-
Dyniowe curry idealne na jesienny chłód. Jak je zrobić?
Dyniowe curry to sycące i rozgrzewające danie, które pachnie jesienią. Jak je zrobić?
ProduktyPrzepisySkładniki odżywcze -
Kaszotto z grzybami – proste i pyszne danie na jesień
Kaszotto z grzybami to sycące i rozgrzewające danie, które warto zrobić jesienią. Jak je przygotować?
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Kawa z masłem pomaga schudnąć. „Kawa kuloodporna” pobudza i hamuje apetyt
Kawa z masłem to oryginalne połączenie, które ma pobudzać mocniej niż zwykła kawa. Czy to jest zdrowe?
ProduktySkładniki odżywcze -
Okra – mało znane warzywo, które obniża cholesterol i wspomaga serce
Okra to warzywo, które w Polsce nie jest zbyt dobrze znane, ale ma wiele właściwości prozdrowotnych.
ProduktySkładniki odżywcze -
3 pomysły na zdrowe panierki, którymi zastąpisz bułkę tartą. Są proste!
Zdrowe panierki mają mniej kalorii i są bardziej wartościowe niż bułka tarta. Z czego je zrobić?
DietyProduktySkładniki odżywcze -
Która kawa podnosi cholesterol? Tego się nie spodziewałeś
Niektóre rodzaje kawy mogą wpływać na gospodarkę lipidową i podnosić poziom cholesterolu. Jakie?
ProduktyDiety -
Minikiwi potrafi zdziałać cuda! Co warto wiedzieć o walorach odżywczych tego owocu?
Choć ten niepozorny owoc jest w naszym kraju wciąż dość mało popularny, to jednak wkrótce może się to zmienić. Nie tylko bowiem jego produkcja w Polsce od kilku lat systematycznie rośnie, ale też przybywa dowodów naukowych, świadczących...
ŻywienieProduktySkładniki odżywcze -
Co jeść jesienią? 6 warzyw, które powinny na stałe zagościć w kuchni
Co by tu zjeść? Co zrobić na obiad? – jesienią te pytania nabierają szczególnego znaczenia. W okresie infekcji sezonowych warto sięgać po produkty, które są nie tylko smaczne i dobre dla zdrowia, ale też poprawiają naszą odporność....
ŻywienieOdchudzanieProduktySkładniki odżywcze -
Tahini – pasta sezamowa, która reguluje ciśnienie krwi. Do czego ją wykorzystać?
Tahini to pasta z sezamu, która rewelacyjnie działa na zdrowie. Do czego warto ją wykorzystać?
ProduktySkładniki odżywczePrzepisy -
5 warzyw poprawiających odporność. Warto włączyć je do diety
Warzywa poprawiające odporność zwiększają wytwarzanie przeciwciał w organizmie. Co warto jeść?
ProduktySkładniki odżywcze -
Soja: właściwości soi, wartości odżywcze, wykorzystanie
Soja to warzywo, które dostarcza dużo białka i ma wiele wartości prozdrowotnych. Jakie są jej właściwości?
ProduktySkładniki odżywczeMaja Błaszczyk -
Oczyszczanie organizmu wspomoże... kalarepa. Jakie właściwości ma kuzynka kapusty?
Kalarepa to kuzynka kapusty, która przyspiesza metabolizm i dobrze oczyszcza organizm. Jakie ma właściwości?
ProduktyDietySkładniki odżywcze -
Genialny przepis z grzybami. W sam raz na szybki obiad
Przepisy z grzybami pozwalają przygotować szybkie i pyszne dania idealne na jesień. Jak je zrobić?
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Guacamole – jedna z najzdrowszych past. Zaspokaja głód i chroni przed chorobami
Guacamole to pasta z awokado, która jest bombą składników odżywczych. Do czego ją wykorzystać?
ProduktySkładniki odżywcze -
5 produktów rozgrzewających organizm. Chronią przed chłodem
Jesienią warto sięgnąć po produkty, które rozgrzeją organizm i pomogą uniknąć wyziębienia. Czyli jakie?
ProduktySkładniki odżywcze -
Sos teriyaki: słodko-słony przysmak z Japonii. Z czym go jeść?
Sos teriyaki to słodko-słony sos z kuchni japońskiej, który cieszy się dużym powodzeniem. Jak go jeść?
ProduktySkładniki odżywczeDiety -
Patison – skrzyżowanie dyni z cukinią. Jak go wykorzystać w kuchni?
Patison to warzywo, do którego często podchodzimy ostrożnie. A niesłusznie, bo ma dużo wartości odżywczych.
ProduktySkładniki odżywczeDiety -
Płatki drożdżowe wegańskim hitem. Jak je jeść?
Płatki drożdżowe wyglądają jak bułka tarta, ale mają szereg dobroczynnych właściwości. Z czym je jeść?
DietyProdukty -
Soczewica: wartości odżywcze, właściwości, wykorzystanie
Soczewica jest smaczna, ma mało kalorii i wiele właściwości zdrowotnych. Zobacz, jakie wartości i właściwości ma soczewica oraz jak wykorzystać ją w kuchni.
ProduktySkładniki odżywczeMaja Błaszczyk -
Brukselka wzmacnia serce i obniża ciśnienie. Jak ją prawidłowo przyrządzić?
Brukselka to warzywo pełne witamin i składników odżywczych. Jak ją prawidłowo przyrządzić?
ProduktyPrzepisySkładniki odżywcze -
Tłuszcze roślinne, czyli jakie? 5 najzdrowszych tłuszczy roślinnych
Tłuszcze roślinne to źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych wzmacniających serce. Które są zdrowe?
Składniki odżywczeProduktyDiety