-
Oszalałam na punkcie tego japońskiego chleba. Już 3 koleżanki wzięły przepis
Chleb mleczny jest cudownie lekki i puszysty. Zobaczcie, jak robię ten japoński specjał. Gwarantuję, że wypiek ten będzie wspaniałym urozmaiceniem waszych śniadań.
Żywienie -
Te ciasteczka owsiane robię ekspresowo. Nie potrzebuje nawet jajek i cukru, a smakują obłędnie
Jeśli szukasz pomysłu na deser, który poprawi ci humor w chłodne, jesienne popołudnie, to dobrze się składa. Mam idealną propozycję. Potrzebujesz tylko pięciu prostych składników i trochę wolnego czasu, by przygotować te rarytasy.
ŻywienieProduktySkładniki odżywczePaulina Cywka -
Pokrój tanie warzywo, zasyp cukrem i poczekaj. Prostszego sposobu na przeziębienie nie znajdziesz
Domowe sposoby na przeziębienie są skuteczne i tanie. Gdy dopadną cię pierwsze oznaki gorszego samopoczucia, przygotuj prostą i tanią mieszankę, a w mig się wzmocnisz.
ŻywienieEmilia Maciejewska-Latosińska -
To najlepsze naleśniki, jakie jadłam. W smaku przypominają popularny wypiek, a przepis jest prosty
Naleśniki to jedno z najbardziej lubianych dań, zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych. Możecie przygotować je w nieco zmienionej wersji, będą jeszcze smaczniejsze. Tłumaczymy, jak je zrobić.
Żywienie -
Dodaję tę przyprawę do mleka i robię „eliksir zdrowia”. Niezawodny w walce z przeziębieniem
Gdy temperatura na dworze jest coraz niższa, warto sięgnąć po napoje, które wesprą naszą odporność. Rozgrzewający eliksir z mlekiem przygotujecie w kilka minut. Sprawdźcie, jak go zrobić.
Żywienie -
Biorę szklankę płatków owsianych i jabłka. Robię z nich ekspresowe i zdrowe ciasto
Ekspresowe ciasto owsiane to doskonała propozycja deseru na jesienne popołudnia. Zawiera sezonowe produkty, takie jak jabłka czy orzechy. Jest naprawdę szybkie w przygotowaniu.
ŻywienieProdukty -
Ta herbatka to mój jesienny „must have”. Świetnie smakuje i wzmacnia odporność
Jesień to sezon wzmożonych infekcji. Warto w tym czasie zadbać o swoją odporność. Mój sposób na wzmocnienie organizmu to pyszna herbatka z kilku składników. Do jej stworzenia zainspirowała mnie dietetyczka.
ŻywienieProdukty -
Robię tę owsiankę na chłodne poranki. Pokochacie to rozgrzewające i aromatyczne śniadanie
Macie ochotę na rozgrzewające i obłędnie smaczne śniadanie? Koniecznie spróbujcie owsianki z jabłkiem i gruszką, jednak przygotowanej nieco inaczej, niż zawsze.
Żywienie -
Przez ten 1 błąd moje kopytka wyszły twarde i gumowate. Teściowa aż na mnie nakrzyczała
Żeby wasze kopytka były naprawdę pyszne i mięciutkie, musicie wystrzegać się jednego popularnego błędu. Wystarczy chwila nieuwagi, a zrujnujecie całe danie.
Żywienie -
Mój patent na doskonale puszysty i lekki biszkopt. Kluczowe są te 2 momenty
Biszkopt przełożony kremem lub podany „solo” to jeden z najprostszych i najszybszych deserów. Podpowiadamy, co zrobić, by ciasto zawsze się udało.
Żywienie -
Weź szklankę płatków owsianych i zrób pyszne ciasto bez cukru. Będzie gotowe w mig
Możecie w dosłownie pół godziny „wyczarować” pyszne ciasto marchewkowe. Płatki owsiane sprawią, że będzie ono jeszcze zdrowsze niż jego klasyczna wersja.
Produkty -
Smakują lepiej niż schabowe, choć nie ma w nich grama mięsa. Zastępuje je zdrowszy składnik
Hasło „kotlety bez mięsa” zwykle przywodzi na myśl warzywne przysmaki. Bazą moich jarskich kotletów jest jednak inny, mniej oczywisty i niezwykle pyszny składnik. Polecam danie, które podbija kubki smakowe nawet zdeklarowanych mięsożerców.
ŻywienieProdukty -
Moja babcia nie wyrzuca łupin po orzechach włoskich. Robi z nich miksturę na zdrowie i urodę
Jeśli do tej pory łupiny po orzechach włoskich lądowały w koszu, to koniecznie zmieńcie przyzwyczajenia. Możecie przygotować z nich miksturę, która pozytywnie wpłynie na wasze zdrowie, ale też wygląd.
Żywienie -
Robię tę zupę, gdy „coś mnie łapie”. W walce z przeziębieniem jest skuteczniejsza niż polski rosół
Choć historia chińskiej zupy jajecznej liczy kilka tysięcy lat, to w Polsce słyszało o niej niewiele osób. A szkoda, bo w sezonie jesiennym jest na wagę złota. Wzmacnia odporność i wspomaga walkę z infekcjami. Działa lepiej niż rodzimy...
ŻywienieSkładniki odżywczeProduktyPaulina Cywka -
Placki z jabłkami na kefirze robię w 15 minut. Są puszyste jak chmurka i idealne na śniadanie
Żeby przygotować placki z jabłkami na kefirze, nie będziecie musieli nawet używać miksera. Zrobicie je bez trudu w błyskawicznym tempie. Skorzystajcie z prostego przepisu na te pyszności.
Żywienie -
Taki shot to moja recepta na odporność. Do zaskakującego składnika dodaję kurkumę i imbir
Shoty witaminowe to szybki i wygodny sposób na uzupełnienie dziennej dawki witamin. Sprawdźcie, jak zrobić taką „bombę witaminową” z czterech składników.
Żywienie -
Placki ziemniaczane „na ostro” to mistrzostwo. Moja babcia robi je tylko z tym dodatkiem
Jeden niestandardowy dodatek sprawi, że placki ziemniaczane będą smakować lepiej niż zwykle. Pyszny i zdrowy składnik doskonale podkręci ich smak. Sprawdźcie, co dodać do tej popularnej potrawy.
Żywienie -
Jesienne gofry z tym dodatkiem smakują lepiej niż szarlotka. Rodzina oszalała na ich punkcie
Przepis na gofry w jesiennej odsłonie to teraz mój numer jeden wśród receptur na słodkie przysmaki. Dzięki niemu w kilka chwil przygotowuję istne delicje. Smakują lepiej niż niejedna szarlotka i nie wymagają wiele pracy. Czy można chcieć...
ŻywienieProduktyPaulina Cywka -
Purée ziemniaczane Strzelczyka to obłęd. Dzięki 2 prostym składnikom zyskuje o niebo lepszy smak
Purée ziemniaczane wcale nie musi być mdłe i nijakie. Udowadnia to Tomasz Strzelczyk. Znany kucharz dodaje do niego dwa proste składniki. Ten zabieg sprawia, że mdłe i nijakie kartofle nabierają charakteru. Gdy moja rodzina ich...
ŻywienieSkładniki odżywcze -
Ta sycąca kolacja z makaronem oczarowała moich gości. Jest tania, prosta i zdrowa
Spaghetti bolognese z dynią to doskonały pomysł na pyszną kolację z makronem. Podałam je ostatnio gościom i byli zachwyceni. Przepis jest banalny.
ŻywienieEmilia Maciejewska-Latosińska -
Zupa antyrakowa dr Fuhrmana to hit. Zobacz, w czym tkwi jej sekret i jak zrobić ją w domu
Zupa antyrakowa. Czy coś takiego w ogóle istnieje? Doktor Joel Fuhrman udowadnia, że tak. Amerykański lekarz stworzył danie o antynowotworowych właściwościach, które syci i dodaje energii. Do jego zrobienia potrzeba tylko kilku...
ŻywienieSkładniki odżywcze