-
Jak sprawić, by wegetariańskie dania smakowały jeszcze lepiej? Oto sekret perfekcyjnie chrupiącego tofu
Tofu to dobre roślinne źródło białka. Jednak jego podstawowa forma nie odpowiada każdemu. Sprawdź tę metodę przygotowania tofu opisaną poniżej!
ProduktyŻywienie -
Tzatziki – co to za dip i skąd pochodzi? Przepis
Tzatziki to grecki dip, który świetnie smakuje do burgerów czy szaszłyków. Jak zrobić tzatziki? Okazuje się, że przepis na dip jogurtowy jest bardzo prosty!
ŻywienieProdukty -
Eksperci: Oto 3 najlepsze ćwiczenia na mięśnie brzucha
Sześciopak lub chociaż delikatnie zarysowane mięśnie brzucha to marzenie wielu osób. American Council on Exercise wskazuje na trzy ćwiczenia, które okażą się w osiągnięciu tego celu szczególnie skuteczne.
ŻywienieOdchudzanie -
Które owoce i warzywa przechowywać w lodówce, a które poza nią? Ekspertka wyjaśnia
Agnieszka Pocztarska prowadzi na Instagramie profil Czytamy Etykiety. W jednym z najnowszych postów napisała, które z warzyw i owoców należy przechowywać w lodówce, a które wręcz przeciwnie.
ŻywienieProdukty -
Mascarpone: delikatny ser, składnik tiramisu. Przepisy z mascarpone
Mascarpone to delikatny ser, który jest składnikiem wielu pysznych deserów. Co można zrobić z mascarpone? Poznaj przepisy na przysmaki z użyciem sera mascarpone.
ŻywienieProdukty -
Halibut: skarbnica kwasów omega-3, która wzmacnia odporność
Halibut to zdrowa ryba, która obniża poziom złego cholesterolu we krwi i wzmacnia odporność organizmu. Jakie wartości odżywcze ma halibut?
ŻywienieProduktySkładniki odżywcze -
Szefowie kuchni radzą. Oto 6 sprytnych pomysłów na przechowywanie żywności i wyposażenia w kuchni
Jako domowy szef kuchni nadal możesz mieć profesjonalną kuchnię. Wystarczy, żebyś poznał kilka patentów, które ci w tym pomogą.
Bezpieczeństwo żywnościŻywienie -
Sałatka jarzynowa bez jednego składnika. Magda Gessler zdradza swój przepis
Królowa świąt jest tylko jedna - sałatka jarzynowa. Magda Gessler zdradziła swój przepis na idealną sałatkę. Jakie składniki powinniśmy dodać, by zachwycić gości przy świątecznym stole?
Żywienie -
Trener „Kanapowców”: Gdy facet przytyje, staje się „kochanym misiem do przytulania”. Dłużej wypiera problem
Hashimoto, insulinooporność, cukrzyca, wszystkie inne choroby, którymi panie się tłumaczą – powstały z jakiegoś powodu. Jeżeli rzeczywiście z którymś z tych zaburzeń mamy do czynienia, tym bardziej trzeba wziąć się za ćwiczenia i to...
ŻywieniePaulina Socha-Jakubowska
-
Czy ciastka faktycznie mogą być zdrowe? Odpowiedź może cię zadziwić
Ciastka to popularna słodka przekąska, ale w dobie popularności fitnessu często szukamy zdrowszych alternatyw. Czy istnieje coś takiego, jak zdrowe ciastka, czy może to tylko mit? Sprawdźmy!
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie -
Nie masz czasu na pieczenie ciasta? To proste ciasto czekoladowe bez pieczenia uratuje twoją Wielkanoc!
W natłoku zajęć przed świętami może umknąć nam upieczenie smacznego ciasta. Sprawdź nasz przepis! Będziesz zszokowany, jak pyszne jest to 10-minutowe ciasto bez pieczenia.
ProduktyŻywienie -
Jak prawidłowo mrozić jajka? To nie takie oczywiste
Mrożonych jajek można bez obaw używać nawet po dwóch miesiącach, jeśli zostaną zamrożone prawidłowo. Zostań z nami, by dowiedzieć się, jak to zrobić.
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywienie -
Koulourakia: greckie ciasteczka na Wielkanoc. Wypróbuj ten przepis!
Koulourakia to greckie maślane ciasteczka, serwowane z okazji Wielkanocy (i Bożego Narodzenia), ale często i na co dzień. Jak je przygotować? Wypróbuj ten przepis!
Żywienie -
Prosty przepis na masą marcepanową. Na Wielkanoc i nie tylko
Z masy marcepanowej możesz przygotować różne wielkanocne cuda. Ozdobić nią mazurka, zrobić z niej jajka lub zajączka. Marcepan warto zrobić samodzielnie w domu, by wiedzieć, co konkretnie się w nim znajduje. Poznaj więc prosty przepis na...
ŻywienieProdukty -
Jajka po polsku według Mateusza Gesslera. Sprawdź ten (nie tylko świąteczny) przepis
Szukasz ciekawego przepisu na Wielkanoc i nie tylko? Wypróbuj pomysł Mateusza Gesslera na jajka po polsku!
ŻywienieProdukty -
Przepis na chrzan prosto od Ani Starmach. Najlepszy na Wielkanoc!
Chrzan to nieodłączny element Wielkanocy. Ania Starmach zdradziła swój pomysł na ten pyszny i zdrowy dodatek do mięs i jajek.
ProduktyŻywienie -
Przepis na najlepsze babeczki wielkanocne. Czekoladowa rozkosz dla podniebienia!
Wielkanoc to czas na czekoladę! Po okresie skromnego jedzenia w czasie Wielkiego Postu smakuje najlepiej. A oto, jak w prosty sposób można zagospodarować czekoladę: przepyszne babeczki.
ProduktyŻywienie -
Czy kawa naprawdę hamuje rozwój dziecka? Oto, co na ten temat mówi nauka
Jednym z powodów, dla których kawa nie jest zwykle podawana dzieciom, może być powszechne przekonanie, że kofeina może hamować rozwój dziecka. Ale czy jest to prawdą?
ProduktyŻywienie -
Co oznaczają cyferki i literki na jajkach? Ekspertka wyjaśnia
Zastanawiasz się, co oznaczają litery i cyfry na jajkach? Agnieszka Pocztarska z Czytamy Etykiety wyjaśnia, jak je odczytywać.
ŻywienieBezpieczeństwo żywności -
Chcesz zaskoczyć gości w Wielkanoc? Podaj im to wyjątkowe ciasto bananowo-kakaowe z ganaszem i kruszonymi orzechami
Jeśli piaskowe babki przyprawiają cię o mdłości, a sernik stał się utrapieniem, wypróbuj przepis na to wyjątkowe ciasto. Twoi goście będą zachwyceni!
ProduktyŻywienie -
5 rzeczy, które możesz usunąć z szafek kuchennych bez cienia żalu
Przyszedł czas na sprzątanie! A tylko 10 minut dzieli cię od uporządkowania szafek kuchennych. Zostań tutaj, by dowiedzieć się, co warto wyrzucić.
Żywienie