-
Jak w 2 minuty zrobić wytrawne muffiny z... grzybami? Obłędnie smaczny przepis
Nie wszystkie muffinki muszą być słodkie. Doskonale smakują także na słono z grzybami, od których zaroiło się w lasach w całym kraju. Prosty sposób sprawi, że wyrafinowana przekąska na stałe zagości na waszych jesiennych stołach.
Żywienie Wideo -
Bezglutenowy przepis na pieczone jabłka z cynamonem – lepsze niż szarlotka!
Zgłodniałeś? Zamiast szukać wymyślnych receptur na małe co nieco, skorzystaj z najprostszego i najsmaczniejszego rozwiązania. Obłędnie pyszne jabłka z odrobiną aromatycznego cynamonu mogą zasmakować ci bardziej niż tradycyjna szarlotka....
ŻywienieOdchudzanie Wideo -
Ryż biały – zdrowy czy szkodliwy? Dodaje energii, ale też tuczy
Ryż nazywany jest białą trucizną. Czy w tym stwierdzeniu tkwi ziarno prawdy? Poznaj właściwości ryżu.
ProduktySkładniki odżywcze -
Czerwona porzeczka – polska superfood. Właściwości i przepis na dżem
Czerwona porzeczka nie bez powodu uważana jest za jeden z najzdrowszych owoców. Jakie ma właściwości?
ProduktySkładniki odżywcze -
Jak zrobić zdrowe „schabowe” z... boczniaków? Prosty przepis w mniej niż 5 minut
Zapomnij o wieprzowym mięsie! Chociaż raz zastąp je aromatycznymi boczniakami, a przekonasz się, że zdrowy, niskokaloryczny zamiennik popularnych kotletów jest co najmniej równie smaczny i na dodatek banalnie łatwo go przygotować.
ŻywienieMonika Piorun
Wideo -
Nie chcesz zmarnować warzyw z lodówki? Przygotuj minestrone – zupę z „resztek”
Zwana włoską zupą, minestrone to gęsta, pożywna i zdrowa zupa, która doskonale sprawdzi się w chłodne, jesienno-zimowe dni.
Składniki odżywcze -
Jak zrobić skrzydełka z... kalafiora? Zdrowy przepis do zrobienia w mniej niż 2 minuty!
Są chrupiące, pełne smaku, a na dodatek zamiast mięsa jest w nich zdrowy i niskokaloryczny kalafior. Warzywo to idealnie nadaje się do przyrządzenia wyśmienitego dania, które z powodzeniem może zastąpić popularne skrzydełka z kurczaka.
Żywienie Wideo -
Jak zrobić zdrowe ciasto marchewkowe bez jajek i bez... pieczenia? Fenomenalny przepis
Słodki przysmak z marchewek wcale nie wymaga pieczenia w piekarniku. Bardzo łatwo przyrządzić go na parze, a na dodatek nie trzeba do niego używać żadnych jajek.
Żywienie Wideo -
Zwana jest najsłynniejszym deserem świata. Przepis na bezę Pavlova z owocami
Na zewnątrz chrupka i słodka, w środku delikatna i kremowa. Jej wysokość beza Pavlova – a oto przepis.
Produkty -
Sałatka jak z restauracji? Dzięki jednej przyprawie, którą masz w swojej kuchni!
Czy spróbowałeś kiedyś posolić swoją sałatkę? Jak zdradza Mark Bittman, to niezawodny sposób na podkreślenie smaku zieleniny.
Składniki odżywczeProdukty -
Nalewka z aronii: rozgrzewający trunek na jesienne dni. Domowa receptura
W drugiej połowie sierpnia aż do późnych dni września zazwyczaj trwają zbiory aronii. Z owoców można wykonać m.in. nalewkę – oto przepis.
Produkty -
Ryż z warzywami – prosty przepis na obiad w mniej niż 30 minut
Ryż z warzywami to popularny pomysł na obiad w wielu krajach świata. Nic dziwnego – jest prosty, tani, szybki i niezwykle odżywczy.
Produkty -
Jak w 2 minuty zrobić zdrowy majonez z... awokado? Fenomenalny przepis
Zapomnij o zwykłym majonezie! Jeśli choć raz spróbujesz przygotować alternatywną wersję tego sosu z awokado, szybko zakochasz się w jego wykwintnym smaku i wyjątkowo aksamitnej konsystencji.
ŻywienieOdchudzanie Wideo -
Buraki na zimę – jak zrobić sałatki z buraków? Sprawdzony przepis
Buraki na zimę to świetny i zdrowy sposób na urozmaicenie obiadów. Jak zrobić sałatki z buraków?
Składniki odżywcze -
Smaki dzieciństwa: przepis na ryż z jabłkami i cynamonem
Kto z nas nie uwielbia delikatnego, mlecznego ryżu z pachnącymi cynamonem jabłkami? To danie może być idealne na śniadanie.
Składniki odżywcze -
Zdrowy koktajl bez blendera. Ma tylko 2 składniki!
Młody jęczmień możemy kupić w każdym supermarkecie i sklepie ze zdrową żywnością. Przygotowanie zdrowego koktajlu wymaga tylko dolania wody.
Składniki odżywczeProdukty -
Placek, dżem, a może nalewka? Przepisy ze śliwką mirabelką na jesienne dni
Mirabelki to soczyste, żółto-czerwone śliwki zbierane późnym latem i wczesną jesienią. Co z nich przygotować w kuchni?
Produkty -
Zgłodniałeś? Wypróbuj prosty przepis na obłędnie smaczny i zdrowy... smalczyk z fasoli
Zapomnij i tłustym smalcu z wędzonej słoniny! Zamiast mięsa z powodzeniem można wykorzystać pożywną fasolę, by w mgnieniu oka wyczarować zdrową, niskokaloryczną i bezglutenową przekąskę, która zasmakuje niejednemu mięsożercy.
OdchudzanieDiety Wideo -
Jak zrobić zdrowe ciasto tylko z dwóch składników? Fenomenalny przepis – lepszy niż szarlotka!
Będziecie zaskoczeni, jak łatwo przygotować obłędnie smaczny i... niskokaloryczny deser, który można zrobić w błyskawicznym tempie jedynie z dwóch produktów.
ŻywienieOdchudzanieDietyMonika Piorun
Wideo -
Masz w domu cukinię, paprykę i cebulę? Przygotuj z nich wegetariańskie leczo
Leczo to danie późnego lata i jesieni. A to za sprawą łatwo dostępnych wtedy warzyw, z których można je w prosty sposób przygotować.
Produkty -
Jabłka w polewie karmelowej – efektowna i pyszna przekąska dla każdego
Lubisz słodycze, ale nie chcesz zapominać o jedzeniu owoców? Przygotuj więc jabłka w polewie z karmelu z orzechową posypką. Palce lizać!
Produkty