-
Nie rób tego z orzechami włoskimi! Tracą wtedy najcenniejsze właściwości
Eksperci potwierdzają, że orzechy włoskie to najzdrowsze orzechy świata. Jednak, aby ich działanie było w pełni skuteczne, trzeba pamiętać o kilku ważnych zasadach. Jeśli je zlekceważymy, moc orzechów znacząco osłabnie.
ProduktyBezpieczeństwo żywnościSkładniki odżywczeAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Co zrobić, żeby ziemniaki nie rozpadły się podczas gotowania? Dodajcie ten płyn, a zdziała cuda
Ziemniaki, które rozpadają się podczas gotowania to utrapienie wielu osób. Okazuje się jednak, że jest bardzo prosty sposób, by nie mieć tego problemu. Wystarczy kilka kropli specjalnego płynu, a wyjdą idealne.
ŻywienieProdukty -
To „trio” sprawi, że szybciej pozbędziecie się zbędnych kilogramów. Pijcie na zdrowie i szczupłą sylwetkę
Włączenie do diety koktajlu gruszkowo-kakaowego na maślance pozwoli wam zrzucić nadprogramowe kilogramy i to bez dużych wyrzeczeń. Zrobicie go w ciągu kilku minut.
OdchudzaniePrzepisyProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Nawet niewielkie ilości czerwonego wina mogą wywołać ból głowy. Naukowcy wiedzą dlaczego
Niektóre osoby po wypiciu nawet małej lampki czerwonego wina cierpią na ból głowy, podczas gdy inne alkohole nie wywołują u nich takiego efektu. Teraz naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego znaleźli odpowiedź, dlaczego tak się dzieje....
ProduktyŻywienieBezpieczeństwo żywnościPaulina Cywka
-
Czy można gotować wodę dwa razy? Odpowiedź może zaskoczyć
Nie wolno gotować dwa razy tej samej wody, bo staje się toksyczna – to dość popularne twierdzenie. Czy jednak jest zgodne z prawdą? Wyjaśniamy.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Orzechy w Lidlu za 1 grosz. Które orzechy najlepiej wybrać?
Orzechy w Lidlu można kupić w promocyjnej cenie. Można je dowolnie łączyć, a my podpowiadamy, które orzechy wybrać i jak wykorzystać je w niebanalny sposób.
ProduktyPrzepisy -
Ile soli dziennie można zjeść? Sprawdź, czy twoja dawka jest bezpieczna dla zdrowia
O tym, ile soli dziennie można jeść, mówią konkretne liczby. Trzeba jednak pamiętać, że jemy nie tylko tę sól, którą sami dodajemy do potraw. Jest ona ukryta (często w dużych ilościach) w wielu produktach i daniach, które jemy na co dzień.
ŻywienieProduktyOdchudzanieDietyAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Ten koktajl odchudza, a smakuje jak ciasto jagodowe. Przepis
Ten koktajl to idealna propozycja dla osób, które chcą zrzucić nadprogramowe kilogramy, a jednocześnie nie lubią odmawiać sobie przyjemności. Proponujemy napój jagodowo-bananowy, który nie tylko pomaga w spalaniu kalorii, ale też pysznie...
OdchudzaniePrzepisyProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Koniec ze sklejającymi się pierogami podczas gotowania. Musicie dodać tylko odrobinę tego produktu
Zlepione pierogi to utrapienie wielu pań domu. Jest jednak niezwykle prosty i szybki sposób, by temu zapobiec. Sprawdźcie, co zrobić, żeby pierogi nie sklejały się ze sobą podczas gotowania.
ŻywienieProdukty -
Uważaj, jaką herbatę pijesz. Przebadane produkty zawierały groźne substancje
Włoscy badacze przeanalizowali skład popularnych herbat. Wyniki przeprowadzonych testów dają do myślenia. Zobacz, co dokładnie odkryli eksperci i czego unikać.
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Zrobiłam hiszpańską tortillę de patatas według wskazówek szefa kuchni. Patent z masłem jest genialny
Jak zrobić klasyk hiszpańskiej kuchni, czyli tortillę de patatas? Swoje sposoby zdradził mi Paweł Perkowski, szef kuchni restauracji Bilbao w Warszawie.
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Tani cukier w Biedronce przez jeden dzień. Co zrobić z dużym zapasem cukru?
Przez jeden dzień cukier w Biedronce będzie kosztował tylko 3,39 zł za kilogram. Promocja ma warunki, a my podpowiadamy, jak prawidłowo przechowywać cukier.
Produkty -
Co zrobić, żeby rosół miał ładny kolor? Znamy proste patenty na idealnie złoty rosół
Co zrobić, żeby kolor rosołu był złocisty i apetyczny? Wystarczy pamiętać o kilku prostych zasadach. Zdradzamy też skuteczne patenty na uratowanie bladego rosołu.
PrzepisyProdukty -
Sałatka z burakami i kozim serem. Poczuliśmy się jak w najlepszej restauracji
Przygotowanie sałatki z burakami i kozim serem zajmuje tylko pół godziny. Efekt? Czuliśmy się, jakbyśmy dostali danie prosto z restauracyjnej karty. Przepis specjalnie dla „Wprost” przygotował Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji...
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Szot na odporność z buraków i imbiru. Prosty, mocny i skuteczny
Kilka składników, kilka minut pracy i szot na odporność gotowy. Wystarczy pić codziennie, a efektów nie da się nie zauważyć. Główne składniki to buraki i imbir.
PrzepisyProdukty -
Suplement dla mężczyzn wycofywany z rynku. Zamiast ziół w składzie są silne leki
W suplemencie diety dla mężczyzn reklamowanym przez producenta jako naturalny i zawierający „znane od wieków ziołowe składniki” podczas badań wykryto substancje, które mogą znajdować się tylko w lekach. Suplement jest wycofywany z rynku.
Produkty -
Dodałam do sernika zmiksowane ananasy. Tak powstał przepis na obłędnie kremowy sernik ananasowy bez spodu
Miałam ochotę na sernik ananasowy, ale zupełnie nie chciało mi się robić klasycznego sernika z kruchym spodem i pianką na wierzchu. Zmiksowałam więc ananasy i dodałam do masy serowej. Efekt? Blacha ciasta zniknęła w jeden dzień.
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Sałata lodowa pomaga zachować szczupłą sylwetkę, poprawiając trawienie
Sałata lodowa (Lactuca sativa var. capitata) to pochodząca z basenu Morza Śródziemnego odmiana zielonej sałaty, która charakteryzuje się wyjątkową chrupkością oraz odpornością na działanie niskiej temperatury. Liście sałaty lodowej są...
ProduktyŻywienieOdchudzanieMaja Błaszczyk
-
Zrobiłam proste krakersy z czterech ziaren. To fit przekąska idealna
To tylko cztery szklanki różnych ziaren, woda i szczypta soli. Nic więcej nie trzeba, aby zrobić obłędnie chrupiące i zdrowe krakersy. Nazywam je po prostu krakersami z czterech ziaren.
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Jakie zupy można mrozić – rosół, pomidorową a może ogórkową? Jak robić to najlepiej?
Polacy są miłośnikami zup. Gotujemy je często, w dużych ilościach, ale nie zawsze jesteśmy w stanie zjeść wszystko od razu. W związku z tym pojawia się pytanie, czy każdą zupę można zamrozić?
Bezpieczeństwo żywnościProduktySkładniki odżywczeŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Czy parówki są zdrowe? Dietetyk rozwiewa wszelkie wątpliwości
Niemal każdy z nas od czasu do czasu je parówki. Część osób robi to z ogromnymi wyrzutami sumienia, ponieważ uchodzą za niezdrowy produkt. Czy rzeczywiście tak jest? A może to kwestia odpowiedniego wyboru? Na te i inne pytania odpowiada...
ProduktyŻywienieJoanna Biegaj