-
ŻywienieZrezygnowałam z robienia purée. Robię ziemniaki na grecki sposób. Rodzina za nimi szalejeZiemniaki królują na polskich stołach. Najczęściej serwuje się je w formie purée. Ja jednak znalazłam na nie inny sposób. Wszystko dzięki przyjaciółce, która z wakacji w Grecji przywiozła przepis na patates lemonates, czyli „cytrynowe...
-
ProduktyZrobiłam genialne ziemniaczki z przepisu Tomka Strzelczyka. Trik z blachą mnie zszokowałPieczone ziemniaki są jedną z najsmaczniejszych form podania tego warzywa. Trzeba jednak znać specjalne triki, by potrawa ta wyszła naprawdę obłędnie smaczna. Jeden z nich zdradził znany kucharz Tomasz Strzelczyk.
-
Spór o prokuraturę. TK publikuje skargę BarskiegoNa stronie internetowej TK 6 lutego opublikował skargę konstytucyjną, podpisaną przez prok. Barskiego.
-
ProduktyŻywienieNalewka z kawy pomaga na niestrawność i przyspiesza metabolizm, a do tego smakuje. Zobaczcie, jak ją zrobićPróbowaliście kiedyś nalewki z kawy? Jeśli nie, to najwyższa pora nadrobić zaległości. Ten trunek ma bowiem wiele cennych właściwości. Poza tym świetnie smakuje i jest dość prosty w przygotowaniu. Wystarczy kilka składników.
-
ProduktyOd lat robię chruściki bez śmietany. Wychodzą lekkie jak piórko i obłędnie chrupiąceKiedyś faworki robiłam według klasycznej, babcinej receptury. Okazuje się jednak, że takie chruściki w innej odsłonie są znacznie smaczniejsze. Ten sposób polecam teraz wszystkim swoim koleżankom.
-
ProduktyNiewybaczalne błędy podczas robienia steka. Szwagier urządził mi „wykład”, co psuje to daniePrzyrządzenie steka uchodzi za prawdziwe kulinarne wyzwanie. Z łatwością mu podołacie, jeśli będziecie się wystrzegać popularnych błędów. Jeśli chodzi o tę potrawę, to „jeden nieodpowiedni ruch” może zrujnować cały efekt.
-
OdchudzanieEkstremalnie „odchudzone” pączki zrobicie w 20 minut. Możecie jeść je nawet na diecieDietetyczne pączki to wcale nie oksymoron. Możecie zrobić te łakocie w wersji fit i zajadać się nimi w tłusty czwartek. Jak je przygotować, żeby miały jak najmniej kalorii? Skorzystajcie z prostego przepisu.
-
ŻywienieRosół przygotowuję inaczej niż wszyscy. Wychodzi bajecznie smaczny bez dodawania kostki rosołowejChcecie, żeby wasz rosół był jeszcze smaczniejszy? Wbrew pozorom wcale nie jest to takie trudne. Zupa wyjdzie niezwykle esencjonalna, jeśli skorzystacie z prostej wskazówki.
-
Produkty
-
Produkty
-
Produkty
-
ProduktyŻywienie
-
Żywienie
-
ProduktyŻywienie
-
ProduktyPomysł na jednogarnkowy obiad z kiełbasą. Sporo zaoszczędzicie, a będzie szybko i smacznieBrakuje wam czasu na ugotowanie smacznego obiadu? Nie musicie zamawiać pizzy czy decydować się na dania typu instant. Mamy przepis na pyszny, szybki i niezwykle łatwy posiłek, który ze smakiem zje cała rodzina.
-
ProduktyJak upiec idealny sernik? Wystrzegam się tych błędów i zawsze jestem zadowolonaPodczas robienia sernika warto korzystać z wiedzy doświadczonych gospodyń domowych. Jeśli zastosujecie się do kilku podstawowych wskazówek – wasz wypiek wyjdzie naprawdę pyszny, a przede wszystkim nie opadnie w trakcie pieczenia.
-
Odchudzanie
-
OdchudzanieKoleżanka na diecie poleciła mi papier ryżowy. Zachwyciłam się i teraz sięgam po niego codziennieNazwa „papier ryżowy” na początku brzmiała tak egzotycznie, że nie chciałam go nawet próbować. W końcu jednak się przekonałam i teraz zawsze mam go w swojej kuchennej szafce w trakcie odchudzania.
-
Produkty
-
ŻywienieDlaczego rosół robi się kwaśny po jednym dniu? Wszystko przez te banalne błędyZazwyczaj gotujemy większą ilość rosołu, by móc go później wykorzystać na przykład do przyrządzenia zupy pomidorowej. Co zrobić, by nie skwaśniał w błyskawicznym tempie? Pomoże wam w tym prosty trik.
-
ProduktyPatent na idealnie kruche mięso. Wystarczy szklanka tego płynu, a będzie rozpływać się w ustachDoświadczeni kucharze mają swoje sposoby na przygotowanie idealnie kruchego mięsa. Jeden z nich możecie wykorzystać w swojej kuchni. Gwarantujemy, że pokochacie ten patent.