-
5 warzyw poprawiających odporność. Warto włączyć je do diety
Warzywa poprawiające odporność zwiększają wytwarzanie przeciwciał w organizmie. Co warto jeść?
ProduktySkładniki odżywcze -
Soja: właściwości soi, wartości odżywcze, wykorzystanie
Soja to warzywo, które dostarcza dużo białka i ma wiele wartości prozdrowotnych. Jakie są jej właściwości?
ProduktySkładniki odżywczeMaja Błaszczyk
-
Oczyszczanie organizmu wspomoże... kalarepa. Jakie właściwości ma kuzynka kapusty?
Kalarepa to kuzynka kapusty, która przyspiesza metabolizm i dobrze oczyszcza organizm. Jakie ma właściwości?
ProduktyDietySkładniki odżywcze -
Genialny przepis z grzybami. W sam raz na szybki obiad
Przepisy z grzybami pozwalają przygotować szybkie i pyszne dania idealne na jesień. Jak je zrobić?
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Guacamole – jedna z najzdrowszych past. Zaspokaja głód i chroni przed chorobami
Guacamole to pasta z awokado, która jest bombą składników odżywczych. Do czego ją wykorzystać?
ProduktySkładniki odżywcze -
5 produktów rozgrzewających organizm. Chronią przed chłodem
Jesienią warto sięgnąć po produkty, które rozgrzeją organizm i pomogą uniknąć wyziębienia. Czyli jakie?
ProduktySkładniki odżywcze -
Sos teriyaki: słodko-słony przysmak z Japonii. Z czym go jeść?
Sos teriyaki to słodko-słony sos z kuchni japońskiej, który cieszy się dużym powodzeniem. Jak go jeść?
ProduktySkładniki odżywczeDiety -
Patison – skrzyżowanie dyni z cukinią. Jak go wykorzystać w kuchni?
Patison to warzywo, do którego często podchodzimy ostrożnie. A niesłusznie, bo ma dużo wartości odżywczych.
ProduktySkładniki odżywczeDiety -
Płatki drożdżowe wegańskim hitem. Jak je jeść?
Płatki drożdżowe wyglądają jak bułka tarta, ale mają szereg dobroczynnych właściwości. Z czym je jeść?
DietyProdukty -
Soczewica: wartości odżywcze, właściwości, wykorzystanie
Soczewica jest smaczna, ma mało kalorii i wiele właściwości zdrowotnych. Zobacz, jakie wartości i właściwości ma soczewica oraz jak wykorzystać ją w kuchni.
ProduktySkładniki odżywczeMaja Błaszczyk
-
Brukselka wzmacnia serce i obniża ciśnienie. Jak ją prawidłowo przyrządzić?
Brukselka to warzywo pełne witamin i składników odżywczych. Jak ją prawidłowo przyrządzić?
ProduktyPrzepisySkładniki odżywcze -
Tłuszcze roślinne, czyli jakie? 5 najzdrowszych tłuszczy roślinnych
Tłuszcze roślinne to źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych wzmacniających serce. Które są zdrowe?
Składniki odżywczeProduktyDiety -
Szafran – najdroższa przyprawa na świecie, która podnosi libido
Szafran to przyprawa, która ma szereg właściwości leczniczych i zdrowotnych. Dlaczego warto ją stosować?
ProduktySkładniki odżywcze -
Gdzie nie wolno zbierać grzybów? Te pomyłki najczęściej popełniają grzybiarze
Jeśli wybierasz się na grzyby, sprawdź, gdzie nie wolno tego robić. Dowiedz się też, jakie okazy grzybiarze mylą najczęściej – ku przestrodze!
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Czy kasztany nadają się do jedzenia? Oto ich właściwości odżywcze
Kasztany jadalne to prawdziwy jesienny przysmak! Zawierają one wiele witamin i minerałów, a przy tym mają niewiele kalorii. Jak je przyrządzić?
Składniki odżywczeProdukty -
Pesto – pyszna zielona pasta, która rewelacyjnie wspomaga serce
Pesto to pyszna pasta z bazylii, która ma wiele właściwości zdrowotnych. Dlaczego warto je jeść?
ProduktySkładniki odżywczePrzepisy -
Uwaga! W popularnych suplementach diety wykryto rakotwórczy składnik. Ostrzeżenie GIS
W kilku seriach suplementów diety pojawił się tlenek etylenu, który jest szkodliwy dla zdrowia, a jego obecność jest niedozwolona w żywności na terenie Unii Europejskiej.
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie -
Ryż brązowy – składnik diety na redukcję. Dlaczego warto go spożywać?
Ryż brązowy zawiera dużo błonnika, dlatego jest podstawą diety na redukcję. Jakie ma właściwości?
ProduktySkładniki odżywczeDiety -
Zupa dyniowa to gastronomiczny symbol polskiej jesieni. Jak ją przygotować?
Zupa dyniowa to niezwykle proste, aromatyczne i sycące danie. Często bywa gotowana na jesień, kiedy dyni jest pod dostatkiem.
PrzepisyProdukty -
Biała porzeczka owocem idealnym dla alergików. Rewelacyjnie działa na zdrowie
Biała porzeczka to bardzo zdrowy owoc, który zawiera szereg witamin i mikroelementów. Dlaczego warto go jeść?
ProduktySkładniki odżywcze -
Coraz więcej Polaków robi przetwory na zimę. Co króluje w polskich spiżarniach?
Z roku na rok rośnie liczba osób, które kultywują tradycję przygotowywania przetworów na zimę. W tym roku ma je przygotować aż 60 proc. Polaków.
Składniki odżywczeProdukty