-
Po kawie czujesz niepokój? Znamy przyczynę
Czy odczuwasz niepokój, ale lubisz pić kawę? Oto, co musisz wiedzieć o związku między spożyciem kawy a lękiem.
ProduktyBezpieczeństwo żywnościŻywienie
-
Oto co dzieje się z ciałem, gdy pijesz napoje energetyczne
Z roku na rok wzrasta świadomość ludzi na temat szkodliwych produktów – jednym z nich są napoje energetyczne.
ProduktyBezpieczeństwo żywności
-
Odchudzasz się? Wypróbuj te przepisy na śniadania o niskiej zawartości cukru
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Warto zatem zjeść go mądrze, czyli bez zbędnego cukru. Za chwilę poznasz kilka pomysłów na takie niskocukrowe śniadania, które... może nawet pomogą ci schudnąć!
ProduktyOdchudzanieŻywienie
-
Prosecco to popularny rodzaj musującego wina. Sprawdź, ile ma kalorii
Prosecco jest białym winem musującym, pochodzącym z Włoch. W ostatnich latach przeżywa renesans swojej popularności. Ile jednak znajduje się w nim kalorii?
ŻywienieOdchudzanieProdukty
-
Jak zdrowo się odżywiać, zamawiając jedzenie na wynos?
Jedzenie na wynos bywa ostatnią deską ratunku, gdy brakuje pomysłu na obiad lub zwyczajnie nie mamy czasu na gotowanie. Istnieją jednak pewne pułapki...
ProduktySkładniki odżywcze Wideo
-
Risotto z kurczakiem, czyli obiad w 30 minut
Risotto z kurczakiem to pyszne i szybkie danie, które przygotujesz w zaledwie 30 minut.
ProduktyDietyŻywienie Wideo
-
Dzieci na wegańskiej diecie mają niedobory witaminy A i D
Dieta wegańska staje się coraz popularniejsza, jednak może być niebezpieczna dla dzieci. Do jakich niedoborów może doprowadzić?
DietySkładniki odżywczeProdukty Wideo
-
10 zalet tuńczyka, które cię zaskoczą. Czy już gości w twojej kuchni?
Tuńczyk, zwłaszcza ten puszkowany, to popularny element wielu dań, w tym sałatek. Mimo wielu obaw mięso tej ryby ma wiele zalet, o których za chwilę opowiemy.
ProduktyBezpieczeństwo żywnościŻywienie
-
Ocet jabłkowy może pomagać w walce z kaszlem? Oto kilka sposobów na jego spożycie w tym celu
Ocet jabłkowy to jeden z wielu rodzajów octu. Ale to właśnie jemu przypisywane są właściwości antybakteryjne, a co za tym idzie zwalczające kaszel. Czy ocet jabłkowy rzeczywiście pozwala zlikwidować kaszel, a jeśli tak, jak go w tym celu...
ProduktyŻywienie
-
Zioła o tych właściwościach mają wpływ na odchudzanie
Zastanawiałeś się nad tym, czy zioła mogą wspomagać odchudzanie? Okazuje się, że te o właściwościach przeciwgrzybiczych faktycznie mają taką zdolność.
OdchudzanieProduktySkładniki odżywcze
-
Jesteś po 40-tce? Jedz orzechy, a unikniesz demencji
Spożywanie orzechów w średnim wieku może pomóc w zapobieganiu demencji. Wykazano to w najnowszych badaniach.
Produkty
-
Suplementy diety też mogą zaszkodzić. Nie popełniaj tych błędów
Stosowanie suplementów diety jest coraz bardziej popularne: według ostatnich szacunków, statystyczny Polak wydaje na ich zakup już prawie 12 zł miesięcznie. Tymczasem eksperci przypominają, że z niewłaściwym stosowaniem suplementów diety...
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie
-
Zestawy w McDonald’s z wodą zamiast Coli. Powód: podatek cukrowy
Co prawda tylko w promocyjnych, ale jednak w zestawach w McDonald’s Cola i słodkie napoje zostaną zastąpione przez wodę.
DietyBezpieczeństwo żywnościOdchudzanieProdukty
-
Jak poprawić przyswajalność żelaza? Porady farmaceutki
Żelazo jest pierwiastkiem, którego niedobór występuje bardzo często. Jak zatem go uzupełnić? Na to pytanie odpowiada Zofia Winczewska, farmaceutka.
ŻywienieProdukty
-
Suplementacja witaminy D niekoniecznie chroni przed przeziębieniem i grypą
W Polsce pokutuje opinia, że suplementy są dobre na wszystko. Jednak czy faktycznie mogą chronić przed chorobami? Nowe badanie rzuca cień na ten pogląd.
ProduktySkładniki odżywcze
-
Dlaczego dieta bez cukru pozwala odzyskać przyjemność z jedzenia?
Odrzucenie cukru nie służy jedynie utracie wagi, ale przynosi wiele wspaniałych korzyści zdrowotnych dla całego organizmu.
ProduktySkładniki odżywczeOdchudzanie
-
Przepis na najprostszą szarlotkę według Ani Staramch
Szarlotka to ciasto, które świetnie nadaje się na kulinarne umilenie zimnych i ciemnych dni. Jak ją przygotować? Swój prosty przepis zdradziła Ania Starmach.
ŻywienieProdukty
-
Czym zastąpić jajka podczas pieczenia? Podpowiedź dla wegan, alergików i nie tylko
Nie każdy może (alergicy) i nie każdy chce (weganie) jeść jajka. Podczas pieczenia można zamiast nich wykorzystać zamienniki, jak zauważa Agnieszka Pocztarska z Czytamy Etykiety.
ŻywienieProdukty
-
Zupa z kurkumą – prozdrowotna mikstura na cukrzycę, demencję i raka
Zupa jest jednym z najprostszych dań, jakie można przygotować. Warto postawić na zupę z kurkumą i soczewicą, która doskonale wpływa na organizm.
Składniki odżywczeProdukty
-
Dziś Dzień Bigosu! Sprawdź, dlaczego warto jeść kiszoną kapustę
Bigos to jedno z ulubionych dań polskiej kuchni, więc nic dziwnego, że potrawa ta doczekała się swojego święta. Właśnie dziś, 20 stycznia, obchodzimy Dzień Bigosu!
ProduktyBezpieczeństwo żywnościSkładniki odżywczeŻywienie Wideo
-
Nawet mała porcja smażonych potraw może zwiększyć ryzyko chorób serca
Smażenie potraw sprawia, że wchłaniają one część tłuszczu z oleju. Obecność tłuszczów trans w żywności nie pozostaje jednak bez wpływu na zdrowie.
ProduktySkładniki odżywcze