-
Chorwackie pączki na tłusty czwartek nie mają sobie równych. Poznajcie przepis
Chorwackie pączki, czyli fritule, to jedne z moich ulubionych karnawałowych słodkości. Są puszyste i obłędnie pyszne. Skrywają w sobie wiele smacznych niespodzianek. Zobaczcie, jak je zrobić i zaskoczcie znajomych w tłusty czwartek.
PrzepisyProduktyPaulina Cywka
-
Jak w ekspresowym tempie obrać ziemniaki? Odkąd znam ten trik przestałam się męczyć
Obieranie ziemniaków to czasami prawdziwe utrapienie. Mamy patent, by nie zabierało wam to tak dużo czasu. Sami przekonacie się, jak takie kuchenne triki potrafią ułatwić życie.
ProduktyŻywienie -
Sporo osób je wyrzuca. Tymczasem to wzmacniacz odporności. Zobacz, jak wykorzystać pestki z cytryny
Cytryny to popularne i lubiane owoce. Sięgamy po nie podczas przyrządzania różnego rodzaju napojów czy deserów. Wykorzystujemy miąższ i skórkę z cytrusów. Ich pestki zwykle lądują w koszu. To błąd. Zobacz, jak można je wykorzystać.
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Ten składnik wznosi zupę pomidorową na wyższy poziom. Zobaczcie, jak podkręcić jej smak
Nie znam osoby, która nie lubi zupy pomidorowej. Sama należę do grona fanów tego dania. Nie byłabym jednak sobą, gdybym nie próbowała ulepszyć jego tradycyjnej receptury. Znalazłam sposób na to, jak podkręcić smak klasycznej pomidorówki....
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Patent na idealnie kruche mięso. Wystarczy szklanka tego płynu, a będzie rozpływać się w ustach
Doświadczeni kucharze mają swoje sposoby na przygotowanie idealnie kruchego mięsa. Jeden z nich możecie wykorzystać w swojej kuchni. Gwarantujemy, że pokochacie ten patent.
PrzepisyProdukty -
Uważajcie na cytrusy. Chemiczka ostrzega przed szkodliwymi substancjami
Skórka z cytrusów – cytryny lub pomarańczy – jest popularnym składnikiem różnego rodzaju dań. Często dodajemy ją do ciast i innych deserów, a także koktajli i potraw wytrawnych. Jednak, że nie zawsze to dobry pomysł. Chemiczka Sylwia...
ProduktyBezpieczeństwo żywnościŻywienie -
Nietypowe placki ziemniaczane. Dodałam do nich ten składnik i są sto razy lepsze
Jeśli często jecie placki ziemniaczane – szybko mogą wam się znudzić. Nie musicie jednak rezygnować z tego dania na długi czas. Wystarczy, że dodacie do niego jeden, dość niestandardowy dodatek. Gwarantujemy, że będą pyszne.
PrzepisyProdukty -
Nietypowy patent na podsmażanie pierogów. Dodaję ten składnik i są o niebo lepsze
Podsmażone pierogi są pyszne same w sobie, ale w prosty sposób możecie sprawić, że będą jeszcze smaczniejsze. Wystarczy, że dodacie przyprawę, którą większość z was ma w swojej kuchennej szafce.
PrzepisyProdukty -
Pomaga m.in. na uporczywy kaszel. Zobacz, kiedy jeszcze stosować miodunkę i jak działa ta roślina
Miodunka lekarska (Pulmonaria officinalis L., ziele płucne) to wyjątkowa roślina o wielu prozdrowotnych właściwościach. W Polsce można spotkać 4 gatunki miodunki. Sprawdź, jakie właściwości lecznicze ma miodunka i przy jakich...
ProduktyAlicja Kowalczyk
-
Jogurtowe minipączki to hit karnawału w moim domu. Przepis jest banalnie prosty
Jogurtowe minipączki to mój numer jeden, jeśli chodzi o karnawałowe przekąski. Są przepyszne. Poza tym ich przygotowanie zajmuje naprawdę mało czasu. Robię je zawsze, gdy spodziewam się gości. Znikają z talerza szybciej niż świeże bułeczki.
PrzepisyProduktyPaulina Cywka
-
Znalazłam sposób na obłędnie miękkie mięso w gulaszu. Wystarczą 2 łyżki popularnego produktu
Sekretem idealnego gulaszu jest pyszne mięso. Co zrobić, by zmiękło znacznie szybciej? Jest na to prosty i bardzo tani sposób. Niektórzy nawet nie będą musieli wychodzić do sklepu.
PrzepisyProdukty -
Dlaczego tłuszcz pieni się podczas smażenia pączków i faworków? Wszystko przez ten śmieszny błąd
Smażenie pączków, oponek czy faworków może być problematyczne, zwłaszcza gdy pojawia się na nich piana. Tłumaczymy, dlaczego tłuszcz zaczyna się pienić na patelni i jak w łatwy sposób można tego uniknąć.
PrzepisyProdukty -
Dodaję do surówki z marchewki nietypowy składnik. Wszyscy łapią się za głowę, ale efekt ich zachwyca
Surówka z marchewki nigdy nie należała do moich ulubionych. Nie byłabym jednak sobą, gdybym nie próbowała tego zmienić. Długo szukałam składnika, który mógłby mi w tym pomóc. I wreszcie znalazłam. Poznajcie mój sposób na „podkręcenie”...
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Co zrobić, żeby banany tak szybko nie ściemniały? Banalnie prosty patent, który stosuję od lat
Niektóre osoby z dużą niechęcią sięgają po mocno dojrzałe banany z ciemniejszą skórą. Co zrobić, by dłużej zachowały swój żółty kolor? Wystarczy, że wykorzystacie prosty trik, a będziecie mogli cieszyć się apetycznym wyglądem tych owoców.
ProduktyŻywienie -
Mój domowy chleb owsiany ma chrupiącą skórkę. Poznaj najprostszy przepis na smaczne i zdrowe pieczywo
Nigdy nie piekłeś chleba? Nie czujesz się mistrzem wypieków? Ten przepis na chleb owsiany jest dla ciebie. Poradzą sobie z nim nawet dzieci.
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Przepis na błyskawiczne faworki. Zrobiłam je w 15 minut bez bałaganu w kuchni
Robienie faworków wcale nie musi oznaczać konieczności spędzenia długich godzin w kuchni. Sprawdźcie, jak przygotować je w ekspresowym tempie. Zaoszczędzicie czas, a smakołyki będą tak samo pyszne, jak te w klasycznej wersji.
PrzepisyProdukty -
Sos karmelowy w wersji fit sprawdzi się nawet na diecie odchudzającej. Poznajcie przepis
Sos karmelowy to popularny składnik wielu deserów. Jest pyszny, ale niestety dość tuczący. Istnieje jednak prosty sposób, by go „odchudzić”. Efekt przejdzie wasze najśmielsze oczekiwania. Przekonacie się, że dietetyczne słodkości też...
PrzepisyProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Jak ekspresowo obrać czosnek? Byłam zszokowana tą metodą, ale teraz robię to w kilka sekund
Czosnek nie tylko wzbogaca smak potraw, ale stanowi też zdrowy dodatek do codziennej diety. Problematyczne może być jednak jego obieranie. Sprawdźcie, co zrobić, by czynność ta przebiegła w naprawdę ekspresowym tempie.
ProduktyŻywienie -
Jak zrobić tosty bez tostera? Odkryłam inny sposób i są jeszcze smaczniejsze
Jesteście miłośnikami tostów, jednak nie posiadacie w domu tostera? Okazuje się, że bez trudu zrobicie je również bez niego. Tłumaczymy, w jaki sposób można je przygotować.
PrzepisyProdukty -
Patent na obłędnie delikatne naleśniki. Ten trik znalazłam w przepiśniku mojej babci
Najlepsze naleśniki zawsze robią babcie – w końcu to one mają w tym najwięcej wprawy i doświadczenia. Co zrobić, by spróbować dorównać ich naleśnikom? Prosty trik sprawi, że potrawa będzie rozpływać się w ustach.
PrzepisyProdukty -
Co zrobić, żeby fasolka po bretońsku miała idealną konsystencję? Mój tata stosuje tylko ten patent
Fasolka po bretońsku to smaczne i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na zimowe dni. Co zrobić, żeby jej konsystencja była idealnie gęsta? Wystarczy, że zastosujecie prosty patent, a każdy poprosi o dokładkę.
PrzepisyProdukty