-
Polacy nagminnie wyrzucają je do kosza. Ja nie popełniam tego błędu i oszczędzam krocie
Warto dać odpadom „drugie życie”, przynajmniej niektórym. Przekonałam się o tym na własnej skórze. Koleżanka pokazała mi, jak wykorzystać pozostałości po popularnym napoju. Coś, co zwykle lądowało w koszu stało się moim sposobem na...
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Wiem, jak błyskawicznie obrać orzechy włoskie ze skórki. Tym sposobem robię to bez trudu
Orzechy włoskie to świetna przekąska, jednak ich obieranie ze skórki bywa prawdziwym utrapieniem. Podpowiadamy, jak zrobić to szybko i bez trudu. Wystarczy wykorzystać prosty trik.
ProduktyŻywienie -
Bez tego nie ma dobrego pieczywa. Znany dietetyk wskazuje 2 ważne kwestie
Trudno wyobrazić sobie poranek bez świeżego pieczywa. Zakup dobrej jakości chleba czy bułek bywa jednak nie lada wyzwaniem. Jak spośród tylu różnych produktów wybrać te najlepsze? Poznaj kilka cennych wskazówek prosto od dietetyka.
ProduktyŻywienie -
Jesienne gofry z tym dodatkiem smakują lepiej niż szarlotka. Rodzina oszalała na ich punkcie
Przepis na gofry w jesiennej odsłonie to teraz mój numer jeden wśród receptur na słodkie przysmaki. Dzięki niemu w kilka chwil przygotowuję istne delicje. Smakują lepiej niż niejedna szarlotka i nie wymagają wiele pracy. Czy można chcieć...
PrzepisyŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Jak szybko odgrzać pizzę bez piekarnika i mikrofali? Ten patent jest dziecinnie prosty
Zimna pizza nie smakuje najlepiej. Wie o tym każdy, kto choć raz miał okazję spróbować wskazanego „specjału”. Na szczęście istnieje banalnie prosty sposób na szybkie odgrzanie pizzy. Choć wiele osób nie ma o nim pojęcia.
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Prosty, ale nieoczywisty trik na idealne jajko sadzone. Podpatrzyłam go u znajomego kucharza
Jak zrobić idealne jajko sadzone? Żeby białko całkowicie się ścięło, a żółtko pozostało płynne, wystarczy, że wykorzystacie sprytną i prostą sztuczkę.
ProduktyŻywienie -
Sposób na niedojrzałe śliwki. Robię prostą rzecz i szybko są idealne do jedzenia
Śliwki kuszą swoim smakiem, gdy nadchodzi jesień. Co jednak zrobić, gdy są jeszcze niedojrzałe? Jest na to bardzo prosty patent. Śliwki dzięki niemu o wiele szybciej będą odpowiednie do zjedzenia.
ProduktyŻywienie -
To najzdrowszy owoc na serce. Teraz dostaniesz go w Lidlu za pół darmo
Nowy tydzień oznacza wysyp ciekawych ofert w Lidlu. Szczególną uwagę zwraca jedna z nich. Jest wyjątkowa, bo dotyczy owocu, który jest zdrowy dla serca. Zwykle trzeba za produkt słono płacić, a teraz sieć sprzedaje go klientom za pół darmo.
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze -
Wrzesień to u mnie czas na to pyszne i zdrowe ciasto. Przepis jest prosty, a wszyscy zajadają się tym deserem
Ciasto śliwkowe króluje u mnie w domu we wrześniu. Zrobienie tego jesiennego deseru jest naprawdę proste, a smakuje obłędnie. Tłumaczymy, jak przygotować taki zdrowy i pyszny wypiek.
PrzepisyProdukty -
Tymi produktami zastępuję jajka w przepisach. Nie muszę biec do sklepu, a jest pysznie
Zdarzają się sytuacje awaryjne, gdy macie w planach przyrządzenie jakiejś potrawy, jednak nagle okazuje się, że brakuje w lodówce jajek. Sprawdźcie, co możecie wtedy zrobić.
ProduktyŻywienie -
Dlaczego ciasto francuskie nie wyrasta? Wszystko przez ten śmieszny błąd, który popełniałam
Ciasto francuskie nie wyrasta, choć wszystko robicie według przepisu? Sprawdźcie, w czym tkwi błąd i cieszcie się puszystymi przekąskami i deserami.
ProduktyŻywienie -
Kopytka w tej wersji będą hitem jesieni. Tradycyjne polskie kluski nie mają z nimi szans
Jeśli znudziły ci się klasyczne kopytka i chcesz spróbować czegoś innego, wypróbuj przepis na te kluski w tej wersji. Jeden sezonowy składnik wystarczy, by zamienić proste danie w prawdziwą ucztę dla podniebienia.
PrzepisyŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Wielu Polaków tak przygotowuje kurczaka. Biotechnolog: Dla mnie to nie do przejścia
Kurczak to popularny produkt, który można przyrządzić na wiele różnych sposobów. Ale od czego zacząć? Wielu Polaków pomija jeden ważny etap przygotowania tego mięsa. Czy słusznie? Odpowiedź biotechnologa może cię zaskoczyć.
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywienie -
Typowe racuchy idą w odstawkę. Proste placki jurora „Masterchefa” biją na głowę klasyki
Chcesz zrobić racuchy niczym prawdziwy szef kuchni? Skorzystaj z przepisu jurora „Masterchefa”. Michel Moran dodaje do swoich placków 3 nieoczywiste składniki. W pół godziny wyczarowuje danie godne najlepszej restauracji. Sprawdź, jak on...
PrzepisyŻywienieProdukty -
Nigdy nie przygotowujcie tak parówek. Ten błąd wypomniał nawet Robert Makłowicz
Parówki są tanie, szybkie, a przede wszystkim łatwe w przygotowaniu. Wiele osób przyrządza je jednak w nieodpowiedni sposób. Na czym dokładnie polega błąd?
ProduktyŻywienie -
Dobre masło w Lidlu za pół darmo. Żal nie skorzystać z okazji, ale trzeba się spieszyć
Tanie masło ma w ofercie Lidl. Nie daj się wyprzedzić innym i sprawdź, jakie warunki trzeba spełnić, by skorzystać z tej superokazji i zaoszczędzić sporo pieniędzy.
ProduktyŻywienie -
Tradycyjne kopytka to już przeszłość? Anna Lewandowska robi te kluski bez grama ziemniaków
Kopytka bez ziemniaków? Brzmi jak fanaberia, ale w tym „szaleństwie” jest metoda. Udowadnia to Anna Lewandowska. Trenerka zamienia kartofle na inny, zdrowy składnik. Sprawdź, w czym tkwi sekret klusek żony Roberta Lewandowskiego.
PrzepisyŻywienieProdukty -
Mieszam 3 składniki i robię nietypowe lody. Są znacznie zdrowsze i tańsze niż te ze sklepu
Kolor tych lodów to nie zasługa brzoskwiń, mango, moreli czy innych pomarańczowych owoców. Ich sekretem jest mniej oczywisty produkt. Dzięki niemu deser zyskuje nie tylko piękną barwę, ale też wiele prozdrowotnych właściwości.
PrzepisyŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Migrena nie daje ci żyć? Dietetyk mówi, co jeść, by uporać się z bólem głowy
Ataki migreny dla wielu osób są prawdziwym horrorem. Dietetyk wyjaśnia, jakie produkty włączyć do swojej diety, by złagodzić migrenowy ból głowy.
ŻywienieProdukty -
Znany ekspert podpowiada: 3 rzeczy, na które musisz zwrócić uwagę przy zakupie wędlin
Zastanawiasz się, jak kupić dobrą wędlinę? Te rady dietetyka pomogą ci dokonać mądrego wyboru. Znany ekspert zwraca uwagę na trzy bardzo ważne kwestie.
ŻywienieProduktyBezpieczeństwo żywności -
Jak szybko ugotować ryż? Ten genialny trik skraca czas gotowania o połowę
Jak przyspieszyć gotowanie ryżu? Jest na to bardzo prosty sposób. Wystarczy zrobić jedną rzecz, zanim produkt trafi do garnka. Ten trik zasługuje na medal.
ProduktyŻywienieBezpieczeństwo żywnościPaulina Cywka