-
Sprawdzony przepis na świąteczne pierniczki. Pachnące przyprawami i wyjątkowo smaczne
Pierniczki z tego przepisu zawsze się udają. Są idealne do schrupania, ale możesz też nimi udekorować świąteczną choinkę. Z ciasta na pierniczki możesz też zrobić domek.
PrzepisyProdukty -
Pięć niskokalorycznych produktów, które doskonale sycą. Wśród nich jest... popcorn
Dieta odchudzająca wcale nie musi oznaczać głodowania i walki z apetytem. Sięgaj po produkty niskokaloryczne, a jednocześnie sycące.
OdchudzanieDietyProduktySkładniki odżywcze -
Zupa ziemniaczana z czosnkiem. Przepis na smaczną i rozgrzewającą zupę
Przepisów na kartoflankę jest wiele. Zwykle podaje się ją z wędzonym boczkiem. My proponujemy wersję znacznie zdrowszą i równie smaczną: z pieczonym i świeżym czosnkiem.
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Jak jesz, tak pracujesz. Codzienną energię czerpiemy z talerza
Dlaczego edukacja żywieniowa jest ważna w miejscu pracy i co jeść, by utrzymać wysoką koncentrację?
Składniki odżywczeProdukty -
Najpopularniejsze odmiany jabłek. Podpowiadamy, do czego najlepiej je wykorzystać
Które jabłka wybrać? Słodkie szampiony czy może lepiej kwaśne antonówki? Podpowiadamy, które odmiany będą idealne na szarlotkę, a które są najlepsze do schrupania.
ProduktySkładniki odżywcze -
Lane kluski na mleku – pożywne zimowe śniadanie. Jak je zrobić?
Lane kluski to pomysł na pyszne i sycące śniadanie nie tylko dla dzieci. Jak je przygotować?
Składniki odżywczeProduktyPrzepisy -
Te kruche ciasteczka zawsze wychodzą. Są idealne na Boże Narodzenie
Nie masz czasu na skomplikowane wypieki? Wypróbuj najprostszy przepis na kruche ciasteczka. Te ciastka zawsze się udają i są idealne na święta.
PrzepisyProdukty -
Chcesz wzmocnić swoją odporność? Pod żadnym pozorem nie jedz tych 7 produktów
Twoja dieta wpływa na to, jak się czujesz i jak funkcjonuje twój organizm. Zobacz, czego nie jeść, by zachować odporność na wysokim poziomie.
Produkty -
Tatar wołowy skażony Salmonellą. GIS wycofuje produkt ze sklepów
Jak poinformował GIS, tatar wołowy wyprodukowany w Zakładach Mięsnych w Łukowie został skażony bakteriami salmonelli. Producent wycofuje wadliwą partię ze sklepów.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Chleb w jajku to proste i pyszne danie. Ale może doprowadzić do problemów ze zdrowiem
Chleb w jajku to proste danie, którym zajadamy się od lat. Czy taki zestaw jednak jest zdrowy?
ProduktySkładniki odżywczePrzepisy -
Ten ser zawiera witaminę B, ale ma mnóstwo kalorii. Amerykanie go uwielbiają
Ser cheddar to wyrazisty w smaku ser, który dodaje się do kanapek czy burgerów. Ile ma kalorii i czy jest zdrowy?
ProduktyPrzepisySkładniki odżywcze -
Lubisz pić herbatę? Możesz doświadczyć tych efektów ubocznych
Herbata jest jednym z najbardziej lubianych napojów na świecie. Najpopularniejsze odmiany to zielona, czarna i oolong – wszystkie z liści rośliny Camellia sinensis. Niewiele rzeczy tak satysfakcjonuje, jak ciepła herbatka po ciężkim...
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie -
Zioła suszone czy świeże? Podpowiadamy, jak dobrze używać jednych i drugich
Zastanawiasz się, czy lepiej dodać do sosu bazylię świeżą, czy suszoną? Nie ma jednej odpowiedzi, ale warto znać podstawowe zasady dodawania ziół do potraw.
ProduktyPrzepisySkładniki odżywcze -
Zadbaj, aby znalazł się w twojej diecie. 10 powodów, dla których warto jeść ryż
Ryż to jeden z najbardziej wszechstronnych kulinarnie produktów zbożowych. Jest zdrowy, sycący i lekki. Poznaj 10 powodów, dla których warto go włączyć do codziennej diety.
ProduktySkładniki odżywczeDiety -
Kiełbasa tatarska wycofana ze sklepów. Powodem wykrycie bakterii Salmonelli
GIS poinformował o wykryciu bakterii Salmonelli w określonej partii kiełbasy surowej tatarskiej od firmy Prosiaczek Sp. z o.o.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Kotlety z batatów i kaszy jaglanej. Sycące i zdrowe danie dla całej rodziny
Kotlety z batatów są słodkie w smaku i bardzo sycące. Świetnie smakują w połączeniu z sosem z limonki. Jak je zrobić?
ProduktyPrzepisySkładniki odżywcze -
Jak długo można przechowywać jajka na twardo?
Jajka na twardo są bardzo pożywne i doskonale nadają się jako zdrowa przekąska lub jako część zbilansowanego posiłku. Mimo to mają krótszy okres przechowywania niż świeże jajka.
Bezpieczeństwo żywnościProduktySkładniki odżywcze -
Jak pić zieloną herbatę? Prawdopodobnie robisz to źle
Zielona herbata to jeden z najzdrowszych napojów. Chętnie po nią sięgamy, aby wspomóc odporność i poprawić trawienie. Ale czy wiesz, jak pić zieloną herbatę?
ProduktySkładniki odżywczeOdchudzanie -
Zimą postaw na pieczone warzywa. Są zdrowe i łatwe do przyrządzenia
Pieczone warzywa możesz podać jako dodatek do obiadu, możesz je zjeść z lekkim sosem na kolację. Jak zrobić je dobrze?
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Jakie garnki wybrać do nowoczesnej kuchni? Garść porad
Każdy ma gdzieś w kuchennej szafce starą patelnię lub garnek, które już nigdy nie będą ponownie używane. Wiele osób zauważa, że ma swoje ulubione elementy wyposażenia kuchennego, na których rzecz zapominają o swoich poprzednich...
Artykuł sponsorowany -
GIS znów wycofuje suplementy diety. Nie wolno ich spożywać!
Decyzją Głównego Inspektoratu Sanitarnego (GIS) określone partie popularnych suplementów diety zostały wycofane z obrotu.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty