-
Naturalne sposoby walki z migreną. O tych produktach trzeba pamiętać
Regularnie odczuwasz bóle głowy? Wprowadzenie określonych produktów do diety może pomóc w zmniejszeniu częstotliwości ich występowania.
ŻywienieProdukty -
Wstajesz od stołu pełny? Wypróbuj te wskazówki, aby przestać się przejadać
Jeśli regularnie zdarza ci się być przejedzonym, powinieneś wprowadzić do swojego stylu życia kilka zdrowych nawyków związanych z odżywianiem.
ŻywienieProdukty -
Które warzywa są najzdrowsze? Powstał specjalny ranking
Warzywa to nie tylko smaczny dodatek do dań (lub ich podstawa), ale także prawdziwa witaminowa bomba. Eksperci z Amerykańskiego Centrum Kontroli Chorób i Prewencji przygotowali zestawienie najzdrowszych warzyw na świecie.
ŻywienieProduktySkładniki odżywcze -
5 najczęstszych błędów w przechowywaniu warzyw i owoców. Też je popełniasz?
Oto 5 najczęstszych błędów w przechowywaniu warzyw i owoców, z których prawdopodobnie nie zdawaliśmy sobie sprawy. Gdzie trzymać pomidory czy arbuza, by dłużej zachowały kolor, a przede wszystkim smak?
Bezpieczeństwo żywnościŻywienieProdukty Wideo -
„Jak usunąć robaki z truskawek?” To wideo podbija media społecznościowe
Jak w prosty sposób usunąć larwy owadów, które znajdują się na truskawkach? Do mediów społecznościowych trafiło nagranie, na którym pokazano wyjątkowo prosty sposób skutecznego mycia owoców.
ŻywienieBezpieczeństwo żywnościProdukty Wideo -
Mięso z grilla plus piwo? Dietetyk: Porcja karkówki to 500 kcal, kawałek kiełbasy 300
Samo grillowanie jest zdrowsze niż smażenie w oleju i panierce, ale wszystko zależy, co układamy na grillu. – Porcja karkówki to 500 kcal, kawałek kiełbaski 300 kcal. Czemu tych smaków nie urozmaicić? Osobiście niedawno odkryłam smak...
ŻywienieBezpieczeństwo żywnościKatarzyna Pinkosz
-
Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto 12 kreatywnych pomysłów
Kupujemy za dużo, robimy wielkie zapasy, a potem połowa produktów się marnuje, bo nie zdążymy ich zjeść przed upływem terminu ważności. Podpowiadamy, w jaki sposób można najlepiej wykorzystać resztki jedzenia.
ŻywienieBezpieczeństwo żywnościProduktySkładniki odżywcze -
Jedz takie kolacje, a zmniejszysz ryzyko chorób serca o 10 procent
Warzywa na kolację to nie tylko sposób na lekkostrawny posiłek na koniec dnia, ale też doskonałe rozwiązanie dla naszego serca. Potwierdzają to najnowsze badanie.
ŻywienieProduktySkładniki odżywcze Wideo -
Metoda BLW, czyli niemowlę samo decyduje ile je. Czy to dobrze?
Metoda BLW to sposób rozszerzania diety niemowlaka. Polega na tym, że dziecko samo decyduje, co je.
Żywienie -
Czujesz, że twój brzuch jest nabrzmiały? Oto 5 skutecznych metod na wzdęcia
Wzdęcia zdarzają się powszechne u większości ludzi. Ich najczęstsze przyczyny to problemy trawienne, alergie pokarmowe, niewielkie spożycie błonnika lub przyjmowanie niektórych leków.
ŻywienieProdukty -
Pomysł na kolację. Babeczki ze szparagami i warzywne spaghetti
Szparagi to nie tylko pyszne, ale i zdrowe warzywo. Można wykorzystać je do przygotowania wykwintnych babeczek z warzywnym spaghetti.
PrzepisyŻywienieProdukty Wideo -
Twoje ciało potrzebuje witaminy C. Oto 5 powodów
Dobra kondycja skóry, zdrowy układ kostny oraz mniejsze ryzyko udaru? To wszystko można osiągnąć, dostarczając organizmowi odpowiednich ilości witaminy C.
ŻywienieSkładniki odżywczeProdukty -
Nie możesz skutecznie schudnąć? Oto lista najczęściej popełnianych błędów
22 maja obchodzimy Europejski Dzień Walki z Otyłością. Stosujesz dietę, jesz zdrowo, regularnie ćwiczysz a mimo tego nie możesz schudnąć? Przedstawiamy listę najczęściej popełnianych błędów, które uniemożliwiają skuteczną utratę wagi.
ŻywienieDietyOdchudzanieProdukty -
Sposoby uprawy kiełków: w słoiku, na sitku, w kiełkownicy
Kiełki to rośliny w początkowej fazie rozwoju, które zawierają mnóstwo witamin. Jak je uprawiać?
ŻywienieProdukty -
Słód jęczmienny: stymuluje laktację i poprawia kondycję organizmu
Słód jęczmienny pomaga pobudzić laktację i poprawia wydolność osłabionego organizmu. Jak go stosować?
ProduktyŻywienie -
111-latek zdradził sekret swojej długowieczności. Spożywa jeden produkt
111-letni Dexter Kruger jest prawdopodobnie najstarszym człowiekiem żyjącym w Australii. Mężczyzna zdradził sekret swojej długowieczności. Stwierdził, że w zachowaniu dobrej formy pomogło mu regularne spożywanie jednego produktu.
ŻywienieDietyProdukty -
Te produkty powinno się jeść przed i po szczepieniu przeciw COVID-19
Które produkty powinno się spożywać przed i po szczepieniem? Podpowiadamy, czego nie powinno zabraknąć w diecie osoby, która ma przed sobą szczepienie przeciw COVID-19 lub jest krótko po nim.
ŻywienieDietyProduktySkładniki odżywcze -
Odwodnienie organizmu nie zdarza się tylko w upalne dni. Zobacz, co jeszcze je powoduje
Woda odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu naszego ciała w zdrowiu. Nawet jej niewielki spadek może powodować odwodnienie.
Żywienie -
GIS ostrzega przed sosem czosnkowym. Zawiera gluten
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie przed sosem czosnkowym formy Roleski. Alert jest szczególnie ważny dla osób uczulonych. Wbrew etykiecie jedna z partii produktu zawierała gluten.
Żywienie -
Jagody mają liczne właściwości zdrowotne. Dlaczego warto je jeść i które są najlepsze?
Jagody to owoce leśne, które nie są jedynie smaczną przekąską. Jagody to również naturalne wsparcie naszego organizmu w walce z wieloma schorzeniami. Dowiedz się, jak działają i kiedy warto po nie sięgać.
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie -
Najbardziej przyjazne i nieprzyjazne środowisku produkty spożywcze. Ranking
Ochrona środowiska poprzez konsumenckie spożywcze wybory? Przedstawiamy pięć najbardziej przyjaznych i nieprzyjaznych środowisku produktów.
ŻywienieProdukty