-
Przekąski z mięsa i jaj pytona to oryginalny sposób na urozmaicenie diety pewnej kobiety. „To wymaga praktyki”
Dla Donny Kalil zwykłe „beef jerky” to przeżytek – ona uważa, że te z mięsa pytona są znacznie lepsze. Nie przecieraj oczu ze zdumienia: mowa o właśnie tym wężu.
ProduktyŻywienie -
Zupa, która zwalczy przeziębienie, grypę i norowirusa. Sekret tkwi w tym jednym składniku
Zima bez przeziębienia zdarza się wyjątkowo rzadko. Bierzemy wtedy różne leki, kombinujemy... a to może zaszkodzić wątrobie. Na szczęście istnieje naturalne remedium na takie wirusy: zupa czosnkowa.
Żywienie -
Co zrobić z resztkami po świętach? Zjeść je w innej postaci
I ponownie się stało – przygotowaliśmy bądź kupiliśmy więcej jedzenia, niż byliśmy w stanie zjeść w czasie świąt. Agnieszka Pocztarska z Niekoniecznie Dietetycznie podpowiada jednak, jak wykorzystać świąteczne resztki.
ŻywienieBezpieczeństwo żywności -
Cristiano Ronaldo złości się na syna. „Czasami pije Coca-Colę”
Podczas niedzielnej gali organizowanej w Dubaju Cristiano Ronaldo odebrał nagrodę dla najlepszego zawodnika ostatniego 20-lecia. Podczas konferencji prasowej Portugalczyk był pytany o swojego syna, który gra w juniorach Juventusu Turyn....
Żywienie -
Przesadziłeś z jedzeniem? Tak poprawisz pracę układu pokarmowego po świętach
Zarzekałeś się, że w te święta będzie inaczej, jednak znów sobie zbytnio pofolgowałeś? Teraz masz wyrzuty sumienia i czujesz się ociężale? Czas zadbać o układ pokarmowy, a w tym pomoże ci kilka popularnych produktów.
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie Wideo -
Jessica Simpson przeszła metamorfozę. Gwiazda schudła 45 kg
Po urodzeniu trójki dzieci Jessica Simpson przybrała na wadze, a ostatnie miesiące spędziła na walce z nadprogramowymi kilogramami. Te zmagania przyniosły efekt, o czym świadczą zdjęcia publikowane przez piosenkarkę. Widać na nich...
Żywienie Galeria -
Co mrozić, a co wekować, czyli o przedłużaniu świeżości świątecznych potraw
Jagna Niedzielska, specjalistka od spraw zero waste, czyli (w skrócie) tego, jak nic nie marnować, podpowiada, które ze świątecznych potraw można mrozić lub wekować.
ŻywienieBezpieczeństwo żywności -
Przekąski na sylwestra na zimno: 5 smakowitych propozycji
Przekąski na sylwestra nie muszą być wyrafinowane, a wręcz przeciwnie – wystarczy, że będą smaczne i łatwe do zjedzenia. Poznaj 5 przepisów na przekąski sylwestrowe na zimno!
ŻywienieProdukty -
Spożywaj często te produkty, jeśli chcesz mieć zdrową i piękną skórę
Odżywianie jest ważne dla zdrowia. Zła dieta może zakłócać metabolizm, spowodować przyrost masy ciała, a nawet uszkodzić narządy, takie jak serce i wątroba. To, co jesz, wpływa również na inny organ: twoją skórę.
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie -
Naukowcy mają pomysł, jak zniechęcić nas do zakupu niezdrowej żywności
Coraz więcej osób sprawdza etykiety produktów przed zakupem, jednak niezdrowa żywność nadal cieszy się popularnością. Naukowcy mają pomysł, jak nas do niej zniechęcić.
ProduktyBezpieczeństwo żywnościŻywienie Wideo -
Bezalkoholowy grzaniec: na święta idealny. Zrobisz go według przepisu Holistycznie Zdrowi
Bezalkoholowy grzaniec? Dlaczego nie! Będzie pysznie i bardziej zdrowo. Przepis na ten zimowy napój podała dietetyczka Zofia Pomes, prowadząca na Instagramie profil Holistycznie Zdrowi.
ŻywienieProdukty -
Czy żołądek może pęknąć? Przejedzenie i jego konsekwencje
Miejscowe pęknięcie żołądka może się zdarzyć z wielu przyczyn. Jedną z nich jest zbyt duża ilość pochłoniętego jedzenia.
ŻywienieProdukty -
Gazy, wzdęcia i ból, czyli 10 oznak choroby jelit. Na co zwrócić uwagę?
Choroby jelit mogą mieć różne podłoże, ale zazwyczaj dają podobne objawy. Jeśli rozpoznajesz je u siebie, czas udać się do lekarza.
Żywienie -
Jak polepszyć trawienie w czasie świąt? Kilka porad
Zosia Winczewska to farmaceutka, która publikuje na swoim Instagramie posty, dotyczące tego, jak najlepiej zadbać o swoje zdrowie. Tym razem napisała o nim w kontekście świąt: o sposobach na polepszenie trawienia.
ŻywienieBezpieczeństwo żywności -
Gorąca czekolada jest idealna na zimowy wieczór: oto, jak ją zrobisz. Potrzeba tylko kilku składników!
Gorąca czekolada to idealny napój na zimowy wieczór. Sprawdzi się zwłaszcza w święta! Jak zrobić gorącą czekoladę?
ProduktyŻywienie -
Catering weselny i nie tylko, czyli pyszna zabawa w dobrym stylu
Żyjesz w pędzie, wszystko ma być gotowe „na wczoraj”, nie zdążysz ugasić jednego pożaru, a już zaczyna się tlić kolejny... Nieustanny pośpiech, życie rozpisane na godziny, zaplanowane co do minuty.
Artykuł sponsorowany -
Jedzenie awokado powiązane z lepszym mikrobiomem jelit
Naukowcy znaleźli dowody, że awokado wpływa na fizjologię układu pokarmowego, a także na skład i funkcje metaboliczne mikrobioty jelitowej.
Składniki odżywczeŻywienie -
Sztuczne mięso z laboratorium już w sprzedaży. „To koniec ideologicznego wegetarianizmu”
Ci, którym zwierzęta po prostu nie smakują, pewnie nigdy nie zmienią zdania. Ale ci, którzy odmawiają sobie steków i kurczaków, bo nie chcą mordować mniejszych braci, chętnie pewnie sięgną po mięso z laboratoriów.
ŻywienieJakub Mielnik
-
Korzenne i zimowe tiramisu ciasteczkowe: poznaj przepis Niekoniecznie Dietetycznie
Tiramisu to deser, który lubią niemal wszyscy. Anna Reguła proponuje nieco urozmaicony przepis na ten smakołyk w wersji korzennej i zimowej.
ŻywienieProdukty -
W tym roku wypróbuj w święta babeczki piernikowe. Przepis nie jest trudny
Babeczki piernikowe to dobry sposób na wprowadzenie do swojego świątecznego menu urozmaicenia. Poznaj przepis na pyszną alternatywę wobec pierniczków i piernika-ciasta.
Żywienie -
Znudziły cię pieczone mięsa i zawiesiste zupy? Postaw w święta na przekąski, by urozmaicić ten szczególny czas
Świąteczne menu to ten aspekt Bożego Narodzenia, który co roku wprawia nas w zakłopotanie. A gdyby tak tym razem zrobić coś inaczej? Idealną propozycją są... przekąski zamiast pełnych dań.
ProduktyŻywienie