-
6 rzeczy, które możesz zrobić, aby pozbyć się tłuszczu z brzucha
Wiele osób stara się pozbyć tłuszczu z brzucha, który jest powiązany z wieloma poważnymi problemami zdrowotnymi.
OdchudzanieŻywienie -
Dietetyk: Oto 10 najlepszych źródeł białka pochodzenia roślinnego. Koniecznie włącz je do diety!
Białko to niezbędny makroelement, który musi występować w zdrowej diecie. Ale przecież nie każdy je mięso czy jajka... Dla takich osób istnieją doskonałe roślinne alternatywy.
Składniki odżywczeProduktyŻywienie -
W ten sposób pozbędziesz się nieprzyjemnego zapachu podczas gotowania jaj. Wystarczy jeden składnik
Jajka gotowane na twardo to element wielu potraw i samodzielna przekąska. Ale gotowanie ich wiąże się z niezbyt przyjemnym zapachem. Jak się go pozbyć?
ProduktyŻywienie -
Na polepszenie humoru podczas zimowych dni: przepis Ani Starmach na gorącą czekoladę
Przygotowanie gorącej czekolady według przepisu Ani Starmach nie powinno nikomu sprawić kłopotu. Warto spróbować!
ŻywienieProdukty -
Witamina C może pomóc w chorobach dziąseł. Ciekawe doniesienia ze świata nauki
Witamina C nadal potrafi zaskakiwać naukowców. Okazuje się, że nie wszystkie jej właściwości zostały już odkryte. Teraz badacze donoszą, że może wspomóc leczenie chorób dziąseł.
Składniki odżywczeProduktyŻywienie Wideo -
Czas odczarować brukselkę! Te dania smakują obłędnie
Brukselka ma wysoki poziom wielu składników odżywczych i wiąże się z kilkoma korzyściami zdrowotnymi. Chcemy cię namówić, byś jadł ją częściej.
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie Wideo -
Przepis na ciasto marchewkowe. Zrób je w ten weekend
Marchewki to jedne z najtańszych warzyw. To niejedyny ich plus. Są niezwykle smaczne i zdrowie. Sprawdź, co możesz z nich wyczarować.
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie Wideo -
Ten błąd przy parzeniu herbaty popełnia większość z nas
Jeśli pijesz herbatę co ranek, mamy dla ciebie wiadomość: prawdopodobnie robisz to źle. W czym tkwi problem? Zostań z nami, by się tego dowiedzieć.
ProduktyŻywienie -
Jak łatwo i szybko pokroić ananasa? Mamy na to sposób!
Ananas to smaczny egzotyczny owoc. Niewielu z nas jednak wie, że ma masę zalet pod kątem odżywczym. Ale jak go pokroić? Za chwilę przedstawimy prosty sposób.
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie -
Jak zorganizować i uporządkować kuchnię? Profesjonalny szef kuchni podzielił się wskazówkami
Organizacja przestrzeni w kuchni to jedno z podstawowych ulepszeń, które pozwoli ci bardziej efektywnie spędzać czas na gotowaniu i nie tylko. Za chwilę dowiesz się, jak możesz to zrobić.
Żywienie -
Mrożone wcale nie są gorsze. Sprawdź, dlaczego warto w weekend ugotować grzybową
Grzybobranie już dawno za nami, ale to nie oznacza, że z ugotowaniem grzybowej musimy się wstrzymać do jesieni. Mrożone grzyby również są źródłem wielu cennych składników odżywczych.
ProduktySkładniki odżywczeBezpieczeństwo żywnościŻywienie Wideo -
Lubisz banany? Ten grzyb niszczy plantacje na całym świecie. „To bananowy odpowiednik COVID-19”
Banan, ulubione źródło potasu wielu z nas, może mieć kłopoty. Według niedawnego raportu bananowy odpowiednik COVID-19 rozprzestrzenia się po całym świecie.
Bezpieczeństwo żywnościŻywienie -
Jak dieta z dzieciństwa wpływa na naszą przyszłość? Nowe ustalenia naukowców
Coraz więcej mówi się o diecie dzieci i konsekwencjach, jakie mogą wystąpić nawet lata później. Co pokazały najnowsze badania?
DietyŻywienie Wideo -
W czasie 30 minut możemy spalić nawet 400 kcal! Ten trening ci się spodoba
Zależy ci na szybkich efektach treningowych, a jednocześnie nie ma czasu na ćwiczenia? Weź do rąk skakankę.
OdchudzanieŻywienie Wideo -
Co nam mówi największe światowe badanie dotyczące żywności i zdrowia?
Badanie NutriNet-Santé jest największym na świecie, poświęconym zależnością między zdrowiem a jedzeniem. Jedna z jego autorek, dr Mathilde Touvier, omawia uzyskane w jego trakcie wyniki.
ŻywienieBezpieczeństwo żywności -
Chcesz mieć płaski brzuch? Oto 5 warzyw, które powinieneś włączyć do swojej diety
Aby stracić zbędny tłuszcz z brzucha, należy zdrowo się odżywiać, regularnie ćwiczyć, redukować stres i wysypiać się. Ale wróćmy do odżywiania: co warto jeść? Odpowiedź jest prosta: warzywa, a konkretnie 5 warzyw, o których przeczytasz...
OdchudzanieProduktyŻywienie -
Nagradzasz się jedzeniem za sukces w odchudzaniu? Oto 5 sposobów, jak przestać to robić
Zjedzenie ulubionego smakołyku od czasu do czasu w ramach zdrowej diety nie szkodzi, zwłaszcza, jeśli skutecznie chudniesz. Ważne, by nie przesadzić... ale jak nie dopuścić do tej przesady?
OdchudzanieŻywienie -
Takich gołąbków nie jadłeś! Rewelacyjne przepisy uczestniczki „MasterChefa”
Kochasz gołąbki? Jak większość Polaków! Jeśli jednak do tej pory jadłeś wyłącznie z farszem z mielonego mięsa, czas na eksperymenty.
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie Wideo -
Nie rozumiesz opisów na etykietach? Naukowcy spieszą z pomocą
Konsumenci na opakowaniach żywności mogą przeczytać, że np. dany produkt zawiera „Omega-3 dla utrzymania serca w dobrej kondycji”, albo że jest ”źródłem magnezu, który chroni komórki przed stresem oksydacyjnym”. Naukowcy pomogą...
ProduktySkładniki odżywczeBezpieczeństwo żywnościŻywienie -
Cukier nie zawsze jest zły: w tych produktach możesz go spożywać bezpiecznie
Cukier od lat jest żywieniowym wrogiem publicznym numer jeden. Czy słusznie? Czy w każdym przypadku jego spożywanie nie jest wskazane?
ŻywienieBezpieczeństwo żywności -
10 oznak świadczących o tym, że ktoś jest zbyt chudy
Problemy z wagą to nie tylko nadmiar kilogramów, ale i niebezpieczna w skutkach niedowaga. Jak ją rozpoznać?
Żywienie