżywcze -
Kolorowe naleśniki hitem Instagrama. Przepis na danie w kolorach tęczy
Naleśniki we wszystkich kolorach tęczy będą daniem idealnym dla wszystkich dzieci, które grymaszą przy spożywaniu posiłków.
Składniki odżywcze -
Gruszki w occie: klasyk polskich spiżarni. Jak przygotować je w prosty sposób?
Marynowanie gruszek w occie pozwala zachować ich smak na zimę. Wtedy też możemy się cieszyć ich smakiem prosto ze słoika.
ProduktySkładniki odżywcze -
Ulubiona sałatka roślinożerców. Do zrobienia w 5 minut – szybki przepis na zdrowe danie
Co zrobić, kiedy burczy nam w brzuchu, a mamy bardzo mało czasu na przygotowanie pożywnego posiłku? Wystarczy w błyskawicznym tempie przygotować prostą przekąskę, która łatwo zaspokaja głód. Nie bez powodu przepadają za nią weganie,...
OdchudzanieŻywienieWideo -
Tarta z borówkami poleca się na weekendowy deser. Sprawdź przepis
Tarta z borówkami amerykańskimi to proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Sprawdź przepis krok po kroku.
Produkty