Kurki i masło taniej w Lidlu. Możesz zaoszczędzić ponad 15 złotych, ale musisz się pośpieszyć

Kurki i masło taniej w Lidlu. Możesz zaoszczędzić ponad 15 złotych, ale musisz się pośpieszyć

Dodano: 
Lidl
Lidl Źródło: Shutterstock
Końcówka tygodnia upływa w Lidlu pod znakiem kolejnych obniżek. Kusi zwłaszcza cena masła i kurek. Możesz z nich zrobić świetny dodatek do pieczywa, mięs czy sosów. Sprawdź, kiedy ruszyć na zakupy.

Promocja na masło i kurki została stworzona z myślą o posiadaczach aplikacji Lidl Plus. By korzystać z obniżek cen, trzeba zeskanować oprogramowanie i aktywować dostępny w nim kupon podczas zakupów. Nie jest to nic trudnego ani skomplikowanego. Warto podkreślić, że użytkowanie aplikacji nic nie kosztuje. Oprogramowanie jest ogólnodostępne i każdy może je ściągnąć ze sklepu internetowego. Potem wystarczy już tylko zainstalować software w swoim telefonie. Działa zarówno na urządzeniach z systemem Android, jak i tych wyposażonych w iOS.

Jak skorzystać z oferty na tanie kurki w Lidlu?

W tym przypadku jedynym warunkiem, jaki trzeba spełnić jest aktywacja kuponu dostępnego w aplikacji Lidl Plus i zeskanowanie oprogramowania. Tyle wystarczy, by skorzystać z obniżki i nabyć grzyby ponad 50 procent taniej – za 7 złotych i 99 groszy. Cena regularna kurek wynosi niespełna 17 zł. Warto pamiętać, że ta promocja nie trwa wiecznie. Obowiązuje od czwartku do soboty (8-10 sierpnia 2024 roku).

Tanie masło w Lidlu – warunki oferty

Akcja obejmuje jeden konkretny produkt. Chodzi o masło extra 83% marki Pilos. By nabyć je po niższej cenie, trzeba kupić za jednym razem trzy opakowania tłuszczu. Tylko wtedy cena jednej sztuki spadnie do 3,49 zł. Koszt poza promocją to 5,99 zł. Należy przy tym pamiętać o kilku ważnych kwestiach. Jeden klient może kupić taniej na jeden kupon aktywowany w aplikacji nie więcej niż trzy sztuki masła. Poza tym oferta ze zniżką trwa tylko jeden dzień. Zaczyna się i kończy w piątek, 9 sierpnia 2024 roku.

Co zrobić z masła i kurek zakupionych w Lidlu?

Możesz wykorzystać te produkty do zrobienia pysznej jajecznicy albo wyczarować z nich nietuzinkowy dodatek do pieczywa, sosów i mięs. Chodzi o masło kurkowe. Jego zrobienie nie wymaga specjalnych umiejętności ani dużego doświadczenia.

Przepis: Masło kurkowe

Świetnie smakuje i można wykorzystać je na wiele rożnych sposobów.

Kategoria
Dodatek
Rodzaj kuchni
Tradycyjna
Czas przygotowania
15 min.
Liczba porcji
10

Składniki

  • 250 g miękkiego masła
  • 60 g kurek
  • sok z cytryny do smaku
  • tabasco do smaku
  • sól pierz
  • 2 gałązki natki pietruszki

Sposób przygotowania

  1. Szykowanie składnikówKurki oczyść, pokrój i podsmaż na maśle. Gdy ostygną pokrój je na kawałki. Posiekaj też natkę pietruszki.
  2. Łączenie składnikówUbijaj przez chwilę miękkie masło. Dodaj do niego natkę i kurki. Dopraw całość solą i pieprzem. Dodaj też kilka kropel soku z cytryny i sosu tabasco do smaku. Wymieszaj całość.

Wskazówka: Gotowe masło możesz przełożyć do foremek na lód i zamrozić.

Czytaj też:
Jak szybko oczyścić kurki? Patent Bosackiej bije na głowę wszystkie inne triki
Czytaj też:
Jajecznica z kurkami. Przepis na pyszne danie z idealnie chrupkimi grzybami

Opracowała:
Źródło: Lidl