-
Ten koktajl odchudza, a smakuje jak ciasto jagodowe. Przepis
Ten koktajl to idealna propozycja dla osób, które chcą zrzucić nadprogramowe kilogramy, a jednocześnie nie lubią odmawiać sobie przyjemności. Proponujemy napój jagodowo-bananowy, który nie tylko pomaga w spalaniu kalorii, ale też pysznie...
OdchudzaniePrzepisyProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Koniec ze sklejającymi się pierogami podczas gotowania. Musicie dodać tylko odrobinę tego produktu
Zlepione pierogi to utrapienie wielu pań domu. Jest jednak niezwykle prosty i szybki sposób, by temu zapobiec. Sprawdźcie, co zrobić, żeby pierogi nie sklejały się ze sobą podczas gotowania.
ŻywienieProdukty -
Uważaj, jaką herbatę pijesz. Przebadane produkty zawierały groźne substancje
Włoscy badacze przeanalizowali skład popularnych herbat. Wyniki przeprowadzonych testów dają do myślenia. Zobacz, co dokładnie odkryli eksperci i czego unikać.
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Zrobiłam hiszpańską tortillę de patatas według wskazówek szefa kuchni. Patent z masłem jest genialny
Jak zrobić klasyk hiszpańskiej kuchni, czyli tortillę de patatas? Swoje sposoby zdradził mi Paweł Perkowski, szef kuchni restauracji Bilbao w Warszawie.
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Tani cukier w Biedronce przez jeden dzień. Co zrobić z dużym zapasem cukru?
Przez jeden dzień cukier w Biedronce będzie kosztował tylko 3,39 zł za kilogram. Promocja ma warunki, a my podpowiadamy, jak prawidłowo przechowywać cukier.
Produkty -
Co zrobić, żeby rosół miał ładny kolor? Znamy proste patenty na idealnie złoty rosół
Co zrobić, żeby kolor rosołu był złocisty i apetyczny? Wystarczy pamiętać o kilku prostych zasadach. Zdradzamy też skuteczne patenty na uratowanie bladego rosołu.
PrzepisyProdukty -
Sałatka z burakami i kozim serem. Poczuliśmy się jak w najlepszej restauracji
Przygotowanie sałatki z burakami i kozim serem zajmuje tylko pół godziny. Efekt? Czuliśmy się, jakbyśmy dostali danie prosto z restauracyjnej karty. Przepis specjalnie dla „Wprost” przygotował Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji...
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Szot na odporność z buraków i imbiru. Prosty, mocny i skuteczny
Kilka składników, kilka minut pracy i szot na odporność gotowy. Wystarczy pić codziennie, a efektów nie da się nie zauważyć. Główne składniki to buraki i imbir.
PrzepisyProdukty -
Suplement dla mężczyzn wycofywany z rynku. Zamiast ziół w składzie są silne leki
W suplemencie diety dla mężczyzn reklamowanym przez producenta jako naturalny i zawierający „znane od wieków ziołowe składniki” podczas badań wykryto substancje, które mogą znajdować się tylko w lekach. Suplement jest wycofywany z rynku.
Produkty -
Dodałam do sernika zmiksowane ananasy. Tak powstał przepis na obłędnie kremowy sernik ananasowy bez spodu
Miałam ochotę na sernik ananasowy, ale zupełnie nie chciało mi się robić klasycznego sernika z kruchym spodem i pianką na wierzchu. Zmiksowałam więc ananasy i dodałam do masy serowej. Efekt? Blacha ciasta zniknęła w jeden dzień.
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Sałata lodowa pomaga zachować szczupłą sylwetkę, poprawiając trawienie
Sałata lodowa (Lactuca sativa var. capitata) to pochodząca z basenu Morza Śródziemnego odmiana zielonej sałaty, która charakteryzuje się wyjątkową chrupkością oraz odpornością na działanie niskiej temperatury. Liście sałaty lodowej są...
ProduktyŻywienieOdchudzanieMaja Błaszczyk
-
Zrobiłam proste krakersy z czterech ziaren. To fit przekąska idealna
To tylko cztery szklanki różnych ziaren, woda i szczypta soli. Nic więcej nie trzeba, aby zrobić obłędnie chrupiące i zdrowe krakersy. Nazywam je po prostu krakersami z czterech ziaren.
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Jakie zupy można mrozić – rosół, pomidorową a może ogórkową? Jak robić to najlepiej?
Polacy są miłośnikami zup. Gotujemy je często, w dużych ilościach, ale nie zawsze jesteśmy w stanie zjeść wszystko od razu. W związku z tym pojawia się pytanie, czy każdą zupę można zamrozić?
Bezpieczeństwo żywnościProduktySkładniki odżywczeŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Czy parówki są zdrowe? Dietetyk rozwiewa wszelkie wątpliwości
Niemal każdy z nas od czasu do czasu je parówki. Część osób robi to z ogromnymi wyrzutami sumienia, ponieważ uchodzą za niezdrowy produkt. Czy rzeczywiście tak jest? A może to kwestia odpowiedniego wyboru? Na te i inne pytania odpowiada...
ProduktyŻywienieJoanna Biegaj
-
Jak przechowywać orzechy włoskie, by szybko nie zjełczały? Wyjaśniamy
Przechowywanie orzechów włoskich nie jest tak proste, jak się wydaje. Trzymanie ich w nieodpowiednich warunkach może skutkować szybkim zjełczeniem produktu. W rezultacie trzeba go będzie wyrzucić. Radzimy, co zrobić, by tego uniknąć....
ProduktyŻywienieBezpieczeństwo żywnościPaulina Cywka
-
Dodaj ten nieoczywisty składnik do rosołu. Taki trik stosują najlepsi szefowie kuchni
Choć wydaje się, że o gotowaniu rosołu wiemy już niemal wszystko, to nadal są triki, które mogą bardzo zaskoczyć wiele osób. Wystarczy, że dodacie łyżkę popularnego płynu do zupy, a będzie o niebo lepsza. Minimum wysiłku, a jaki efekt!
ŻywienieProdukty -
Dodaj ten składnik do puree z ziemniaków, a wszyscy będą prosić o dokładkę. Wystarczy jedna łyżka
Klasyczne puree z ziemniaków to ziemniaki ubite z dodatkiem masła i mleka. My proponujemy: dodaj jeszcze jeden nietypowy składnik, a puree z ziemniaków zachwyci smakiem.
PrzepisyProdukty -
Ta herbata pomaga spalić oponkę z brzucha. Działa nawet podczas snu
Nie jest taka znana jak herbaty zielona czy czarna, ale jej właściwości spalające tłuszcz są udowodnione naukowo. Wystarczą dwie filiżanki dziennie, a oponka z brzucha zacznie znikać.
ProduktyOdchudzanie -
Minikiwi to mały owoc o wielkiej mocy. Poznaj jego właściwości i zobacz, czy można go jeść ze skórką
Mimo że minikiwi od dawna można kupić w sklepach, wiele osób wciąż z niedowierzaniem patrzy na ten owoc. Kształtem przypomina koktajlowe pomidorki, a w smaku jest słodsze od tradycyjnego kiwi. A do tego odchudza.
OdchudzanieSkładniki odżywczeProduktyAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Brukselka z piekarnika. Trudno oprzeć się tej pysznej przekąsce
Brukselka nie cieszy się dobrą sławą. Wiele osób za nią nie przepada. Ja też nie byłam zwolenniczką tego warzywa. Jednak, gdy spróbowałam pieczonej brukselki, zmieniłam zdanie. Mogę się założyć, że wy też je pokochacie. Poznajcie przepis...
PrzepisyProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Piernikowe mleko to hit tej jesieni. Jest aromatyczne i niezwykle rozgrzewające
Piernikowe mleko doskonale pasuje do długich, jesiennych wieczorów. Jest cudownie aromatyczne, a przygotujecie je w mgnieniu oka. Tłumaczymy, jakich dokładnie przypraw musicie użyć, by jego smak był naprawdę doskonały.
ProduktyŻywienie