-
5 zalet kiszonych owoców. Dlaczego warto jeść zimowe superfoods?
Kiszone owoce zawierają wiele witamin i dobrych bakterii probiotycznych. Dlaczego warto je jeść?
ProduktySkładniki odżywcze
-
Kasza owsiana wciąż mało znana. A doskonale syci, rozgrzewa i poprawia nastrój
Kasza owsiana to produkt, który pobudza krążenie i dzięki temu mocno rozgrzewa. Jakie ma właściwości?
ProduktySkładniki odżywcze
-
3 pomysły na zdrowe panierki, którymi zastąpisz bułkę tartą. Są proste!
Zdrowe panierki mają mniej kalorii i są bardziej wartościowe niż bułka tarta. Z czego je zrobić?
ProduktySkładniki odżywcze
-
Która kawa podnosi cholesterol? Tego się nie spodziewałeś
Niektóre rodzaje kawy mogą wpływać na gospodarkę lipidową i podnosić poziom cholesterolu. Jakie?
Produkty
-
Tak NIE schudniesz. 12 błędów, przez które waga stoi w miejscu
W pogoni za szczupłą sylwetką i dążeniu do szybkich efektów odchudzania łatwo wpaść w pułapkę. Sprawdź, czego nie robić, jeśli chcesz pożegnać się ze zbędnymi kilogramami raz na zawsze.
Odchudzanie
-
Dieta MIND, czyli... co jeść, by nasz mózg działał sprawniej na starość?
Dzięki diecie opracowanej przez amerykańską specjalistkę ds. żywienia można chronić się przed chorobą Alzheimera i sprawić, by nasz umysł mimo upływu lat był ostry jak brzytwa do późnej starości. Na czym polega dieta MIND?
Żywienie Wideo
-
Oczyszczanie organizmu wspomoże... kalarepa. Jakie właściwości ma kuzynka kapusty?
Kalarepa to kuzynka kapusty, która przyspiesza metabolizm i dobrze oczyszcza organizm. Jakie ma właściwości?
ProduktySkładniki odżywcze
-
Sos teriyaki: słodko-słony przysmak z Japonii. Z czym go jeść?
Sos teriyaki to słodko-słony sos z kuchni japońskiej, który cieszy się dużym powodzeniem. Jak go jeść?
ProduktySkładniki odżywcze
-
Patison – skrzyżowanie dyni z cukinią. Jak go wykorzystać w kuchni?
Patison to warzywo, do którego często podchodzimy ostrożnie. A niesłusznie, bo ma dużo wartości odżywczych.
ProduktySkładniki odżywcze
-
Płatki drożdżowe wegańskim hitem. Jak je jeść?
Płatki drożdżowe wyglądają jak bułka tarta, ale mają szereg dobroczynnych właściwości. Z czym je jeść?
Produkty
-
Tłuszcze roślinne, czyli jakie? 5 najzdrowszych tłuszczy roślinnych
Tłuszcze roślinne to źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych wzmacniających serce. Które są zdrowe?
Składniki odżywczeProdukty
-
Jak pomóc osobie z bulimią? „Jest kilka naprawdę skutecznych sposobów”
Osoba, która ma bulimię bardzo rzadko mówi o sobie, że jest chora. Raczej jest przekonana, że to kwestia słabej woli, że gdyby tylko chciała, nie objadałaby się. Trzeba sobie jednak jasno powiedzieć, że to jest choroba, i to taka, z...
Żywienie
-
Ryż brązowy – składnik diety na redukcję. Dlaczego warto go spożywać?
Ryż brązowy zawiera dużo błonnika, dlatego jest podstawą diety na redukcję. Jakie ma właściwości?
ProduktySkładniki odżywcze
-
Sos sojowy zmniejsza reakcje alergiczne? 5 faktów o sosie sojowym
Sos sojowy jest pysznym dodatkiem do dań kuchni azjatyckiej. Jakie ma właściwości i czy jest zdrowy?
ProduktySkładniki odżywcze
-
Dieta pegańska to połączenie dwóch znanych diet. Ostatnio bije rekordy popularności
Połączenie diety paleo i weganizmu dało interesującą coraz większe grono osób dietę pegańską . Na czym dokładnie polega?
ProduktySkładniki odżywczeOdchudzanie
-
Dominik Tarczyński schudł 12 kg. Internauci dopytują o sposób
Dominik Tarczyński w mediach społecznościowych pochwalił się swoją metamorfozą. Internauci dopytywali europosła o szczegóły dotyczące sposobu, który pozwolił mu schudnąć kilkanaście kilogramów.

-
Co jeść, by się lepiej uczyć, czyli... na czym polega „dieta geniusza”?
Nie każdy uczeń musi mieć doskonałe oceny, ale prawie każdemu zależy, by nauka nie sprawiała żadnych problemów. Pomóc w tym może wzbogacenie codziennego jadłospisu o pokarmy, które doskonale działają na mózg i ułatwiają przyswajanie wiedzy.
Żywienie
Monika Piorun
-
Dieta na potencję. Odkryto, co warto jeść, by nie mieć problemów z... erekcją
Jesteś mężczyzną w średnim wieku, masz kłopoty z nadciśnieniem i coraz częściej zdarzają ci się problemy podczas zbliżeń intymnych? Wbrew pozorom przyczyna tych dolegliwości może tkwić w niewłaściwym sposobie odżywiania. Jak to możliwe?
Żywienie
Monika Piorun
-
Dlaczego uwielbiamy słodycze? Odpowiada za to ten mechanizm w mózgu
Słodycze sprawiają, że krótkoterminowo będziemy czuć się dobrze – nie należy jednak dawać się temu zwieść. Dlaczego?
Składniki odżywczeBezpieczeństwo żywnościProdukty
-
Zgłodniałeś? Wypróbuj prosty przepis na obłędnie smaczny i zdrowy... smalczyk z fasoli
Zapomnij i tłustym smalcu z wędzonej słoniny! Zamiast mięsa z powodzeniem można wykorzystać pożywną fasolę, by w mgnieniu oka wyczarować zdrową, niskokaloryczną i bezglutenową przekąskę, która zasmakuje niejednemu mięsożercy.
PrzepisyOdchudzanie Wideo
-
Płaski brzuch dzięki... kawie? 5 nawyków, które pomagają osiągnąć wymarzoną figurę
Choć kawa może być bardzo zdrowa – chroni przed stłuszczeniem wątroby, ma pozytywny wpływ na metabolizm i nawet o 21 proc. obniża ryzyka raka wątrobowokomórkowego – to jeśli tylko dodajemy do niej nieodpowiednie składniki, może być...
OdchudzanieSkładniki odżywcze
Monika Piorun