-
Polacy nie doceniają tego mięsa, ja podaję je w święta. Lekkie, pyszne i pełne białka
Jest kruche, delikatne i lekkie. Niestety rzadko gości na polskich stołach. Nie cieszy się taką popularnością jak karkówka czy schab, a ma znacznie więcej do zaoferowania. Sprawdź, dlaczego warto po nie sięgać.
ProduktyŻywienie
-
Mieszam parę składników i w mig robię makowiec dla zabieganych. Znika, zanim zdąży ostygnąć
Makowiec, który praktycznie robi się sam? Brzmi jak bajka, ale z tym przepisem to możliwe. Sprawdź, czy znasz tę prostą recepturę.
PrzepisyŻywienieProdukty
-
„Złote śledzie” Bosackiej zrobię na Wigilię, Nowy Rok i Trzech Króli. Są tak dobre, że raz to za mało
Śledzie pojawiają się na wielu wigilijnych stołach. Nie brakuje ich również w menu Katarzyny Bosackiej. Dziennikarka przyrządza jednak ryby inaczej niż wszyscy. Spróbowałam i wiem, że jej patent to hit.
PrzepisyŻywienieProdukty
-
Mięso zawsze wychodzi twarde? Zastosuj dwa proste triki, a w święta rozpłynie się w ustach
Chcesz mieć pewność, że mięso podane na świąteczny obiad zachwyci wszystkich domowników? Wystarczy, że zastosujesz dwie proste zasady. Zobaczysz, że każdy będzie się zajadać i chwalić.
ProduktyŻywienie
-
Niepozorna, ale uzależnia od pierwszego kęsa. Ta sałatka to hit Sylwestra i każdej domówki
Wygląda niepozornie, ale w kilka minut zostaje po niej tylko pusta miska. Ta sałatka to sprawdzony klasyk, który robi furorę na każdej imprezie i spotkaniu rodzinnym. Sprawdź dlaczego.
PrzepisyŻywienieProdukty
-
Myślisz, że to najlepsze mięso do zupy? W rzeczywistości robi z wywaru „wodę z warzywami”
Na smak zupy składa się mnóstwo różnych czynników. Bardzo wiele zależy od jakości użytych składników. Niestety wiele osób sięga po niewłaściwe mięso. Zobacz, czego lepiej nie robić, by wywar był idealny.
ProduktyŻywienie
-
Większość omija je w Biedronce. Dietetyczka mówi wprost: to najzdrowsze bułki, jeśli chcesz jeść mądrzej
Większość mija je bez zastanowienia. Przegrywają w rankingu popularności z kajzerkami i pieczywem typu fit. Tymczasem to najlepsze bułki, jakie można znaleźć w ofercie Biedronki. Ekspertka radzi, co kupić.
ProduktyŻywienie
-
Pierogi w końcu wychodzą miękkie i elastyczne. Gessler stosuje jeden detal, o którym większość zapomina
Pierogi są twarde i nie dają się skleić? Magda Gessler wie, jak temu zapobiec. Zastosuj jej patent, a twoje wigilijne przysmaki będą idealne. Kluczem jest jeden szczegół.
ProduktyŻywienie
-
GIS alarmuje: popularna przekąska może zagrażać zdrowiu. Sprawdź, czy nie masz jej w domu
Główny Inspektor Sanitarny właśnie poinformował o wycofaniu ze sprzedaży popularnej przekąski. Wiele osób chętnie kupuje ją zwłaszcza w okresie świąteczno-noworocznym.
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywienie
-
Dietetyczka zdradza, który barszcz z kartonu smakuje jak domowy. Ten właśnie warto wybrać na Wigilię
Barszcz czerwony z kartonu nie musi być przykrym kompromisem. W sklepach znajdziesz świetny produkt o dobrym składzie, który smakuje zbliżenie do domowej zupy buraczkowej. Zobacz, co wybrać.
ProduktyŻywienie
-
Ten błąd przy moczeniu suszonych grzybów popełnia większość Polaków. Tracą to, co najcenniejsze
Większość z nas bez zastanowienia wylewa ją do zlewu, nie wiedząc, że traci prawdziwy skarb. Woda po suszonych grzybach potrafi podkręcić smak świątecznych potraw. Zobacz, jak ją wykorzystać.
ProduktyŻywienie
-
Nie czarna i nie zielona. Dietetyczka poleca „herbatkę”, która podnosi poziom żelaza i dodaje energii
Chcesz poprawić wyniki krwi i szybko dodać sobie energii? Pomoże ci w tym pewien prosty napar. Wbrew pozorom nie chodzi o kawę czy zwykłą herbatę. Znana dietetyczka poleca inny napój. Sprawdź, czy masz go w kuchni.
ProduktyŻywienie
-
W Biedronce zaczęło się przed świętami. Akcje 4+2 i 2+1 ruszyły tylko do 20 grudnia
Przed świętami warto uważnie śledzić promocje w popularnych sieciach handlowych. Biedronka przygotowała atrakcyjne oferty na produkty niezbędne do świątecznych wypieków i deserów. Sprawdź szczegóły.
ProduktyŻywienie
-
Czekoladowy krem bez cukru robię sama w 15 minut. Jem go bez wyrzutów sumienia
Czekoladowy krem bez białego cukru, oleju palmowego i bez chemii? Robię go w kwadrans. Smakuje obłędnie, ale nie powoduje u mnie wyrzutów sumienia. Przepis poleca dietetyczka.
PrzepisyŻywienieProdukty
-
Nie w mleku i nie w occie. W tej mieszance śledzie tracą drobne ości i są idealnie delikatne
Drobne ości w śledziach potrafią skutecznie zepsuć przyjemność jedzenia, zwłaszcza podczas świątecznej kolacji. Okazuje się jednak, że istnieje prosty domowy trik, który sprawia, że ryba staje się ich pozbawiona, a do tego robi się...
ProduktyŻywienie
-
Babcie wiedziały, co robią. Ten zapomniany wigilijny hit koi jelita jak balsam
Kiedyś królował na wigilijnym stole, dziś mało kto o nim pamięta. A szkoda, bo ten niepozorny przysmak zaskakuje nie tylko smakiem, ale i właściwościami. Zobacz, dlaczego warto sobie o nim przypomnieć.
PrzepisyŻywienieProdukty
-
Uznaje się je za najzdrowsze na świecie, a większość Polaków nawet ich nie próbowała
Te zdrowe grzyby ciągle są mało znane w naszym kraju. Ich intensywny smak i liczne właściwości zdrowotne sprawiają, że warto wyjść poza utarte kulinarne schematy i dać im szansę w codziennych potrawach.
ProduktyŻywienie
-
Nie masz czasu na lepienie uszek? Te trzy gotowce z Biedronki ratują Wigilię
Gotowanie wigilijnych potraw nie musi oznaczać długich godzin spędzonych w kuchni. Dzięki tym produktom z Biedronki stanie się prostsze, przyjemniejsze i szybsze. Zobacz, jakie trzy świąteczne „gotowce” warto mieć w domu.
ProduktyŻywienie
-
Od dzisiaj w Lidlu „1+1 gratis”. Bez tego składnika świąteczny sernik po prostu się nie uda
Od dziś w Lidlu rusza fantastyczna oferta na produkt, bez którego nie da się przyrządzić jednego z najpopularniejszych ciast. W świetnej cenie dostaniesz też masło, czyli obowiązkowy składnik niemal wszystkich wypieków.
ProduktyŻywienie
-
Wygląda jak błąd na talerzu, a na Śląsku to danie obowiązkowe. Bez moczki nie ma Wigilii
Wygląd tego dania bywa mylący, ale smak to prawdziwa poezja. Śląska moczka, czyli piernik gotowany na kompotach, to obowiązkowy punkt mojej Wigilii. Poznajcie przepis na ten wyjątkowy deser.
PrzepisyProdukty
Alicja Kowalczyk
-
Sztuczka cukiernika działa cuda. Dzięki niej wyjmiesz ciasto z blachy bez stresu
Żeby ciasto nie straciło na estetyce i nie pękło, warto znać prosty trik. W tym artykule zdradzimy, jak zadbać o to, by wypiek bez problemu trafił na stół w nienaruszonej formie. Nie tylko będzie świetnie smakować, ale też pięknie wyglądać.
ŻywienieProdukty