-
Ten słodzik sprawia, że rośnie nam apetyt. Działa najsilniej na kobiety i osoby otyłe
Jest mniej kaloryczny niż zwykły cukier, ale sprawia, że paradoksalnie chce się nam po nim... więcej jeść. Naukowcom właśnie udało się udowodnić, że sukraloza może szczególnie szkodzić kobietom oraz pacjentom walczącym z otyłością.
ŻywienieOdchudzanie -
Makaron wysokobiałkowy syci i ma mało węglowodanów. Czy jest zdrowy?
Makaron wysokobiałkowy ma niewiele węglowodanów, a smakuje tak jak zwykły makaron. Czy warto go jeść?
ProduktyPrzepisy -
Pasta z makreli jedną z ulubionych past Polaków. Jakie ma właściwości?
Pasta z makreli jest zdrowa i sycąca, a dodatkowo dostarcza cennych witamin i tłuszczy. Jak ją zrobić?
ProduktyPrzepisy -
Sos kurkowy – aromatyczny dodatek do jesiennych dań o zaskakujących właściwościach
Sos kurkowy to aromatyczny i pyszny sos idealnie pasujący do makaronu. Dlaczego warto go jeść?
ProduktyPrzepisy -
5 owoców bogatych w błonnik. Które najlepiej wspomagają jelita?
Owoce bogate w błonnik wspomagają pracę układu trawiennego i metabolizm. Co warto jeść?
Produkty -
5 zalet kiszonych owoców. Dlaczego warto jeść zimowe superfoods?
Kiszone owoce zawierają wiele witamin i dobrych bakterii probiotycznych. Dlaczego warto je jeść?
DietyProdukty -
Gofry jaglane – zdrowe i chrupiące śniadanie dla całej rodziny
Gofry jaglane to pomysł na pyszne i sycące śniadanie, którego przygotowanie zajmie 5 minut. Jak je zrobić?
ProduktyPrzepisy -
Kasza owsiana wciąż mało znana. A doskonale syci, rozgrzewa i poprawia nastrój
Kasza owsiana to produkt, który pobudza krążenie i dzięki temu mocno rozgrzewa. Jakie ma właściwości?
ProduktyDiety -
Witamina K podczas pandemii Covid – dlaczego warto ją przyjmować?
Ma wpływ na krzepnięcie krwi, reguluje gospodarkę wapniową w organizmie i wspomaga układ sercowo- naczyniowy. Najnowsze badania pokazują, że może pomagać w zwalczaniu COVID. Przedstawiamy witaminę K, jedną z najważniejszych witamin dla...
Artykuł sponsorowany -
Dyniowe curry idealne na jesienny chłód. Jak je zrobić?
Dyniowe curry to sycące i rozgrzewające danie, które pachnie jesienią. Jak je zrobić?
ProduktyPrzepisy -
Kawa – najpopularniejszy napój świata? 10 mało znanych faktów z okazji Dnia Kawy
W ciągu roku na całym globie wypija się ponad 9 miliardów kilogramów klasycznej „małej czarnej”. Choć napój ten jest powszechnie znany na całej kuli ziemskiej, to nadal kryje w sobie sporo tajemnic. Które z nich warto poznać z okazji...
Żywienie -
Kaszotto z grzybami – proste i pyszne danie na jesień
Kaszotto z grzybami to sycące i rozgrzewające danie, które warto zrobić jesienią. Jak je przygotować?
PrzepisyProdukty -
Kawa z masłem pomaga schudnąć. „Kawa kuloodporna” pobudza i hamuje apetyt
Kawa z masłem to oryginalne połączenie, które ma pobudzać mocniej niż zwykła kawa. Czy to jest zdrowe?
Produkty -
Jabłko – najzdrowszy owoc świata? 10 właściwości prozdrowotnych
Jabłka to źródło wielu cennych dla naszego organizmu składników. 28 września obchodzimy Światowy Dzień Jabłka. Co warto wiedzieć o tym owocu?
ŻywienieMaja Błaszczyk
-
Okra – mało znane warzywo, które obniża cholesterol i wspomaga serce
Okra to warzywo, które w Polsce nie jest zbyt dobrze znane, ale ma wiele właściwości prozdrowotnych.
Produkty -
3 pomysły na zdrowe panierki, którymi zastąpisz bułkę tartą. Są proste!
Zdrowe panierki mają mniej kalorii i są bardziej wartościowe niż bułka tarta. Z czego je zrobić?
DietyProdukty -
Minikiwi potrafi zdziałać cuda! Co warto wiedzieć o walorach odżywczych tego owocu?
Choć ten niepozorny owoc jest w naszym kraju wciąż dość mało popularny, to jednak wkrótce może się to zmienić. Nie tylko bowiem jego produkcja w Polsce od kilku lat systematycznie rośnie, ale też przybywa dowodów naukowych, świadczących...
ŻywienieProdukty -
Co jeść jesienią? 6 warzyw, które powinny na stałe zagościć w kuchni
Co by tu zjeść? Co zrobić na obiad? – jesienią te pytania nabierają szczególnego znaczenia. W okresie infekcji sezonowych warto sięgać po produkty, które są nie tylko smaczne i dobre dla zdrowia, ale też poprawiają naszą odporność....
ŻywienieOdchudzanieProdukty -
Tahini – pasta sezamowa, która reguluje ciśnienie krwi. Do czego ją wykorzystać?
Tahini to pasta z sezamu, która rewelacyjnie działa na zdrowie. Do czego warto ją wykorzystać?
ProduktyPrzepisy -
5 warzyw poprawiających odporność. Warto włączyć je do diety
Warzywa poprawiające odporność zwiększają wytwarzanie przeciwciał w organizmie. Co warto jeść?
Produkty -
Soja: właściwości soi, wartości odżywcze, wykorzystanie
Soja to warzywo, które dostarcza dużo białka i ma wiele wartości prozdrowotnych. Jakie są jej właściwości?
ProduktyMaja Błaszczyk