-
Smalec z fasoli z suszoną śliwką pokochali także mięsożercy. Niebo w gębie!
Smalec niekoniecznie musi być tłusty i niezdrowy. Jego wersja z fasoli z suszoną śliwką podbiła żołądki nie tylko wegetarian, ale także mięsożerców. Poznaj przepis na pastę, która zmienia zwykłe kanapki w bajeczne przekąski.
PrzepisyProduktyŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz -
Przepis na ocet jabłkowy z malinami. Łagodzi ból gardła i jest smaczny
To idealna mikstura na ból gardła i infekcje górnych dróg oddechowych. Ocet jabłkowy z dodatkiem malin przygotujesz samodzielnie w domu. Poznaj ten prosty przepis. Cenny w okresie jesienno-zimowym.
ProduktyŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz -
Sok z dyni – spala tłuszcz i eliminuje wolne rodniki. Przepis na sok dyniowy
Sok z dyni to m.in. źródło błonnika, który pomaga w odchudzaniu oraz cennych antyoksydantów działających antyrakowo. Choć sok dyniowy ma cenne wartości odżywcze, nie jest łatwo go kupić. Można jednak zrobić go samemu i nie jest to...
OdchudzanieŻywieniePaulina Cywka -
Włosi zszokowani polskim nawykiem. Nie wyrzucajcie skórek parmezanu!
To, co Polacy wyrzucają, we Włoszech można kupić na kilogramy. Chodzi o skórki parmezanu. Włosi nie marnują ani okruszka. Podpowiadamy, w jaki sposób można je wykorzystać.
ŻywienieBezpieczeństwo żywnościProduktyAleksandra Zalewska-Stankiewicz -
Jak sprawdzić, czy dynia jest dojrzała? Wystarczy w nią zapukać
Chcesz kupić idealną dynię i przygotować z niej pyszny posiłek? Nie wystarczy na nią popatrzeć, aby ocenić, czy jest dojrzała. Warto zastosować też inny sprawdzony sposób.
ŻywienieBezpieczeństwo żywnościProduktyAleksandra Zalewska-Stankiewicz -
Mango i kardamon to miks, który wysysa tłuszcz. Przepis na indyjski koktajl odchudzający
Ten indyjski koktajl odchudzający przyrządzisz w kilka minut. Połączenie mango i kardamonu sprawi, że uzyskasz napój, który skutecznie podkręca metabolizm. Jak go przygotować?
OdchudzanieProduktyPrzepisyAleksandra Zalewska-Stankiewicz -
Anyż gwiaździsty (gwiazdkowy) – właściwości i zastosowanie. Co łączy go z anyżkiem?
Anyż gwiaździsty (in. gwiazdkowy) to owoc drzewa rodziny cytryńcowatych o nazwie badian właściwy. Anyż jest cenioną od wielu wieków przyprawą korzenną o wielu prozdrowotnych właściwościach. Pierwsze wzmianki o właściwościach i...
ProduktyAlicja Kowalczyk -
Przepis na mleko dyniowe. Rozgrzewa i wymiata toksyny z organizmu
Dynię można wykorzystać na wiele sposobów, na przykład przygotowując z niej złociste mleko dyniowe. Napój ma właściwości przeciwzapalne i rozgrzewające. A jeśli dodamy do niego odrobinę imbir i kurkumę, powstanie prawdziwy eliksir zdrowia.
ProduktyPrzepisyŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz -
„Zielona kawa” to hit na pobudzenie i oczyszczenie. Jak przygotować kawę z pietruszki?
Rano sięgasz po kawę, aby dodać sobie powera? Zdrowym zamiennikiem, który będzie zastrzykiem energii i pobudzi metabolizm, jest napój nazywany „zieloną kawą”. Jego sekretem jest natka pietruszki.
ProduktyPrzepisyŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz -
Owsianka z pietruszką i gruszką. Przepis na wytrawne śniadanie
Owsianka to dobry posiłek na początek dnia. Szczególnie przygotowana z pietruszką i gruszką. Polecamy przepis dla smakoszy wytrawnej owsianki. Pysznie smakuje i dodaje energii. Kiedy raz jej spróbujesz, zagości w twoim menu na stałe....
PrzepisyProduktyŻywieniePaulina Cywka -
Racuchy z jabłkami w wersji fit. Przepis idealny na diecie
Jak odchudzić racuchy z jabłkami, aby miały mniej kalorii i tłuszczu? Zastosuj sprawdzone patenty i jedz puszyste placki nawet w czasie odchudzania.
OdchudzanieProduktyPrzepisyAleksandra Zalewska-Stankiewicz -
Zastąp cytrynę pigwą! Wspomaga odchudzanie i odporność
Owoce pigwy mogą być nieocenionym wsparciem w procesie odchudzania i budowania odporności. Nie bez powodu pigwa nazywana jest polską cytryną. Jak ją stosować?
OdchudzanieProduktyŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz -
Banany – skąd pochodzą, dlaczego warto je jeść, ile mają kalorii i jak przyspieszyć ich dojrzewanie
Banany to jedne z najczęściej spożywanych owoców egzotycznych. Ich przyjemny smak, wysokie wartości odżywcze i prozdrowotne właściwości sprawiają, że często goszczą w diecie mieszkańców każdego zakątka globu. Banany można jeść nie tylko...
ProduktyŻywienieAlicja Kowalczyk -
Dieta na zimne stopy i dłonie. Co jeść na lepsze krążenie?
Czy istnieje dieta, dzięki której można rozgrzać lodowate dłonie i stopy? Są patenty, dzięki którym poprawimy krążenie i podniesiemy temperaturę całego ciała.
ŻywienieDietyProduktyAleksandra Zalewska-Stankiewicz -
Jabłko – właściwości, wartości odżywcze, odmiany
Jabłko to owoc, który w korzystny sposób wpływa na stan zdrowia. Jedząc jabłka codziennie, możemy usprawnić funkcjonowanie wielu narządów i układów, zwiększyć odporność organizmu, a także zadbać o figurę i urodę. Jakie właściwości...
ProduktyŻywienieMaja Błaszczyk -
Koktajl z daktyli i migdałów uspokaja. Przepis dla zestresowanych
Po koktajl z daktyli i migdałów powinny sięgać osoby, które zżera stres. Poznaj niezawodny przepis na napój, który ukoi skołatane nerwy. Przyrządzisz go w 5 minut, raptem z kilku składników.
ŻywienieProduktyPrzepisyAleksandra Zalewska-Stankiewicz -
Awokado – wartości odżywcze, właściwości lecznicze, jak je wybrać i jak jeść
Awokado (smaczliwka wdzięczna, gruszka smaczliwka, Persea americana Mill.) to bardzo zdrowy, egzotyczny owoc, który od niedawna gości w diecie Polaków. Owoc awokado ma kształt gruszki i bywa nazywany masłem bogów. Cenne wartości odżywcze...
ProduktyŻywienieMaja Błaszczyk -
Dodaj pieprz do herbaty. Powstanie eliksir na odchudzanie
Herbata z pieprzem to napój, dzięki któremu można szybciej zgubić zbędne kilogramy. To idealna mikstura na odchudzanie dla zwolenników naturalnych rozwiązań.
OdchudzanieProduktyŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz -
Czym jest prawdziwy kawior? Czy jest zdrowy i jak go jeść?
Czarny kawior to najbardziej ceniony gatunek kawioru. To wykwintny smakołyk i co ważne jest też zdrowy. Dowiedz się, czym dokładnie jest kawior oraz jak go jeść.
ProduktyMonika Witkowska -
Stosuj tę przyprawę i chudnij. Jak wykorzystać czarnuszkę w kuchni?
Czarnuszka to pogromczyni tłuszczu. Jej małe, czarne ziarenka mają wielką moc. Jak wykorzystać tę przyprawę w kuchni?
OdchudzanieProduktyŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz -
Czy wino bezalkoholowe jest zdrowe? Odpowiedź może zaskoczyć
Czy wino bezalkoholowe może mieć pozytywny wpływ na zdrowie? Na to pytanie w mediach społecznościowych odpowiedziała prof. Ewa Stachowska, specjalistka od żywienia z Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego.
Produkty