-
Dieta na zimne stopy i dłonie. Co jeść na lepsze krążenie?
Czy istnieje dieta, dzięki której można rozgrzać lodowate dłonie i stopy? Są patenty, dzięki którym poprawimy krążenie i podniesiemy temperaturę całego ciała.
ŻywienieDietyProduktySkładniki odżywczeAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Jak uniknąć zakalca w szarlotce? Proste triki na pyszne ciasto
Jak uniknąć zakalca w szarlotce? To pytanie zadają sobie zwłaszcza osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z pieczeniem. Skorzystajcie z naszych wskazówek, a ciasto wyjdzie pyszne.
ŻywienieProduktyJoanna Biegaj
-
Jabłko – właściwości, wartości odżywcze, odmiany
Jabłko to owoc, który w korzystny sposób wpływa na stan zdrowia. Jedząc jabłka codziennie, możemy usprawnić funkcjonowanie wielu narządów i układów, zwiększyć odporność organizmu, a także zadbać o figurę i urodę. Jakie właściwości...
ProduktyŻywienieSkładniki odżywczeMaja Błaszczyk
-
Co zrobić, żeby kurki nie były gorzkie? Szybkie i proste sposoby
Kurki są niezwykle delikatnymi grzybami, jednak zdarza się, że po ugotowaniu wyczuwamy w nich lekko nieprzyjemny smak. Co zrobić, żeby kurki nie były gorzkie? Podpowiadamy!
ŻywienieProduktyJoanna Biegaj
-
Koktajl z daktyli i migdałów uspokaja. Przepis dla zestresowanych
Po koktajl z daktyli i migdałów powinny sięgać osoby, które zżera stres. Poznaj niezawodny przepis na napój, który ukoi skołatane nerwy. Przyrządzisz go w 5 minut, raptem z kilku składników.
ŻywienieProduktyPrzepisySkładniki odżywczeAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Jak uprażyć orzechy włoskie? Po co się to robi?
Prażenie orzechów włoskich ma wiele zalet. Nie każdy jednak wie, jak dokładnie należy to zrobić. Tłumaczymy, jak uprażyć orzechy włoskie oraz jakich błędów powinniście się wystrzegać.
ProduktyŻywienieJoanna Biegaj
-
Awokado – wartości odżywcze, właściwości lecznicze, jak je wybrać i jak jeść
Awokado (smaczliwka wdzięczna, gruszka smaczliwka, Persea americana Mill.) to bardzo zdrowy, egzotyczny owoc, który od niedawna gości w diecie Polaków. Owoc awokado ma kształt gruszki i bywa nazywany masłem bogów. Cenne wartości odżywcze...
ProduktySkładniki odżywczeŻywienieMaja Błaszczyk
-
Jak zrobić crumble? To najlepszy deser dla zabieganych: tylko owoce i kruszonka
Crumble to prosty i szybki deser, który można jeść na ciepło i na zimno. Wystarczy, że masz owoce i kruszonkę.
PrzepisyProdukty -
Soja w boczku z Sokołowa. Jest ostrzeżenie dla alergików
Główny Inspektor Sanitarny wydał nowe ostrzeżenie: w partii surowego boczku wykryto białko soi. To ważna informacja przede wszystkim dla alergików.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Dodaj pieprz do herbaty. Powstanie eliksir na odchudzanie
Herbata z pieprzem to napój, dzięki któremu można szybciej zgubić zbędne kilogramy. To idealna mikstura na odchudzanie dla zwolenników naturalnych rozwiązań.
OdchudzanieProduktySkładniki odżywczeŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Co zrobić, żeby orzechy włoskie nie były gorzkie? Szybki i prosty trik
Choć orzechy włoskie są niezwykle smaczne, to wyczuwalna jest w nich też charakterystyczna gorycz, która może zniechęcać do ich jedzenia. Podpowiadamy, co zrobić, żeby orzechy włoskie nie były gorzkie.
ŻywienieProduktyJoanna Biegaj
-
Rydze – jak wyglądają, kiedy zbierać, jak przyrządzić, wartości odżywcze
Popularny mleczaj rydz, zwany w skrócie rydzem, to pyszny grzyb jadalny z rodziny gołąbkowatych, który często gości na polskich stołach. Aby cieszyć się jego wyśmienitym smakiem, nie trzeba być szefem kuchni. Przepyszne rydze można...
ProduktyŻywienie -
Napar z rozmarynu na przeziębienie. Dodaj jeszcze dwa składniki, a infekcja będzie bez szans
Rozmaryn to nie tylko aromatyczna przyprawa, ale też jedno z ziół, które świetnie sprawdzają się przy infekcjach. Jak zrobić napar z rozmarynu?
PrzepisyProdukty -
Najlepsze drożdżówki ze śliwkami. Sekret? Cynamonowa kruszonka i lukier pomarańczowy
To prawdopodobnie najlepsze drożdżówki ze śliwkami, jakie jedliście. Obłędnie pachną owocami, cynamonem i pomarańczami. Są idealne na jesienne dni.
PrzepisyProdukty -
Ta zupa z dyni to pogromczyni infekcji. Dużo imbiru, czosnku i kurkumy
Zupę z dyni można zrobić na wiele sposobów. My dziś proponujemy pożywny krem, który dzięki dodatkom jest także znakomitym remedium na jesienne infekcje.
PrzepisyProdukty -
Olej arganowy do jedzenia. Jak stosować płynne złoto z Maroka?
Nie każdy wie, że olej arganowy, oprócz stosowania na skórę, może być również spożywany. W kuchni marokańskiej jest popularny od lat. Warto go spróbować.
ProduktyŻywienieMonika Witkowska
-
Mięsne klopsiki z domowym majonezem. Przepis Leszka Wodnickiego dla „Wprost”
Pyszne klopsiki zrobicie z białej kiełbasy, a ja dodałem do dania włoski akcent – mówi Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji polskiego programu MasterChef, który przygotował przepis specjalnie dla „Wprost”.
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Sprawdzone przepisy
Co robisz z mięsem, które zostało po gotowaniu rosołu? Wyrzucasz je? To duży błąd. Mięso z rosołu możesz wykorzystać do zrobienia pysznych potraw. Podpowiadamy, jak to zrobić.
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Zupa długowieczności – przepis. Co kryje w sobie włoska minestrone?
Zupą długowieczności nazywana jest warzywna włoska zupa. Stanowi ona podstawę wyżywienia mieszkańców Sardynii. Jedna z rodzin zdradziła przepis na minestrone. Zobacz, jak zrobić zupę długiego życia.
ŻywieniePrzepisyProduktyMonika Witkowska
-
Jak obrać paprykę ze skóry? Sprawdzone sposoby
Papryka to popularny składnik wielu jesiennych dań. Zanim jednak przystąpimy do ich przygotowania, trzeba obrać warzywo ze skóry. Podpowiadamy, jak poradzić sobie z tym zadaniem. Szybko i prosto.
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Pikle z buraków ożywią każde danie. Przepis na zdrową marynatę
Pikle z buraków to dobry sposób na to, żeby smaki jesieni zachować na dłużej. Warto przyrządzić je w sezonie, kiedy buraki są najlepsze. Zrób pikle według naszego przepisu.
PrzepisyProduktyMonika Witkowska