-
Jak zrobić idealną zupę pomidorową z niedzielnego rosołu?
Najlepsza pomidorowa to ta, która powstała na bazie niedzielnego rosołu. W teorii wydaje się, że jest to jedna z najprostszych zup, tymczasem nie zawsze wychodzi idealnie.
ProduktyŻywienie Wideo -
Czy jedno jajko dziennie zwiększa ryzyko chorób serca?
Czy jedno jajko dziennie zwiększa ryzyko chorób serca? To pytanie od dawna spędza sen z powiek nie tylko miłośnikom jajek, ale także naukowcom. Czy nowe badania raz na zawsze rozwieją wątpliwości?
Produkty -
3 składniki, które pobudzą twój układ odpornościowy
Wirusy chorobotwórcze szaleją za oknem, dlatego warto się trochę wzmocnić. Natura przychodzi z pomocą, ponieważ jest bogata w zdrowe składniki odżywcze. Jakie produkty zatem warto wybierać? Odpowiedź nie jest taka oczywista.
Żywienie -
Gofry nie tylko na słodko. Sprawdź nietypowe przekąski na seans filmowy przed telewizorem
Planujesz wieczór przed telewizorem? Zapewne przygotujesz popcorn, chipsy i paluszki. Zapomnij! To nudy! Co powiesz na gofry z chilli con carne?
Produkty Wideo -
Wrocław. Uczelnia i samorząd w projekcie zmian nawyków żywieniowych mieszkańców miasta
Samorząd Wrocławia, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu oraz Fundacja Ekorozwoju biorą udział w finansowanym ze środków unijnych projekcie FoodSHIFT2030, który ma się przyczynić do zmiany nawyków żywieniowych mieszkańców stolicy...
ŻywienieProdukty -
Ten związek roślinny może obniżać ciśnienie krwi
W ostatnim przeglądzie i metaanalizie zbadano, czy barwnik roślinny zwany kwercetyną może zmniejszyć ryzyko chorób układu krążenia. Autorzy stwierdzili, że kwercetyna obniża ciśnienie krwi.
Żywienie -
Ty też zimą jesz więcej? Sprawdź, dlaczego
Dlaczego zimą częściej zaglądamy do lodówki? Jest kilka przyczyn takiego stanu rzeczy, a większość z nich związana jest z naszym trybem życia oraz pierwotnymi instynktami, które nakazywały niegdyś naszym przodkom gromadzenie tłuszczu na...
ProduktyOdchudzanieDietyŻywienie -
Dieta śródziemnomorska, paleo i post przerywany a odchudzanie. Nowe badania
Naukowcy skupili się na tych trzech dietach, ponieważ są one popularne i wiele osób uważa je za zdrowe. Co więcej, można ich wytycznych trzymać się przez całe życie.
OdchudzanieProduktyŻywienie -
Dlaczego warto każdego dnia jeść garść orzechów włoskich? Nowe ustalenia naukowców
Nowe badanie sugeruje, że ludzie, którzy codziennie jedzą orzechy włoskie, mogą mieć lepszy mikrobiom jelitowy i mniejsze ryzyko chorób serca.
Produkty -
Smacznego? Dietetyk komentuje szpitalne menu
Kto choć raz leżał w państwowym szpitalu, ten doskonale wie, że wałówka od członków rodziny może... ratować życie.
DietyŻywienie WideoGaleria -
Magnez a choroba wieńcowa i zawał – nowe horyzonty
Magnez jest ważnym mikroelementem dla zdrowia ludzkiego. Najnowsze badania ze Stanów Zjednoczonych wskazują na potencjalną rolę niedoboru tego pierwiastka w chorobie wieńcowej.
ProduktyMikołaj Kamiński
-
Zamiast łykać witaminę C, sięgnij po te produkty
W okresie jesienno-zimowym wiele osób suplementuje witaminę C. Warto jednak pamiętać, że witaminy zdecydowanie lepiej przyjmować w naturalnej formie, a więc spożywając więcej warzyw i owoców. Sprawdź, jak objawia się niedobór witaminy C...
ProduktyŻywienie Wideo -
Niedobór witaminy B12 może dawać objawy depresji. Co jeszcze powinno wzbudzić niepokój?
Niedobór witaminy B12 jest częstszy niż mogłoby się wydawać. A to dlatego, że witamina ta znajduje się głównie w produktach pochodzenia zwierzęcego. Które objawy wskazują na niedobór witaminy B12?
ProduktyŻywienie Wideo -
9 najzdrowszych rodzajów orzechów
Wiele osób rezygnuje z orzechów ze względu na ich wysoką kaloryczność. Jednak warto wiedzieć, że są one doskonałym źródłem witamin. Grunt to... umieć ograniczyć się do jednaj garstki, a wówczas nie odbiją się na naszej figurze.
ProduktyŻywienie Wideo -
Jak zakończyć dietę odchudzającą?
Jak zakończyć dietę odchudzającą? Jedynym sposobem na skuteczne pokonanie efektu jo-jo jest okres stabilizacji po zakończeniu diety, który uwzględnia stawanie się do wszystkich zasad zdrowego odżywiania oraz stopniowe zwiększanie liczby...
OdchudzanieProduktyŻywienie -
Jak zrobić azjatyckie pierożki? To prostsze niż myślisz
W kuchni programu „Dzień Dobry TVN” Ola Nguyen pokazała, w jaki sposób przygotować pyszne azjatyckie przystawki. Za nazwą dim sum kryją się nie tylko pierożki, lecz także inne pyszne dania. Co przyrządziła zwyciężczyni 7. edycji...
ProduktyŻywienie Wideo -
Czy można jeść dużo i nie tyć?
Czym jest gęstość energetyczna produktu? Czy można jeść duże posiłki i mimo to chudnąć? Co jeść, by nie tyć i nie czuć głodu? Jak zrównoważyć swoją dietę? O tym opowiadała dietetyk Anna Radowicka.
DietyOdchudzanieProdukty Wideo -
Zachcianki w ciąży? Ekspert: Zdarzają się one rzadko i mogą wynikać z pewnych niedoborów
Dla prawidłowego rozwoju dziecka znaczenie ma sposób odżywiania matki nie tylko w czasie ciąży, ale także przed nią i w trakcie karmienia. Ważne jest także, co je przyszły ojciec. Oczywiście najlepiej, gdy rodzice odżywiają się...
DietyProdukty -
Jak zrobić idealne, domowe frytki? Swój trik zdradza Piotr Kucharski
Ze świecą szukać osoby, która nie przepada za frytkami. Niektórzy mogliby je jeść codziennie. Jedynym problemem jest ich... kaloryczność. Fakt, że frytki, które możemy dostać w popularnych sieciach fast-foodów, nie są najwyższej jakości....
ProduktyŻywienie Wideo -
Jak zrobić idealne racuchy? Swoje triki zdradza Marieta Marecka
Kto w dzieciństwie zajadał się babcinymi racuchami z cukrem pudrem i chciałby powrócić do dawnych lat? Dzięki trikom Mariety Mareckiej to może się udać.
ProduktyŻywienie Wideo -
Kofeina hamuje wzrost i różnicowanie tkanki tłuszczowej?
Większość z nas nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia bez filiżanki kawy. Miłośnicy tego naparu sięgają po niego jeszcze kilkukrotnie w ciągu dnia. Byłoby więc cudownie, gdyby kawa wspomagała utratę tkanki tłuszczowej.
OdchudzanieDietyProdukty Wideo