-
Najlepsze białka, owoce i zboża na śniadanie. Jest zdrowo, ale i pysznie!
Te propozycje śniadaniowe pozwolą ci dostarczyć drogocenne składniki odżywcze oraz utrzymać poziom energii.
ProduktySkładniki odżywczeOdchudzanie -
To zdecydowanie najlepsze dania na świecie. Przedstawiamy wyjątkowo smaczny ranking
CNN przygotowało wyjątkowy ranking najsmaczniejszych dań, jakie kiedykolwiek zostały stworzone. Przedstawiamy pierwszą dziesiątkę tego wyjątkowo pysznego zestawienia.
ŻywienieProduktySkładniki odżywcze -
Masz problemy ze snem? Oto produkty, które mogą pomóc
Przedstawiamy produkty, które mogą okazać się remedium na problemy ze snem. Większość z nich znajduje się w niemal każdej kuchni.
ŻywienieProdukty -
Żelatyna – źródło naturalnego kolagenu. Jakie ma właściwości i zastosowanie?
Żelatyna to jeden ze składników wielu produktów spożywczych. Często korzystamy z niej także podczas samodzielnego przygotowywania posiłków, którym chcemy nadać odpowiednią konsystencję. Żelatyna spożywcza to produkt o naturalnym...
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie -
5 najzdrowszych zbóż, które warto dodać do swojej diety
Zdrowe produkty pełnoziarniste (całe ziarna) są kluczowym składnikiem każdej pożywnej diety. Które z nich wybrać?
ProduktySkładniki odżywcze -
Woda ryżowa: cudowny napój do pielęgnacji twarzy i ciała
Woda ryżowa to napój pełen wartości odżywczych, który znakomicie działa na cerę i włosy. Jak go przygotować?
ŻywienieProdukty -
Syrop cukrowy: płynny słodzik do koktajli i drinków
Syrop cukrowy to słodzik, który najczęściej wykorzystuje się do napojów i drinków. Jak go zrobić?
ŻywienieProdukty -
Dobrze zbilansowana dieta bezglutenowa nie powoduje efektów ubocznych
„Niektóre osoby, np. chore na celiakię, muszą stosować dietę bezglutenową. Jeśli jednak taka dieta jest dobrze zbilansowana, nie przyniesie niekorzystnych skutków dla organizmu” – zapewnia dietetyk kliniczny dr Hanna Stolińska.
ProduktySkładniki odżywcze -
Owoc kaki, czyli persymona. Jakie go jeść i jakie ma właściwości?
Pochodzący z Chin oraz Japonii owoc kaki (Diospyros L.) znany jest także pod innymi nazwami m.in. persymona oraz jabłko orientu. Swoim wyglądem przypomina nieco pomarańczowe pomidory lub niewielkie jabłka. Sprawdź, dlaczego warto jeść...
ŻywienieProduktySkładniki odżywcze -
Uwaga na te jajka! GIS ostrzega przed salmonellą na skorupkach
Główny Inspektorat Sanitarny opublikował ostrzeżenie dotyczące partii jajek z Gospodarstwa Rolno-Hodowlanego Zamarski. Badania wykazały obecność bakterii salmonelli na skorupkach. Spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia.
ŻywienieProdukty -
Focaccia: Pyszna alternatywa dla zwykłej pizzy
Focaccia to rodzaj pieczywa, który serwuje się na ciepło. Stanowi podstawę pizzy, ale można przyrządzić je na wiele sposobów. Jak zrobić foacaccię?
ŻywienieProdukty -
Pasta jajeczna: jak zrobić wiosenne kanapki? 3 przepisy
Pasta jajeczna to pomysł na wiosenne śniadanie lub kolację. Przygotowuje się ją w kilkanaście minut i stanowi świetną alternatywę dla nudnych kanapek.
ŻywienieProdukty -
Makaron z wódką według Gigi Hadid. To danie króluje w sieci!
Gigi Hadid przekonuje, że makaron z wódką to wyjątkowo smakowite danie. Pokazujemy, jak przyrządzić tą potrawę w kilku prostych krokach.
ŻywienieProduktyWideo -
Nawłoć pospolita – właściwości i zastosowanie
Nawłoć pospolita, inaczej złotnik, złota rózga czy polska mimoza, ma liczne właściwości lecznicze. Dowiedz się, dlaczego warto zainteresować się nawłocią i jakie zastosowanie ma to ziele.
ProduktySkładniki odżywcze -
Berberys – zastosowanie. Ogrodniczy hit, który ma właściwości lecznicze
Berberys jest ciernistym krzewem ozdobnym, który pochodzi z Azji. Występuje w wielu odmianach. Dość często spotkamy go w ogrodach, gdzie stanowi nie tylko wyjątkową ozdobę, ale także źródło pożywienia dla różnych gatunków ptaków. Roślina...
ProduktyŻywienie -
Wyrzucasz te fragmenty owoców? Popełniasz ogromny błąd – a oto, dlaczego
Gotowanie z resztek nie ogranicza się do warzyw czy pozostałości całych dań. Istnieją również pewne części owoców, które najczęściej wyrzucamy, a z którymi można zrobić coś więcej.
ProduktyŻywienie -
Ten niepozorny składnik zwalcza chorobotwórcze bakterie. Wiedziałeś o tym działaniu?
Substancja wytwarzana przez drożdże w probiotycznym kefirze hamuje rozwój bakterii chorobotwórczych, w tym Vibrio cholerae i Salmonella enterica. Octan tryptofolu, bo o nim mowa, zakłóca komunikację między bakteriami. Odkrycie może...
ProduktySkładniki odżywcze -
Chcesz wzmocnić swoją odporność? Pod żadnym pozorem nie jedz tych 7 produktów
Twoja dieta wpływa na to, jak się czujesz i jak dobrze funkcjonuje twój organizm. Ale może również funkcjonować źle, np. przy obniżonej odporności. Zobacz, czego nie powinieneś jeść, by zachować odporność na dobrym poziomie.
Produkty -
Czy smarowanie twarzy miodem może być korzystne dla zdrowia cery? Odpowiedź może cię zaskoczyć
Miód staje się coraz bardziej popularny w obszarze pielęgnacji skóry i możemy znaleźć go w wielu produktach. Ludzie od wieków używają miodu ze względu na jego korzystny wpływ na zdrowie skóry.
Produkty -
To smoothie z masłem orzechowym nie tylko świetnie smakuje, ale poprawia zdrowie twojego mózgu. Zobacz, jak je zrobić
Nie jest nowością, że to, co jemy, ma wpływ na nasze zdrowie. Dlaczego by nie postawić zatem na coś pysznego, co poprawi zdrowie naszego mózgu?
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie -
Te owoce polecają dietetycy. Oto 10 z nich
Owoce są zdrowe i jest to fakt bezsporny. Spożywane w umiarze mają mnóstwo potrzebnych zwiazków odżywczych. Dlaczego jednak warto jeść poszczególne z nich?
ŻywienieDietyProduktySkładniki odżywcze