-
Dlaczego warto każdego dnia jeść garść orzechów włoskich? Nowe ustalenia naukowców
Nowe badanie sugeruje, że ludzie, którzy codziennie jedzą orzechy włoskie, mogą mieć lepszy mikrobiom jelitowy i mniejsze ryzyko chorób serca.
Produkty
-
Smacznego? Dietetyk komentuje szpitalne menu
Kto choć raz leżał w państwowym szpitalu, ten doskonale wie, że wałówka od członków rodziny może... ratować życie.
DietyŻywienie WideoGaleria
-
Magnez a choroba wieńcowa i zawał – nowe horyzonty
Magnez jest ważnym mikroelementem dla zdrowia ludzkiego. Najnowsze badania ze Stanów Zjednoczonych wskazują na potencjalną rolę niedoboru tego pierwiastka w chorobie wieńcowej.
Produkty
Mikołaj Kamiński
-
Zamiast łykać witaminę C, sięgnij po te produkty
W okresie jesienno-zimowym wiele osób suplementuje witaminę C. Warto jednak pamiętać, że witaminy zdecydowanie lepiej przyjmować w naturalnej formie, a więc spożywając więcej warzyw i owoców. Sprawdź, jak objawia się niedobór witaminy C...
ProduktyŻywienie Wideo
-
Niedobór witaminy B12 może dawać objawy depresji. Co jeszcze powinno wzbudzić niepokój?
Niedobór witaminy B12 jest częstszy niż mogłoby się wydawać. A to dlatego, że witamina ta znajduje się głównie w produktach pochodzenia zwierzęcego. Które objawy wskazują na niedobór witaminy B12?
ProduktyŻywienie Wideo
-
9 najzdrowszych rodzajów orzechów
Wiele osób rezygnuje z orzechów ze względu na ich wysoką kaloryczność. Jednak warto wiedzieć, że są one doskonałym źródłem witamin. Grunt to... umieć ograniczyć się do jednaj garstki, a wówczas nie odbiją się na naszej figurze.
ProduktyŻywienie Wideo
-
Jak zakończyć dietę odchudzającą?
Jak zakończyć dietę odchudzającą? Jedynym sposobem na skuteczne pokonanie efektu jo-jo jest okres stabilizacji po zakończeniu diety, który uwzględnia stawanie się do wszystkich zasad zdrowego odżywiania oraz stopniowe zwiększanie liczby...
OdchudzanieProduktyŻywienie
-
Jak zrobić azjatyckie pierożki? To prostsze niż myślisz
W kuchni programu „Dzień Dobry TVN” Ola Nguyen pokazała, w jaki sposób przygotować pyszne azjatyckie przystawki. Za nazwą dim sum kryją się nie tylko pierożki, lecz także inne pyszne dania. Co przyrządziła zwyciężczyni 7. edycji...
ProduktyŻywienie Wideo
-
Czy można jeść dużo i nie tyć?
Czym jest gęstość energetyczna produktu? Czy można jeść duże posiłki i mimo to chudnąć? Co jeść, by nie tyć i nie czuć głodu? Jak zrównoważyć swoją dietę? O tym opowiadała dietetyk Anna Radowicka.
DietyOdchudzanieProdukty Wideo
-
Zachcianki w ciąży? Ekspert: Zdarzają się one rzadko i mogą wynikać z pewnych niedoborów
Dla prawidłowego rozwoju dziecka znaczenie ma sposób odżywiania matki nie tylko w czasie ciąży, ale także przed nią i w trakcie karmienia. Ważne jest także, co je przyszły ojciec. Oczywiście najlepiej, gdy rodzice odżywiają się...
DietyProdukty
-
Jak zrobić idealne, domowe frytki? Swój trik zdradza Piotr Kucharski
Ze świecą szukać osoby, która nie przepada za frytkami. Niektórzy mogliby je jeść codziennie. Jedynym problemem jest ich... kaloryczność. Fakt, że frytki, które możemy dostać w popularnych sieciach fast-foodów, nie są najwyższej jakości....
ProduktyŻywienie Wideo
-
Jak zrobić idealne racuchy? Swoje triki zdradza Marieta Marecka
Kto w dzieciństwie zajadał się babcinymi racuchami z cukrem pudrem i chciałby powrócić do dawnych lat? Dzięki trikom Mariety Mareckiej to może się udać.
ProduktyŻywienie Wideo
-
Kofeina hamuje wzrost i różnicowanie tkanki tłuszczowej?
Większość z nas nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia bez filiżanki kawy. Miłośnicy tego naparu sięgają po niego jeszcze kilkukrotnie w ciągu dnia. Byłoby więc cudownie, gdyby kawa wspomagała utratę tkanki tłuszczowej.
OdchudzanieDietyProdukty Wideo
-
Trenerka fitness radzi, jak sprostać postanowieniom. „Na siłowni włączam tryb bestii”
Wraz z początkiem roku zawsze jak bumerang powraca dyskusja o postanowieniach noworocznych. Trenerka fitness poinformowała, jaka jest najprostsza recepta, by je zrealizować.
Galeria
-
Cykoria – właściwości prozdrowotne i zastosowanie
Niskokaloryczna i zdrowa cykoria nie jest warzywem, które często gości na naszych stołach, a szkoda, bo nie tylko jest cennym urozmaiceniem jadłospisu, ale także cechuje się wyjątkowymi wartościami odżywczymi. Poznaj właściwości...
ProduktyŻywienie
-
Jakie będą trendy w dietach w 2020 roku?
Nowy rok, nowe trendy. Dotyczy to nie tylko mody, ale także żywienia. Miłośnicy ostrych potraw będą w tym roku zachwyceni. Przyprawy takie jak cynamon, kurkuma, czosnek, imbir i kminek, a także chili, mają wiele zalet zdrowotnych.
ProduktyDietyŻywienie Wideo
-
Zjedz ryż, zostaw mięso. Przepisy Jana Kuronia
Ryż – produkt, który każdy z nas ma w kuchni. Ratujemy się nim, gdy skończą się ziemniaki i makaron. Tymczasem po ryż warto sięgać regularnie. Może stanowić bazę wielu smacznych dań.
ProduktyŻywienie Wideo
-
Dlaczego słodziki nie zawierają kalorii?
Dietetyczne napoje nieustannie cieszą się dużą popularnością. W szczególności wśród osób, które starają się zrzucić zbędne kilogramy, obsesyjnie liczą kalorie lub próbują ograniczyć cukier w diecie. Pytanie, czy faktycznie warto sięgać...
ProduktyŻywienie
-
Czy powinniśmy jeść więcej białka?
Wzrost spożycia białka – często powyżej zalecanego dziennego spożycia – jest podstawą wielu diet, ale czy spożywanie większej ilości białka ma sens w przypadku wszystkich? Nowe badanie naukowców z West Lafayette wykazało, że zapewnia to...
Żywienie
-
Jak zrobić idealne naleśniki? Swój sekret zdradza Piotr Kucharski
Naleśniki – w teorii bardzo proste danie. W praktyce... bywa różnie. Zrobienie doskonałego ciasta naleśnikowego i późniejsze smażenie placów potrafi przerosnąć niejednego amatora kuchni. Swoje sekrety postanowił zdradzić Piotr Kucharski....
ProduktyŻywienie Wideo
-
Kawa z olejem kokosowym – czy warto ją pić?
Wielu z nas nie wyobraża sobie poranka bez filiżanki kawy. Najnowszym trendem jest dodawanie do niej oleju kokosowego. Czy to jest zdrowe i czy warto to robić?
Żywienie