-
Ten spalacz tłuszczu kochały nasze babcie. Poznaj właściwości serwatki
Serwatka to produkt uboczny procesu wytwarzania sera. Ale w żadnym razie nie należy traktować jej jako bezużyteczny odpad. Ma wiele cennych właściwości, choć nie każdy zdaje sobie z tego sprawę. Serwatka wspomaga odchudzanie i wspiera...
OdchudzanieProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Smażąc cebulę, dodajcie ten produkt, a nikt się jej nie oprze. Trik mojej babci nigdy nie zawodzi
Smażenie cebuli jest bardzo proste, jednak warto znać trik, dzięki któremu wyjdzie ona obłędnie smaczna. Wystarczy, że dodacie szczyptę produktu, który macie w swojej kuchennej szafce. Tłumaczymy, co dokładnie należy zrobić.
ProduktyŻywienie -
Przepis na mięciutkie i puszyste kluski z kaszy manny. Nawet największy niejadek poprosi o dokładkę
Domowe kluski z kaszy manny sprawią, że przypomnicie sobie smak dzieciństwa. Zrobicie je w mgnieniu oka. Ta potrawa będzie pasować do większości dań, dlatego śmiało możecie eksperymentować.
ProduktyPrzepisy -
Rozgrzewający napój z żurawiny. Nie wyobrażam sobie bez niego jesiennych i zimowych wieczorów
Listopad to czas, kiedy w sklepach pojawia się piękna, czerwona, kusząca żurawina. Ja mam na nią swój ulubiony sposób: rozgrzewający napój z żurawiny.
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Lek na uspokojenie w opakowaniu suplementu na odporność. Ważny komunikat GIS
Lek na uspokojenie przez pomyłkę znalazł się w opakowaniach suplementu diety na odporność. Pomyłka dotyczy dwóch serii produktu. Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenie dla konsumentów.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Kiedy schabowy pojawił się w Polsce? Odpowiedź może zaskoczyć
Kotlet schabowy to jedno z tych dań, bez których wielu Polaków nie wyobraża sobie życia. Okazuje się jednak, że kuchni polskiej pojawił się stosunkowo późno.
ProduktyPrzepisy -
Nigdy nie wyrzucaj łupin po orzechach włoskich. Wypróbowałam przepis na miksturę leczniczą
Kocham orzechy włoskie, ale zupełnie nie doceniałam łupin, które zostają po ich zjedzeniu. Okazuje się jednak, że są cenniejsze niż mi się wydawało. Zamiast wyrzucać łupiny orzechów włoskich do kosza, można przygotować z nich nalewkę...
PrzepisyProduktyAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Pijcie to na lepszy sen. Jedna szklanka, a zaśniecie jak niemowlę
Melisa pomoże wam szybciej zasnąć i przespać spokojnie noc. Ukoi wasze nerwy, co przełoży się też na jakość waszego snu. Sprawdźcie, w jakiej formie najlepiej ją wybrać.
ProduktyŻywienie -
Ekspresowy chleb, który smakuje jak ten z najlepszej piekarni. Jego skórka obłędnie chrupie
Pyszny i chrupiący chleb bez użycia grama mąki? To możliwe! Wystarczy, że do jego przygotowania użyjecie twarogu i kilku innych składników. Taki chlebek zrobicie naprawdę błyskawicznie. Sprawdźcie, jak go przygotować.
PrzepisyProdukty -
Fioletowe ziemniaki wspomagają odchudzanie i obniżają ciśnienie. Jak przygotować truflowe ziemniaki?
Ziemniaki truflowe, zwane również chińskimi truflami, nie goszczą na polskich stołach zbyt często. Fioletowe ziemniaki są droższe od odmian białych czy żółtych. Jednak mają więcej cennych właściwości. Wspierają pracę układu...
ProduktyOdchudzanieŻywienieSkładniki odżywczePaulina Cywka
-
Jak ugotować rosół? Wiele osób już na początku popełnia błąd
Rosół to zupa, bez której nie ma polskiej kuchni. Kluczowe dla smaku wywaru jest odpowiednie gotowanie mięsa. Podpowiadamy, jak to dobrze zrobić.
PrzepisyProdukty -
Tanie masło przez jeden dzień w Biedronce. Możesz kupić i zamrozić
To oferta, która jest ważna tylko 13 listopada. Masło kupisz za mniej, niż trzy złote, ale są warunki promocji: trzeba kupić aż 10 sztuk. Podpowiadamy, co można zrobić z taką ilością masła.
ProduktyPrzepisy -
Czerwony koktajl na zdrowe serce. Możesz go pić codziennie
Ten czerwony koktajl nie tylko dobrze smakuje i ładnie wygląda. Możesz go wypić na śniadanie, albo potraktować jako zdrową przekąskę w ciągu dnia, a twoje serce ci za to podziękuje.
PrzepisyProdukty -
Najlepsze pieczone ziemniaki z gzikiem. Byliśmy zaskoczeni tym, co kucharz zrobił podczas pieczenia
Pieczone ziemniaki z gzikiem (albo jak by powiedziano w Wielkopolsce – pyry z gzikiem) to proste i bardzo sycące danie, które możecie zjeść na obiad. Nas zaskoczył sposób pieczenia ziemniaków przez kucharza Leszka Wodnickiego, który...
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Groźny pestycyd w kaszy jaglanej. GIS wycofuje produkt ze sklepów
Główny Inspektor Sanitarny poinformował o wykryciu zbyt wysokiego poziomu toksycznego pestycydu w partii kaszy jaglanej. Produkt jest wycofywany ze sprzedaży.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Nie odgrzewajcie pieczonej gęsiny. Wiele osób popełnia ten błąd
Została ci pieczona gęś? Nie odgrzewaj mięsa, bo zrobi się suche i twarde. Sprawdź, co można zrobić z pieczonej gęsiny.
ProduktyPrzepisy -
Najlepsze przepisy na ciasto z jabłkami. Na liście szarlotka z budyniem i szarlotka z bezą
Ciasto z jabłkami to jeden z klasyków polskiej kuchni. Szarlotkę można zrobić na wiele sposobów. Wypróbuj jeden z naszych przepisów na szarlotkę.
PrzepisyProdukty -
Piłam wodę z tym dodatkiem. Bazylia zafundowała mi detoks przez wielkie „D”
Do tej pory piłam wodę z cytryną i miętą, ale postanowiłam zastąpić je… bazylią. Wiedziałam, że ta roślina oczyszcza, odświeża i nawilża organizm, jednak intensywność detoksu mnie zaskoczyła.
OdchudzanieProduktySkładniki odżywczeAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Wiele osób popełnia ten błąd podczas parzenia kawy. Pewnie też to robisz
Parzenie kawy wydaje się prostą czynnością. Jednak wiele osób popełnia przy tym jeden podstawowy błąd, przez co przysłowiowa mała czarna traci walory smakowe. Sprawdź, czego należy się wystrzegać.
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Owsianka budyniowa to obłędnie kremowe śniadanie. Tak smacznej jeszcze nie jadłam, robię ją codziennie
Owsianka budyniowa to połączenie tego, co najlepsze, czyli świetnego smaku z licznymi właściwościami odżywczymi. Nie musicie ograniczać się jedynie do przygotowywania jej według klasycznej metody. Wypróbujcie nasz przepis, a przekonacie...
ProduktyPrzepisy -
Chałwa to źródło witamin i minerałów, ale czy jest zdrowa?
Chałwa to słodka przekąska, która cieszy się popularnością w wielu krajach na całym świecie. Chałwa jest wytwarzana z nasion roślin oleistych, w tym np. z sezamu, słonecznika lub migdałów, a za jej słodki smak odpowiada dodatek m.in....
ProduktyPrzepisyMaja Błaszczyk