-
Jak zrobić keczup z... truskawek? Przepis na zdrowy dodatek do dań
Keczup wcale nie musi składać się tylko z samych pomidorów. Jeśli dodamy do nich garść świeżych truskawek, powstanie obłędnie smaczny sos, który idealnie skomponuje się z letnimi potrawami. Jak go przygotować?
PrzepisyProduktyOdchudzanie -
Chcesz szybciej schudnąć? Łącz ze sobą te produkty, efekt będzie spektakularny!
Stosujesz zdrową dietę i regularnie ćwiczysz, a mimo tego nie możesz schudnąć? Przedstawiamy kilka wskazówek żywieniowych, jak łączyć ze sobą produkty, aby skuteczniej pozbyć się zbędnych kilogramów.
ŻywienieOdchudzanie -
Woda kokosowa nawadnia 10 razy lepiej niż zwykła woda. 7 powodów, dla których warto ją pić (nie tylko) w upały
Od dawna uznaje się ją za naturalny eliksir młodości, a na jej punkcie oszalała nawet sama Madonna, która pije ją częściej niż zwykłą wodę. Na czym polega fenomen tego niezwykłego napoju?
OdchudzanieProdukty -
Naturalne produkty na nadkwasotę żołądka
Kiedy twój żołądek produkuje zbyt dużo soku trawiennego, może dojść do nadkwasoty. Jakimi produktami ją załagodzić?
Bezpieczeństwo żywności -
Przepis na zdrowe lody, czyli jak zrobić obłędnie smaczny sorbet owocowy?
Deser wcale nie musi być kaloryczny – zwłaszcza jeśli do jego przygotowania wystarczą świeże, sezonowe owoce. Jak zrobić wyśmienity sorbet z truskawek, jagód, brzoskwiń lub melonów? To banalnie proste!
PrzepisyProduktyOdchudzanieDiety Wideo -
6 najlepszych sposobów na ochłodę w upały
Uff, jak gorąco. Kiedy z nieba leje się żar, warto wypróbować proste, ale za to bardzo skuteczne metody na to, by się szybko ochłodzić i poczuć przyjemne orzeźwienie.
-
Maliny: pyszne owoce, które mają wiele właściwości zdrowotnych. Jak zrobić sok z malin?
Maliny stanowią świetną bazę do wakacyjnych deserów i mają wiele właściwości zdrowotnych. Jakich?
ŻywienieProdukty -
W ten sposób rozprzestrzeniają się bakterie jelitowe. Badania mikrobiomu
Naukowcy wykazali 3 strategie rozprzestrzeniania się bakterii jelitowych. Jedna grupa robi to w szczególny sposób
Bezpieczeństwo żywnościDiety -
Jeżyny: polskie superowoce, zwalczające nowotwory. Jak zrobić dżem z jeżyn?
Jeżyny to owoce, które są bombą witamin i antyoksydantów. Sprawdź, dlaczego warto włączyć je do diety!
Żywienie -
10 najzdrowszych superfood według naukowców z Harvardu
Jakie produkty spożywcze warto włączyć do codziennego jadłospisu zdaniem badaczy z Harvard Medical School w USA? Oto lista najbardziej wartościowego pożywienia.
PrzepisyDietyProduktyOdchudzanieBezpieczeństwo żywnościMonika Piorun
-
Przepis na zdrową wersję „Nutelli”... bez cukru – idealny (nie tylko) dla wegan
Jeśli jesteś czekoladowym skrytożercą i szukasz prostego sposobu na przygotowanie ulubionego kremu w nieco zdrowszej i zdecydowanie mniej kalorycznej wersji – sprawdź, jak zrobić obłędnie smaczną "domową Nutellę".
OdchudzaniePrzepisyDiety Wideo -
5 największych błędów dietetycznych odbijających się na kondycji włosów
Masz kłopoty z włosami? Są matowe, łamliwe, rozdwajają się, a może wypadają? Starasz się je odpowiednio pielęgnować, ale nie zauważasz poprawy ich kondycji. To sygnał, że trzeba zastanowić się nad tym co jesz i czy nie popełniasz...
Produkty -
Kibicu! Zapomnij o chipsach i popcornie. Oto lista zdrowych przekąsek na mecz
Z utęsknieniem czekasz na kolejne mecze Mistrzostw Europy? Marzy ci się dawka sportowych emocji? Oto lista zdrowych przekąsek, które umilą każdy mecz!
Diety -
10 produktów, których lepiej unikać, by nie mieć raka jelita grubego
Czego nie jeść, by nie zwiększać ryzyko raka jelita grubego (okrężnicy) – jednego z najczęściej występujących nowotworów w Europie? Oto lista najbardziej szkodliwych produktów.
ProduktyDietyOdchudzanieMonika Piorun
-
Dlaczego awokado jest zdrowe? Oto lista właściwości, o których warto wiedzieć
Awokado od lat plasuje się wysoko na liście najbardziej wartościowych pod względem składników odżywczych roślin na świecie, ale mało kto wie, co się w nim kryje.
ProduktyOdchudzanie -
Żółte warzywa i owoce – jakie skarby zdrowia w sobie kryją?
Banany, żółta papryka, ananasy, kwaśna cytryna... żółta żywność kryje w sobie ogrom składników odżywczych. Dołącz ją do codziennego menu, a odniesiesz realne korzyści dla swojego zdrowia.
ProduktyDiety -
Ulubiona owsianka Jamiego Olivera – przepis na najzdrowsze śniadanie w... 3 minuty!
Światowej sławy mistrz kuchni zdradził sekret przygotowania idealnych płatków owsianych, którymi będą się zajadać nie tylko dorośli, ale także dzieci.
PrzepisyOdchudzanieDietyMonika Piorun
Wideo -
Bakłażan – niedoceniane warzywo, które niesie wiele właściwości zdrowotnych
Bakłażan wciąż jest w Polsce mało popularny. A szkoda, bo zawiera wiele właściwości odżywczych i jest po prostu bardzo zdrowy.
ProduktyBezpieczeństwo żywności -
15 naturalnych produktów bogatych w witaminę A. Które rośliny mają jej najwięcej?
Co jeść, by zapewnić prawidłowy poziom witaminy A w naszym organizmie? Oto lista wartościowych pokarmów, które warto włączyć do naszego codziennego menu.
ProduktyDietyOdchudzanie -
Korzyści zdrowotne płynące ze spożywania czerwonej żywności
Czy wiesz, że kolor owoców i warzyw niesie za sobą określone właściwości zdrowotne? Sprawdź właściwości czerwonych pokarmów.
Produkty -
Przerwa na obiad powinna być stałym punktem dnia. Dlaczego nie warto jej pomijać?
Pomijanie obiadów skutkuje spadkiem energetycznym, niskim poziomem cukru we krwi i ogólną drażliwością.
Produkty