-
Robię tę owsiankę na chłodne poranki. Pokochacie to rozgrzewające i aromatyczne śniadanie
Macie ochotę na rozgrzewające i obłędnie smaczne śniadanie? Koniecznie spróbujcie owsianki z jabłkiem i gruszką, jednak przygotowanej nieco inaczej, niż zawsze.
Żywienie -
Przez ten 1 błąd moje kopytka wyszły twarde i gumowate. Teściowa aż na mnie nakrzyczała
Żeby wasze kopytka były naprawdę pyszne i mięciutkie, musicie wystrzegać się jednego popularnego błędu. Wystarczy chwila nieuwagi, a zrujnujecie całe danie.
Żywienie -
Mój patent na doskonale puszysty i lekki biszkopt. Kluczowe są te 2 momenty
Biszkopt przełożony kremem lub podany „solo” to jeden z najprostszych i najszybszych deserów. Podpowiadamy, co zrobić, by ciasto zawsze się udało.
Żywienie -
Weź szklankę płatków owsianych i zrób pyszne ciasto bez cukru. Będzie gotowe w mig
Możecie w dosłownie pół godziny „wyczarować” pyszne ciasto marchewkowe. Płatki owsiane sprawią, że będzie ono jeszcze zdrowsze niż jego klasyczna wersja.
Produkty -
Smakują lepiej niż schabowe, choć nie ma w nich grama mięsa. Zastępuje je zdrowszy składnik
Hasło „kotlety bez mięsa” zwykle przywodzi na myśl warzywne przysmaki. Bazą moich jarskich kotletów jest jednak inny, mniej oczywisty i niezwykle pyszny składnik. Polecam danie, które podbija kubki smakowe nawet zdeklarowanych mięsożerców.
ŻywienieProdukty -
Moja babcia nie wyrzuca łupin po orzechach włoskich. Robi z nich miksturę na zdrowie i urodę
Jeśli do tej pory łupiny po orzechach włoskich lądowały w koszu, to koniecznie zmieńcie przyzwyczajenia. Możecie przygotować z nich miksturę, która pozytywnie wpłynie na wasze zdrowie, ale też wygląd.
Żywienie -
Robię tę zupę, gdy „coś mnie łapie”. W walce z przeziębieniem jest skuteczniejsza niż polski rosół
Choć historia chińskiej zupy jajecznej liczy kilka tysięcy lat, to w Polsce słyszało o niej niewiele osób. A szkoda, bo w sezonie jesiennym jest na wagę złota. Wzmacnia odporność i wspomaga walkę z infekcjami. Działa lepiej niż rodzimy...
ŻywienieSkładniki odżywczeProduktyPaulina Cywka
-
Placki z jabłkami na kefirze robię w 15 minut. Są puszyste jak chmurka i idealne na śniadanie
Żeby przygotować placki z jabłkami na kefirze, nie będziecie musieli nawet używać miksera. Zrobicie je bez trudu w błyskawicznym tempie. Skorzystajcie z prostego przepisu na te pyszności.
Żywienie -
Taki shot to moja recepta na odporność. Do zaskakującego składnika dodaję kurkumę i imbir
Shoty witaminowe to szybki i wygodny sposób na uzupełnienie dziennej dawki witamin. Sprawdźcie, jak zrobić taką „bombę witaminową” z czterech składników.
Żywienie -
Placki ziemniaczane „na ostro” to mistrzostwo. Moja babcia robi je tylko z tym dodatkiem
Jeden niestandardowy dodatek sprawi, że placki ziemniaczane będą smakować lepiej niż zwykle. Pyszny i zdrowy składnik doskonale podkręci ich smak. Sprawdźcie, co dodać do tej popularnej potrawy.
Żywienie -
Jesienne gofry z tym dodatkiem smakują lepiej niż szarlotka. Rodzina oszalała na ich punkcie
Przepis na gofry w jesiennej odsłonie to teraz mój numer jeden wśród receptur na słodkie przysmaki. Dzięki niemu w kilka chwil przygotowuję istne delicje. Smakują lepiej niż niejedna szarlotka i nie wymagają wiele pracy. Czy można chcieć...
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Purée ziemniaczane Strzelczyka to obłęd. Dzięki 2 prostym składnikom zyskuje o niebo lepszy smak
Purée ziemniaczane wcale nie musi być mdłe i nijakie. Udowadnia to Tomasz Strzelczyk. Znany kucharz dodaje do niego dwa proste składniki. Ten zabieg sprawia, że mdłe i nijakie kartofle nabierają charakteru. Gdy moja rodzina ich...
ŻywienieSkładniki odżywcze -
Ta sycąca kolacja z makaronem oczarowała moich gości. Jest tania, prosta i zdrowa
Spaghetti bolognese z dynią to doskonały pomysł na pyszną kolację z makronem. Podałam je ostatnio gościom i byli zachwyceni. Przepis jest banalny.
ŻywienieEmilia Maciejewska-Latosińska
-
Zupa antyrakowa dr Fuhrmana to hit. Zobacz, w czym tkwi jej sekret i jak zrobić ją w domu
Zupa antyrakowa. Czy coś takiego w ogóle istnieje? Doktor Joel Fuhrman udowadnia, że tak. Amerykański lekarz stworzył danie o antynowotworowych właściwościach, które syci i dodaje energii. Do jego zrobienia potrzeba tylko kilku...
ŻywienieSkładniki odżywcze -
Wrzesień to u mnie czas na to pyszne i zdrowe ciasto. Przepis jest prosty, a wszyscy zajadają się tym deserem
Ciasto śliwkowe króluje u mnie w domu we wrześniu. Zrobienie tego jesiennego deseru jest naprawdę proste, a smakuje obłędnie. Tłumaczymy, jak przygotować taki zdrowy i pyszny wypiek.
Produkty -
Kopytka w tej wersji będą hitem jesieni. Tradycyjne polskie kluski nie mają z nimi szans
Jeśli znudziły ci się klasyczne kopytka i chcesz spróbować czegoś innego, wypróbuj przepis na te kluski w tej wersji. Jeden sezonowy składnik wystarczy, by zamienić proste danie w prawdziwą ucztę dla podniebienia.
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Typowe racuchy idą w odstawkę. Proste placki jurora „Masterchefa” biją na głowę klasyki
Chcesz zrobić racuchy niczym prawdziwy szef kuchni? Skorzystaj z przepisu jurora „Masterchefa”. Michel Moran dodaje do swoich placków 3 nieoczywiste składniki. W pół godziny wyczarowuje danie godne najlepszej restauracji. Sprawdź, jak on...
ŻywienieProdukty -
Tradycyjne kopytka to już przeszłość? Anna Lewandowska robi te kluski bez grama ziemniaków
Kopytka bez ziemniaków? Brzmi jak fanaberia, ale w tym „szaleństwie” jest metoda. Udowadnia to Anna Lewandowska. Trenerka zamienia kartofle na inny, zdrowy składnik. Sprawdź, w czym tkwi sekret klusek żony Roberta Lewandowskiego.
ŻywienieProdukty -
Mieszam 3 składniki i robię nietypowe lody. Są znacznie zdrowsze i tańsze niż te ze sklepu
Kolor tych lodów to nie zasługa brzoskwiń, mango, moreli czy innych pomarańczowych owoców. Ich sekretem jest mniej oczywisty produkt. Dzięki niemu deser zyskuje nie tylko piękną barwę, ale też wiele prozdrowotnych właściwości.
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Nie uwierzysz, z czego powstają te placki. To zdrowa i prosta potrawa dla każdego
Placki na zakwasie to pyszna propozycja na zdrowe śniadanie, kolację, a nawet obiad. Zrobienie zajmuje chwilę, a opcji podania jest mnóstwo. Musisz spróbować. Przepis jest banalny.
ŻywienieEmilia Maciejewska-Latosińska
-
Mój najlepszy koktajl na jesień. Wzmacnia odporność, dodaje energii i obłędnie smakuje
Koktajle są proste w przygotowaniu, smaczne, a przede wszystkim bardzo zdrowe. Sprawdźcie, jak przygotować taki napój w wersji jesiennej.
Żywienie