-
Przepis na zdrową wersję „Nutelli”... bez cukru – idealny (nie tylko) dla wegan
Jeśli jesteś czekoladowym skrytożercą i szukasz prostego sposobu na przygotowanie ulubionego kremu w nieco zdrowszej i zdecydowanie mniej kalorycznej wersji – sprawdź, jak zrobić obłędnie smaczną "domową Nutellę".
OdchudzaniePrzepisyDiety Wideo -
5 największych błędów dietetycznych odbijających się na kondycji włosów
Masz kłopoty z włosami? Są matowe, łamliwe, rozdwajają się, a może wypadają? Starasz się je odpowiednio pielęgnować, ale nie zauważasz poprawy ich kondycji. To sygnał, że trzeba zastanowić się nad tym co jesz i czy nie popełniasz...
Produkty -
Kibicu! Zapomnij o chipsach i popcornie. Oto lista zdrowych przekąsek na mecz
Z utęsknieniem czekasz na kolejne mecze Mistrzostw Europy? Marzy ci się dawka sportowych emocji? Oto lista zdrowych przekąsek, które umilą każdy mecz!
Diety -
10 produktów, których lepiej unikać, by nie mieć raka jelita grubego
Czego nie jeść, by nie zwiększać ryzyko raka jelita grubego (okrężnicy) – jednego z najczęściej występujących nowotworów w Europie? Oto lista najbardziej szkodliwych produktów.
ProduktyDietyOdchudzanieMonika Piorun
-
Dlaczego awokado jest zdrowe? Oto lista właściwości, o których warto wiedzieć
Awokado od lat plasuje się wysoko na liście najbardziej wartościowych pod względem składników odżywczych roślin na świecie, ale mało kto wie, co się w nim kryje.
ProduktyOdchudzanie -
Żółte warzywa i owoce – jakie skarby zdrowia w sobie kryją?
Banany, żółta papryka, ananasy, kwaśna cytryna... żółta żywność kryje w sobie ogrom składników odżywczych. Dołącz ją do codziennego menu, a odniesiesz realne korzyści dla swojego zdrowia.
ProduktyDiety -
Ulubiona owsianka Jamiego Olivera – przepis na najzdrowsze śniadanie w... 3 minuty!
Światowej sławy mistrz kuchni zdradził sekret przygotowania idealnych płatków owsianych, którymi będą się zajadać nie tylko dorośli, ale także dzieci.
PrzepisyOdchudzanieDietyMonika Piorun
Wideo -
Bakłażan – niedoceniane warzywo, które niesie wiele właściwości zdrowotnych
Bakłażan wciąż jest w Polsce mało popularny. A szkoda, bo zawiera wiele właściwości odżywczych i jest po prostu bardzo zdrowy.
ProduktyBezpieczeństwo żywności -
15 naturalnych produktów bogatych w witaminę A. Które rośliny mają jej najwięcej?
Co jeść, by zapewnić prawidłowy poziom witaminy A w naszym organizmie? Oto lista wartościowych pokarmów, które warto włączyć do naszego codziennego menu.
ProduktyDietyOdchudzanie -
Korzyści zdrowotne płynące ze spożywania czerwonej żywności
Czy wiesz, że kolor owoców i warzyw niesie za sobą określone właściwości zdrowotne? Sprawdź właściwości czerwonych pokarmów.
Produkty -
Przerwa na obiad powinna być stałym punktem dnia. Dlaczego nie warto jej pomijać?
Pomijanie obiadów skutkuje spadkiem energetycznym, niskim poziomem cukru we krwi i ogólną drażliwością.
Produkty -
Dodaj te składniki do każdej sałatki, a będzie bardziej sycąca
Sałatka to zdrowy posiłek, który nie zawsze jednak zapewnia uczucie sytości. Co do niej dodać, by zwiększyć wartośc odżwyczą?
ProduktyPrzepisy -
Ten napój uchodził za bardzo zdrowy. Teraz dowiedziono, że zwiększa cholesterol
Podwyższony poziom cholesterolu może zwiększać ryzyko chorób serca i innych chorób przewlekłych. Na jego stan ma wpływ dieta.
Produkty -
Które warzywa są najzdrowsze? Powstał specjalny ranking
Warzywa to nie tylko smaczny dodatek do dań (lub ich podstawa), ale także prawdziwa witaminowa bomba. Eksperci z Amerykańskiego Centrum Kontroli Chorób i Prewencji przygotowali zestawienie najzdrowszych warzyw na świecie.
ŻywienieProdukty -
Te substancje zawarte w ziemniakach sprawiają, że są one niezwykle zdrowe
Ziemniaki są niskokalorycznym, bogatym w składniki odżywcze i niezwykle sycącym pokarmem. Jak je zdrowo przyrządzić?
ProduktyBezpieczeństwo żywności -
Co dzieje się z ciałem, gdy brakuje ci żelaza? Symptomy są charakterystyczne
Niedokrwistość może spotkać każdego, a szczególnie narażone są na nią kobiety. Czy wiesz, jak rozpoznać niedobór żelaza?
-
Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto 12 kreatywnych pomysłów
Kupujemy za dużo, robimy wielkie zapasy, a potem połowa produktów się marnuje, bo nie zdążymy ich zjeść przed upływem terminu ważności. Podpowiadamy, w jaki sposób można najlepiej wykorzystać resztki jedzenia.
ŻywienieBezpieczeństwo żywnościProdukty -
Naturalna mikstura na detoksykację wątroby. Sprawdź przepis
Wspieraj swoją wątrobę zdrowymi składnikami pobudzając jej naturalny proces detoksykacji za pomocą tej mikstury.
Produkty -
6 produktów spożywczych, które mogą zapobiegać bólom głowy
Chociaż żywność nie jest lekarstwem na wszystko, to, co jesz może mieć duży wpływ na częstotliwość i nasilenie bólów głowy.
Produkty -
Jedz takie kolacje, a zmniejszysz ryzyko chorób serca o 10 procent
Warzywa na kolację to nie tylko sposób na lekkostrawny posiłek na koniec dnia, ale też doskonałe rozwiązanie dla naszego serca. Potwierdzają to najnowsze badanie.
ŻywienieProdukty Wideo -
Denerwują cię odgłosy jedzenia? Naukowcy wyjaśnili, dlaczego tak jest
Podczas gdy dla większości z nas odgłosy przy jedzeniu są całkowicie normalne, innych mogą wprawiać w poważną irytację. To tzw. zjawisko mizofonii.