-
Klasyczne tiramisu pójdzie w odstawkę. Z tym niecodziennym składnikiem deser smakuje o niebo lepiej
Zastanawiasz się, jak poprawić sobie humor w chłodne dni? Znalazłem na to świetny sposób. Przygotowuje jesienne tiramisu. Zmodyfikowałam nieco klasyczną recepturę, dzięki czemu smakuje jeszcze lepiej. Sprawdź, w czym tkwi jego sekret.
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Zawsze jem owsiankę z tą przyprawą, gdy za oknem zimno. Wzmacnia odporność i cudownie rozgrzewa
To zdrowe śniadanie o naprawdę wyjątkowym smaku przygotujecie w mgnieniu oka. Sprawdźcie, jaką przyprawę dodać do owsianki, żeby ta potrawa stała się „naturalnym antybiotykiem”.
Żywienie -
Słowiański napój długowieczności to moje odkrycie. Dodaje też energii i wspaniale smakuje
Napój przygotowany według pradawnej receptury jest pyszny, a co najważniejsze – bardzo zdrowy. Sprawdźcie, jak zrobić ten eliksir mocy. Przepis jest naprawdę prosty.
Żywienie -
Ekspresowe ciastka na Halloween to hit. Zrobicie je w 20 minut, a zachwycą wszystkich
Jeśli macie ochotę przygotować halloweenowe słodkości, ale nie chcecie kilku godzin spędzić w kuchni, to koniecznie zróbcie ciasteczka według naszej receptury. Będą pyszne, ale też bardzo oryginalne.
Żywienie -
Skorzystajcie z patentu Magdy Gessler na puszyste naleśniki. Będą smakować jak te, które robiła ukochana babcia
Każdy z nas ma swój sprawdzony przepis na naleśniki, jednak czasami warto wypróbować też inną recepturę. Jeśli skorzystacie z patentu Magdy Gessler – wyjdą doskonale puszyste.
Żywienie -
Ta sycąca zapiekanka to idealny obiad na Wszystkich Świętych. Zrobię ją dzień wcześniej, a później tylko odgrzeję
Jeśli nie macie pomysłu, co przygotować na obiad na Wszystkich Świętych, możecie zainspirować się naszym przepisem na obłędnie smaczną zapiekankę. Sprawdźcie, jak zrobić musakę, by każdy z gości poprosił o dokładkę.
Żywienie -
Ten sos to wyrafinowany dodatek do potraw. Pamiętajcie o ważnej zasadzie, a wyjdzie doskonale aksamitny
Sos beszamelowy jest bazą do różnego rodzaju zapiekanek i potraw z makaronem. Podpowiadamy, co zrobić, by wyszedł naprawdę idealny.
Żywienie -
To ciasto podam do kawy na Wszystkich Świętych. Szykuję je w 15 minut, a każdy się zachwyca
Obłędnie puszyste ciasto czekoladowe to obowiązkowy deser u mnie w domu podczas Wszystkich Świętych. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, a każdy się nim zajada. Sprawdźcie, jak zrobić ten przysmak.
Żywienie -
Polacy tym napojem gasili pragnienie w PRL-u. Zrobicie go w 5 minut z kilku tanich składników
Jeśli macie ochotę cofnąć się do czasów PRL-u, koniecznie przygotujcie kultowy napój z tego okresu. Przepis jest prosty i naprawdę bardzo szybki, a pozwoli wam się poczuć jak za dawnych lat.
Produkty -
Już nie wyrzucam suchych skórek od chleba. Robię z nich ekspresową i chrupiącą przekąskę
Jeśli zostały wam skórki od chleba i nie wiecie, co z nimi zrobić – koniecznie wykorzystajcie nasz przepis. W ten sposób za grosze wyczarujecie smaczną przekąskę.
Produkty -
Piją go litrami i dożywają grubo ponad sto lat. Poznaj prostą receptę na długowieczność
Naukowcy od dawna poszukują recepty na długowieczność. Okazuje się, że długie życie i dobrą kondycję do późnej starości zapewnić może regularne picie pewnego napoju. Co ciekawe, bez trudu można zrobić go w domu. Przepis jest banalnie...
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze -
Biorę tanie nasiona i robię z nich kultowy przysmak PRL-u. To mój patent na pyszną i zdrową przekąskę
Dzięki pewnym przysmakom można było nieco osłodzić trudną i szarą rzeczywistość czasów RPL. Jeden z nich został już nieco zapomniany, a szkoda, bo jest zdrowy i tani. Robię go w domu z dwóch prostych składników.
ŻywienieSkładniki odżywczeProduktyPaulina Cywka
-
Ta słodka przekąska z PRL-u robiła furorę. Przygotujecie ją „za grosze” w 10 minut
Szyszki z ryżu preparowanego to przysmak, który przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Sprawdźcie, jak je zrobić. Gwarantujemy, że prostszego deseru nie znajdziecie.
Żywienie -
Magda Gessler zawsze dodaje do placków ziemniaczanych ten składnik. Są chrupiące i nie ciemnieją
Przepis na placki ziemniaczane znają chyba wszyscy, a każdy miłośnik tych przysmaków ma swój sposób na ich przygotowanie. Magda Gessler na przykład dodaje do nich niecodzienny składnik. Większość Polaków go pomija. To duży błąd.
ŻywienieProduktySkładniki odżywcze -
„Paluchy wiedźmy” na Halloween to hit. Ciastka przerażają wyglądem, ale zachwycają smakiem
Na tegoroczne Halloween koniecznie zróbcie „paluchy wiedźmy”, czyli pyszne ciasteczka. Przygotowanie ich jest bardzo proste, a efekt końcowy zawsze robi wrażenie na gościach. Są tak pyszne, że lepiej zrobić od razu dwie porcje.
Produkty -
Efektowny deser robię w 20 minut. Przepis jest banalnie prosty, a ciasto rozpływa się w ustach
Czekoladowe desery to kwintesencja słodyczy. Zobaczcie, jak zrobić przysmak, który naprawdę zachwyci wasze podniebienia.
Żywienie -
Na Wszystkich Świętych robię ekspresowy bigos z przepisu Karola Okrasy. Wystarczy 25 minut i gotowe
Przygotowanie bigosu wcale nie musi oznaczać długich godzin spędzonych w kuchni. Możecie przyrządzić pyszną i aromatyczną potrawę w mniej niż pół godziny.
Żywienie -
Polacy zajadali się tym ciastem w PRL-u. Udoskonaliłam krem i deser jest teraz lekki jak chmurka
Karpatka to obowiązkowa pozycja dla wszystkich łasuchów. W odchudzonej wersji smakuje obłędnie, a wy możecie cieszyć się jej smakiem bez wyrzutów sumienia. Zobaczcie, jak przygotować ten deser.
Produkty -
Pij mleko z tą przyprawą, a kilogramy polecą w dół. Napój pomaga też na migrenę i wysokie ciśnienie
Mleko cynamonowe to cudownie rozgrzewający napój, za którego picie podziękuje wam wasz organizm. Tłumaczymy, jak je przygotować i dlaczego warto to zrobić.
ProduktyŻywienie -
Kiedyś Polacy pili go regularnie i mieli zdrowe jelita. Mam przepis na ten dziecinie prosty napój
Ten napój był dobrze znany naszym babciom i dziadkom. Kolejne pokolenia nie sięgały już po niego tak chętnie. Warto sobie o nim jednak przypomnieć, bo ma wiele do zaoferowania. Wspiera działanie wątroby i działa na jelita niczym balsam....
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Ta zupa to tani i naturalny antybiotyk w płynie. To u mnie obowiązkowy obiad tej jesieni
Jesienią nic nie rozgrzewa tak dobrze, jak talerz pysznej, gorącej zupy. Większość Polaków w sezonie infekcyjnym sięga po rosół. Ja stawiam na naturalny antybiotyk w płynie. Syci, wzmacnia odporność, a do tego świetnie smakuje. Wiesz...
ŻywienieProduktyPaulina Cywka