Tłumy Polaków ruszą do Biedronki po to tanie, dobre masło. Pospiesz się, jeśli chcesz zaoszczędzić

Tłumy Polaków ruszą do Biedronki po to tanie, dobre masło. Pospiesz się, jeśli chcesz zaoszczędzić

Dodano: 
Kobieta rozsmarowuje masło na kromce chleba, zdjęcie ilustracyjne
Kobieta rozsmarowuje masło na kromce chleba, zdjęcie ilustracyjne Źródło: Pexels / Nadin Sz
Nowy tydzień w Biedronce to kolejna okazja do tego, by sporo zaoszczędzić na zakupie dobrego masła. Możesz zrobić duży zapas i zdobyć ponad pół kilograma smarowidła w naprawdę atrakcyjnej cenie. Musisz się jednak śpieszyć, bo oferta trwa tylko jeden dzień.

Koszt masła przyprawia o ból głowy. Tłuszcz drożeje, a jego zakup bywa dużym obciążeniem rodzinnego budżetu. Dlatego wszelkie promocje na smarowidło budzą ogromne zainteresowanie. Tym razem tłumy z pewnością pojawią się w Biedronce. Znana sieć obniżyła ceny znanego i lubianego produktu. Rabat dotyczy masła ekstra marki Mleczna Dolina. Zobacz, co musisz zrobić, by z niego skorzystać.

Jak dostać tanie i dobre masło w Biedronce?

Oferta na tanie masło jest skierowana do członków programu lojalnościowego Moja Biedronka. Możesz z niej skorzystać, jeśli posiadasz dedykowaną kartę lub masz w telefonie specjalną aplikację. To jednak niejedyny warunek, jaki musisz spełnić, by zaoszczędzić. Rabat zostanie naliczony dopiero w momencie, gdy kupisz trzy kostki Mlecznej Doliny o łącznej wadze 600 gramów. Wtedy za jedną sztukę zapłacisz 4 złote i 99 groszy zamiast niespełna 8 zł.

Pamiętaj jednak, że promocja ma pewne ograniczenia. Na klientów nałożono limity. Na jedno konto Moja Biedronka nie można dostać więcej niż trzy opakowania masła w ramach wskazanego rabatu. Co więcej, akcja trwa przez ściśle określony czas. Oferta obowiązuje tylko w poniedziałek, 20 stycznia 2025 roku. Jeśli zrobisz zakupy innego dnia, obniżka nie zostanie naliczona i zapłacisz za smarowidło tyle, co zwykle, czyli 7 złotych i 99 groszy.

Jak przechowywać masło?

Masło należy trzymać w lodówce, w szczelnie zamykanym opakowaniu. Dzięki temu tłuszcz nie wchłonie zapachów wydzielanych przez inne produkty spożywcze trzymane w chłodziarce. Nie zapominaj, że smarowidło możesz też zamrozić, Warto wcześniej podzielić je na mniejsze porcje (na przykład po 50 gramów). Łatwiej je będzie później rozmrozić i wykorzystać (do pieczenia, smażenia, zagęszczania sosów i zup etc.). Sam proces rozmrażania jest bardzo prosty. Wystarczy wyjąć tłuszcz z zamrażarki na kilka godzin przed planowanym gotowaniem czy robieniem kanapek.

Czytaj też:
Dodaj do naleśników zamiast mleka, będą elastyczne i mięciutkie. Tak zawsze robi moja babcia
Czytaj też:
Przez to migdały tracą cenne właściwości. Ten błąd popełnia niemal każdy

Opracowała:
Źródło: Biedronka
Przyjemność z natury Poznaj produkty Partner serwisu Smaki.pl