-
Z trikiem Magdy Gessler ciasto kruche wychodzi mi idealnie. Szkoda, że wcześniej go nie zmałam
Jeśli chcecie, żeby wasze ciasto kruche zawsze się udało – skorzystajcie z niezawodnego patentu Magdy Gessler. Chodzi o to, by odpowiednio zagnieść ciasto. Wiele osób popełnia jednak banalny błąd.
Żywienie -
To pyszne ciasto przypomni wam dzieciństwo. Polecam sprawdzony przepis na makowiec mojej mamy
Pamiętacie cudowny smak domowego makowca, który piekła babcia? Przywołajcie te wspomnienia i przygotujcie ten wyjątkowy wypiek samodzielnie. Ja robię go z przepisu mojej mamy i zawsze wychodzi cudownie smaczny.
Żywienie -
Domowy syrop mojej babci zawsze przynosi ulgę w przeziębieniu. Zrobicie go z 2 składników
Możecie w bardzo prosty sposób sami przygotować naturalny specyfik, który przyniesie ulgę w przeziębieniu – będziecie potrzebować tylko dwóch składników. Zobaczcie, jak zrobić taki domowy syrop z przepisu mojej babci.
Żywienie -
„Kocie oczka” to dla mnie najlepszy przysmak z PRL-u. Te z przepisu mojej babci są obłędne
Ciasteczka „kocie oczka” cieszyły się ogromną popularnością w czasach PRL-u. Zobaczcie, jak w łatwy sposób przygotować tę słodką przekąskę samodzielnie w domu.
Żywienie -
Zamiast syropu z cebuli robię ten aromatyczny napój na przeziębienie. Kluczowy jest 1 składnik
W okresie jesienno-zimowym, gdy nasza odporność jest obniżona, wcale nie musicie zmuszać się do tego, by pić niedobry syrop z cebuli lub spożywać czosnek. Jest o wiele lepszy sposób na wzmocnienie swojego układu immunologicznego....
Żywienie -
Stulatkowie z „krainy długowieczności” jedzą ją na potęgę. To prosta recepta na długie i zdrowe życie
„Kraina długowieczności” może się pochwalić największą liczbą stulatków na świecie. Co jadają jej mieszkańcy, by dożyć sędziwego wieku w świetnej kondycji? Ich sekretem okazuje się prosty przysmak.
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Pij ten napój, a wzmocnisz odporność i zadbasz o serce. Potrzebujesz tylko 3 składników
Jeśli chcecie wzmocnić swoją odporność, to koniecznie przygotujcie pyszny napój z rokitnika. Zrobicie go w zaledwie 5 minut, a organizm z pewnością wam podziękuje.
Żywienie -
Przepis na szybką i bardzo sycącą zapiekankę Ewy Wachowicz. Zrobisz ją w 15 minut
Zapiekanka ziemniaczana to świetny pomysł na sycące danie – idealnie sprawdzi się teraz, gdy na dworze panuje mróz. Zobaczcie, jak zrobić taką pyszną potrawę według przepisu Ewy Wachowicz.
Żywienie -
To ciasto Polacy kochali w PRL-u. Udaje się zawsze i każdemu, a do tego fantastycznie wygląda
Pamiętam, jak mama w czasach mojego dzieciństwa przygotowywała dwukolorowy placek, który uwielbiałam jako dziecko. Cieszył oczy i był naprawdę pyszny. Zobaczcie, jak zrobić wypiek, który kiedyś był niezwykle popularny.
Żywienie -
Smakują lepiej niż gołąbki! Koleżanka podała mi genialne holiszki, a ja od razu wzięłam przepis
Niedawno moja znajoma poczęstowała mnie gołąbkami. Już po pierwszym kęsie wiedziałam, że zagoszczą w moim menu na stałe. Wyglądają podobnie jak polskie gołąbki, ale smakują inaczej, Ich sekretem jest nietypowy i genialny farsz.
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Przepis na racuchy Anny Lewandowskiej jest genialny. Kluczowy jest jeden składnik
Racuchy z przepisu Anny Lewandowskiej dosłownie rozpływają się w ustach. Sprawdźcie, jak przygotować ten tradycyjny przysmak w nieco zmienionej formie.
Żywienie -
Odkryłam skuteczny i tani sposób na kaszel. Potrzebujesz tylko 3 składników z kuchni
Sezon jesienno-zimowy trwa w najlepsze i niesie za sobą wzmożone ryzyko infekcji. Gdy dopadają mnie pierwsze objawy przeziębienia czy grypy, sięgam po domowy syrop na kaszel. Robię go bez wysiłku z 3 prostych składników. Szybko odczuwam...
ProduktyŻywienie -
Ten niezapomniany deser z PRL-u robię w 15 minut. Moje dzieci uwielbiają „słodkie ziemniaczki”
Każdy, kto ma ochotę nieco "cofnąć się w czasie", powinien przygotować deser, którym zajadali się wszyscy w czasach PRL-u. Sprawdźcie, jak go zrobić. Całość zajmie wam naprawdę tylko kilka chwil.
Żywienie -
Ten rosół to coś więcej niż zwykła zupa. Ludzie nazywają go „płynnym złotem”
Rosół od dawna słynie ze swoich cennych właściwości, głównie w kontekście wzmacniania odporności. Niewiele osób wie, że ta zupa może działać również jak eliksir młodości. Spowolnić starzenie i poprawić kondycję skóry. Trzeba tylko...
ŻywienieSkładniki odżywczeProduktyPaulina Cywka
-
Sernik robię już tylko według patentu Magdy Gessler. Wychodzi puszysty jak chmurka
Sernik, który rozpływa się w ustach, to prawdziwe kulinarne dzieło sztuki. Żeby był lekki i puszysty, wykorzystajcie trik Magdy Gessler. Sprawdźcie, na czym dokładnie on polega.
Żywienie -
Piernik staropolski na Boże Narodzenie robię już teraz. Korzystam z przepisu ukochanej babci i wychodzi przepyszny
Żeby w święta Bożego Narodzenia móc się cieszyć naprawdę pysznym piernikiem, przygotowania musicie zacząć już teraz. Sprawdźcie, jak zrobić staropolski piernik, by wyszedł naprawdę perfekcyjnie.
Żywienie -
Szarlotka na 10 łyżek to genialny przepis mojej mamy. Tylko kroję jabłka i zalewam ciastem
Szarlotka to mój numer jeden w rankingu ulubionych deserów. Robię ją w najrozmaitszych odsłonach. Najczęściej sięgam po proste i szybkie receptury, które nie wymagają wiele pracy. Przepis „na 10 łyżek”, który mam od mamy, bez wątpienia...
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
W ciasto francuskie zawijam dżem i w 15 minut mam pyszne rogaliki. Są lepsze niż te z cukierni
Rogaliki robię w 15 minut. Choć brzmi nieprawdopodobnie, to dziś podzielę się z wami przepisem, dzięki któremu zrobicie pyszny deser w kwadrans. To idealne „koło ratunkowe” w sytuacji, gdy z wizytą przychodzą niespodziewani goście.
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Zrobiłam „nocny rosół” z przepisu Tomka Strzelczyka. Smakował wybitnie, nawet teściowa wzięła dokładkę
Jeśli macie ochotę na nieziemsko smaczny rosół, koniecznie zróbcie go z przepisu Tomka Strzelczyka. Przekonacie się, że każdy poprosi o dokładkę. Receptura na ten „nocny rosół” jest naprawdę bardzo prosta.
Żywienie -
Piernik według przepisu mojej mamy smakuje bosko. Podaję go do niedzielnej kawy i na Boże Narodzenie
Jeśli też jesteście miłośnikami piernika, koniecznie musicie skorzystać z przepisu na to ciasto, który jest lekką modyfikacją tradycyjnej receptury. Wystarczy, że zmienicie jeden, mały szczegół, a wypiek wyjdzie po prostu wybitny.
Żywienie -
Te fit batony zajadam zamiast kalorycznych słodyczy. Robię je w 15 minut bez włączania piekarnika
Zdarza się, że nawet, gdy staramy się być „fit”, najdzie nas ochota na jakiś słodki przysmak. Idealnie sprawdzą się wtedy pyszne, dietetyczne batony. Zrobicie je szybko i bez uruchamiania piekarnika.
Odchudzanie