-
Ciasto na Wielkanoc: podpowiadamy, jak zrobić babkę, mazurek i sernik
Jak zrobić pyszne ciasto na Wielkanoc? To prostsze niż myślisz! Przygotowanie mazurka czy babki nie jest skomplikowane, jeśli skorzysta się z dobrego przepisu.
ŻywienieProduktyAlicja Kowalczyk
-
Babka wielkanocna – skąd pochodzi i jak ją przygotować?
Jeśli lubisz tradycyjną babkę wielkanocną, zapoznaj się z jej ciekawą historią oraz przepisem kulinarnym.
Produkty -
Zadbaj z nami o piękne włosy. Plan działania jest prosty: pielęgnacja i suplementacja
Jak dobrze, że zima już za nami. To prawdziwa udręka dla wszystkich, którzy marzą o pięknych i zdrowych włosach. Winowajców mamy wielu – zaczynając od sezonu grzewczego i suchego powietrza w pomieszczeniach. Do tego dołóżmy...
Artykuł sponsorowany -
Uniwersalny i zdrowy sos z awokado, który pasuje niemal do wszystkiego
Jogurtowy sos z awokado zrobisz dosłownie w kilka minut. To ultrazdrowy dodatek do potraw na zimno i na gorąco.
PrzepisyProdukty -
Sezon na szparagi już niebawem. Co musisz o nich wiedzieć?
Sprawdź, jakie właściwości odżywcze mają szparagi, dlaczego warto po nie sięgać i jak należy je ugotować.
ProduktySkładniki odżywcze -
Wypadanie włosów – czy to sygnał alarmowy od naszego organizmu?
Z reguły wydaje nam się, że na kondycję naszych włosów, skóry i paznokci wpływa jedynie odpowiednio dobrana codzienna pielęgnacja. Korzystamy z najlepszych szamponów, odżywek, regularnie podcinamy końcówki. Unikamy jak ognia suszarki i...
Artykuł sponsorowany -
Te popularne słodziki mogą zwiększać ryzyko raka. Jest nowe badanie
Płatki śniadaniowe, napoje i inne produkty, często mają w składzie sztuczne słodziki, które mogą zwiększyć ryzyko zachorowania na raka. Naukowcy wytypowali, które dodatki są najbardziej szkodliwe.
Produkty -
Przepis na niskokaloryczne babeczki wielkanocne. Palce lizać!
Czekoladowe babeczki nie muszą być bombą kaloryczną, jeśli ograniczymy ilość cukru, a słodką czekoladę zastąpimy... gorzkim kakao. Do dzieła!
PrzepisyProduktyŻywienie -
Zadbaj o zdrowie jelit! Włącz do diety 6 produktów prebiotycznych
Żywność prebiotyczna dba o utrzymanie równowagi mikroflory w jelitach. Prebiotyki ułatwiają namnażanie się pożytecznych bakterii jelitowych, co korzystnie wpływa na metabolizm, zapobiega wielu chorobom, a nawet pomaga w walce ze stresem....
DietyProduktySkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Witamina D – skutki uboczne nadmiaru i niedoboru witaminy D
Witamina D warunkuje prawidłowy rozwój kości i zębów, a także pracę układu odpornościowego. Co trzeba wiedzieć o witaminie D?
Składniki odżywczeProduktyŻywienieAlicja Kowalczyk
-
Szczypiorek – idealny na wiosenne przesilenie i wzmocnienie organizmu po zimie
Jedzenie szczypiorku istotnie wpływa na podniesienie odporności organizmu, ale nie tylko. Szczypiorek ma szereg innych właściwości. Warto sięgnąć po niego wiosną, bo nie tylko przyniesie korzyści zdrowotne, ale też pięknie ozdobi...
ProduktySkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Czym zamienić skrobię kukurydzianą? 5 propozycji
Czym zastąpić skrobię kukurydzianą? Sprawdź, po jakie zamienniki skrobi kukurydzianej warto sięgnąć.
ŻywienieProduktySkładniki odżywczeAlicja Kowalczyk
-
Przepis na żurek wielkanocny. Najlepszą recepturę zdradziła Ania Starmach
Żurek to symbol Wielkanocy. Przygotowanie żurku w chlebie jest ciekawym pomysłem na efektowne podanie dania.
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Jaka jest różnica między witaminą D a D3?
Witamina D wzmacnia kości, zęby i odpowiada za prawidłową odporność. Czym się różni od witaminy D3?
ProduktyAlicja Kowalczyk
-
Co się dzieje z twoją wątrobą, kiedy pijesz kawę?
Kawa to nie tylko zastrzyk energii. Od dawna wiadomo, że ten napój ma pozytywny wpływ na zdrowie, ale czy wiesz, jak działa na twoją wątrobę?
Produkty -
Salmonella w popularnych hamburgerach. GIS wydał ostrzeżenie
Główny Inspektor Sanitarny wycofuje partię drobiowych hamburgerów marki Morliny. W mięsie wykryto bakterie Salmonella Enteritidis.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Warstwowa sałatka ukraińska. Jest smaczna i łatwo ją przygotować
Warstwowa sałatka ukraińska jest bardzo smaczna – twierdzą ci, którzy jej spróbowali. Jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Będziemy potrzebować kilku warzyw i majonezu, żadnych przypraw ani dodatków.
ProduktyPrzepisySkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Autoszczepionka może zdziałać cuda. Lista chorób, z których może wyleczyć, jest długa
Autoszczepionka może zdziałać cuda. Pozwala wyleczyć szereg chorób: od zapalenia zatok, przez alergie, reumatoidalne zapalenie stawów, a nawet łysienie plackowate – mówi Renata Witkowska Jendyk.
ProduktyMonika Witkowska
-
Co jest zdrowsze: dżem, powidła czy konfitura?
Dżemy, powidła czy konfitura – co będzie najzdrowszym wyborem, a których lepiej unikać?
DietyProduktySkładniki odżywczeOdchudzanieAlicja Kowalczyk
-
Czy jedzenie oliwy z oliwek może uchronić przed przedwczesną śmiercią? Jest wynik badania
Naukowcy z Harvard Medical School ze Stanów Zjednoczonych badali czy codzienne spożywanie oliwy z oliwek zmniejsza ryzyko przedwczesnej śmierci.Wyniki badania są zaskakujące.
Składniki odżywczeProdukty -
Co to jest grzybowa kawa? Dodawanie grzybów do kawy staje się popularne
Chociaż grzyby od dawna są stosowane w medycynie, szczególnie w krajach azjatyckich, dodawanie ich do kawy jest nowym zjawiskiem, które zyskuje na popularności. Napój smakuje zaskakująco podobnie do zwykłej kawy i jest korzystny dla...
ProduktySkładniki odżywczePrzepisyMonika Witkowska