-
Pancakes: amerykańskie naleśniki, które kochają (niemal) wszyscy. Pyszne przepisy na pankejki
Pancakes to amerykańskie naleśniki, które pokochał świat. Puszyste pancakes można jeść na słodko i na słono. Zobaczcie proste przepisy na pancakesy!
ŻywienieDiety -
Crème brûlée według Mateusza Gesslera: idealny pomysł na weekend
Mateusz Gessler podzielił się w jednym ze swoich wpisów na Instagramie przepisem na crème brûlée z limonką i tymiankiem. Warto wypróbować tę recepturę!
ŻywienieProdukty -
Ciasto bez pieczenia: 3 przepisy na proste ciasta bez pieczenia
Ciasto bez pieczenia to pomysł na szybki i pyszny deser. Zobaczcie, jak proste są przepisy na ciasta bez pieczenia!
ŻywienieDiety -
Chcesz mieć płaski brzuch? Fizjoterapeutka podpowiada, jak go uzyskać
Płaski brzuch jest celem niemal wszystkich osób ćwiczących czy odchudzających się. Jak go uzyskać? Odpowiada Gosia Włodarczyk, fizjoterapeutka.
ŻywienieOdchudzanie -
9 nawyków, które pomogą ci schudnąć w zdrowy sposób
Najczęściej postanowienie o przejściu na radykalną dietę i rezygnacja z ulubionych potraw wcale nie są skuteczną drogą do schudnięcia. Co więc może pomóc?
ŻywienieOdchudzanie -
Jak zacząć podchodzić do ćwiczeń jak do przyjemności, a nie kary?
Dopóki traktujesz ćwiczenia jako karę, zawsze będziesz prowadzić przegraną bitwę o dokonanie trwałych zmian. Jak podejść do aktywności fizycznej inaczej?
ŻywienieOdchudzanie -
Te przekąski poprawią twoją pamięć i koncentrację. Znajdziesz je w każdym sklepie
W czasie pandemii masz wrażenie, że coraz trudniej jest ci się skupić i zapamiętać plan wszystkich obowiązków danego dnia? Pomocnych może się okazać 5 przekąsek.
ŻywienieSkładniki odżywcze -
Pełnoziarniste pierogi leniwe: wypróbuj ten przepis!
Zofia Pomes to dietetyczka prowadząca na Instagramie profil Holistycznie Zdrowi. W jednym ze swoich postów podała przepis na leniwe pierogi pełnoziarniste.
ŻywienieSkładniki odżywcze -
Brokuły: wartości odżywcze i właściwości odchudzające
Brokuły to zielona bomba witaminowa. Zielone różyczki mają właściwości antynowotworowe, odchudzające i lecznicze. Co warto o nich wiedzieć?
ŻywienieDietyOdchudzanieSkładniki odżywcze -
Lubisz patrzeć na to, jak ktoś gotuje? Narażasz się na poważny problem zdrowotny
Jedno z badań wykazało, że zarówno oglądanie przygotowywania jedzenia przez innych, jak i samodzielne przygotowywanie go prowadzi do przejadania się.
Żywienie -
Żurek wielkanocny na zakwasie. Wypróbuj ten sprawdzony przepis!
Żurek wielkanocny to symbol Wielkanocy. Jak zrobić tradycyjny żur? Sprawdźcie przepisy na żurek na zakwasie z białą kiełbasą.
ŻywienieDiety -
Pryszcze na pośladkach: przyczyny powstawania krostek na pupie
Pryszcze na pośladkach to wstydliwy problem, który dotyczy sporej części społeczeństwa. Sprawdź, jakie są przyczyny występowania krost na pośladkach i co zrobić, by się ich pozbyć.
Żywienie -
Pascha wielkanocna: przepis Magdy Gessler na tradycyjne świąteczny przysmak
Pascha wielkanocna to tradycyjne danie świąteczne, najpopularniejsze na Ukrainie i w Rosji. Warto ją przygotować jednak i w Polsce – w odsłonie zaproponowanej przez Magdę Gessler.
ŻywienieProdukty -
Jak obniżyć poziom cholesterolu za pomocą jedzenia? Kilka wskazówek dietetyków
Zbyt wysoki poziom cholesterolu mogą mieć nie tylko osoby starsze czy zmagające się z otyłością, ale i szczupłe, młode, nawet kilkuletnie dzieci. Na szczęście dzięki kilku zmianom w jadłospisie cholesterol może być niższy.
ŻywienieProdukty -
5 prostych sposobów na sprawdzenie, czy jajko jest świeże
Wraz z upływem czasu jajko traci świeżość – jak każdy nieprzetworzony produkt spożywczy. Jak rozpoznać, czy jajka zalegające w naszych lodówkach nadają się jeszcze do jedzenia? Zostań z nami, aby się tego dowiedzieć.
Bezpieczeństwo żywnościŻywienie -
Zostały ci resztki mleka w kartoniku? Oto, co możesz z nimi zrobić!
Nierzadko zdarza się, że wykorzystamy większość mleka do przygotowania płatków lub ciasta i resztki napoju wyrzucamy. A są skuteczne sposoby na to, by je jednak wykorzystać!
ŻywienieProdukty -
Bio, eco czy organic: czy jest różnica między tego rodzaju produktami?
W ostatnich latach produkty bio, eco i organic zawojowały sklepy, nie tylko te ekologiczne. Czy jednak wiemy, co dokładnie kryje się pod tymi nazwami?
ŻywienieBezpieczeństwo żywnościOdchudzanie -
Nie masz pomysłu na oryginalne podanie potraw? Wypróbuj jadalne miski, które łatwo przygotujesz w domu
Przeraża cię sterta brudnych naczyń po posiłkach? Podaj jedzenie w tych jadalnych miskach, oszczędź czas na zmywaniu i... zaskocz współbiesiadników!
ProduktyŻywienie -
Puszyste pancakes na weekendowe śniadanie – przepis Magdy Gessler
Magda Gessler wśród wielu swoich kulinarnych propozycji ma te na pyszne i puszyste pancakes. Ich przygotowanie nie powinno nikomu sprawić problemu.
ŻywienieProdukty -
Nie wiesz, jaki olej wybrać? Oto najzdrowsze oleje kuchenne polecane przez dietetyka
Nie wiesz, jaki olej kuchenny wybrać? Zostań z nami, by poznać wszystkie istotne informacje takie jak temperatury dymienia i najlepsze zastosowania.
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie -
Jajko wielkanocne: co symbolizuje? 3 przepisy na wielkanocne jaja
Jajko wielkanocne jest obecne na stołach w różnych postaciach: na twardo, faszerowane, w zupach, w formie pisanek. Jaka jest jego symbolika? Poznaj 3 przepisy na wielkanocne jaja!
ŻywienieSkładniki odżywcze