-
Przepis na żurek wielkanocny. Najlepszą recepturę zdradziła Ania Starmach
Żurek to symbol Wielkanocy. Przygotowanie żurku w chlebie jest ciekawym pomysłem na efektowne podanie dania.
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Jaka jest różnica między witaminą D a D3?
Witamina D wzmacnia kości, zęby i odpowiada za prawidłową odporność. Czym się różni od witaminy D3?
ProduktyAlicja Kowalczyk
-
Co się dzieje z twoją wątrobą, kiedy pijesz kawę?
Kawa to nie tylko zastrzyk energii. Od dawna wiadomo, że ten napój ma pozytywny wpływ na zdrowie, ale czy wiesz, jak działa na twoją wątrobę?
Produkty -
Salmonella w popularnych hamburgerach. GIS wydał ostrzeżenie
Główny Inspektor Sanitarny wycofuje partię drobiowych hamburgerów marki Morliny. W mięsie wykryto bakterie Salmonella Enteritidis.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Warstwowa sałatka ukraińska. Jest smaczna i łatwo ją przygotować
Warstwowa sałatka ukraińska jest bardzo smaczna – twierdzą ci, którzy jej spróbowali. Jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Będziemy potrzebować kilku warzyw i majonezu, żadnych przypraw ani dodatków.
ProduktyPrzepisySkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Autoszczepionka może zdziałać cuda. Lista chorób, z których może wyleczyć, jest długa
Autoszczepionka może zdziałać cuda. Pozwala wyleczyć szereg chorób: od zapalenia zatok, przez alergie, reumatoidalne zapalenie stawów, a nawet łysienie plackowate – mówi Renata Witkowska Jendyk.
ProduktyMonika Witkowska
-
Co jest zdrowsze: dżem, powidła czy konfitura?
Dżemy, powidła czy konfitura – co będzie najzdrowszym wyborem, a których lepiej unikać?
DietyProduktySkładniki odżywczeOdchudzanieAlicja Kowalczyk
-
Czy jedzenie oliwy z oliwek może uchronić przed przedwczesną śmiercią? Jest wynik badania
Naukowcy z Harvard Medical School ze Stanów Zjednoczonych badali czy codzienne spożywanie oliwy z oliwek zmniejsza ryzyko przedwczesnej śmierci.Wyniki badania są zaskakujące.
Składniki odżywczeProdukty -
Co to jest grzybowa kawa? Dodawanie grzybów do kawy staje się popularne
Chociaż grzyby od dawna są stosowane w medycynie, szczególnie w krajach azjatyckich, dodawanie ich do kawy jest nowym zjawiskiem, które zyskuje na popularności. Napój smakuje zaskakująco podobnie do zwykłej kawy i jest korzystny dla...
ProduktySkładniki odżywczePrzepisyMonika Witkowska
-
Rzodkiewka. Właściwości, wartości odżywcze, witaminy
Rzodkiewka to odmiana rzodkwi, która w Polsce kojarzy się głównie z wiosennymi nowalijkami. Jakie ma wartości odżywcze?
ProduktySkładniki odżywczeOdchudzanieBezpieczeństwo żywnościAlicja Kowalczyk
-
Ostre kawałki tworzywa w paście z Rossmanna. Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenie
Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenie i wycofuje partię pasty migdałowej, która była dostępna w sklepach Rossmann. W produkcie były ostre kawałki tworzywa.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Sposób, by polubić warzywa. Wielu z was może zaskoczyć
Powszechnie wiadomo, że warzywa w codziennej diecie są ważnym elementem profilaktyki zdrowia. Obniżają poziom cholesterolu, są pełne cennych składników odżywczych i błonnika, a także sprzyjają zachowaniu szczupłej sylwetki. Co zrobić,...
ProduktyDiety -
Natka pietruszki – wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie, przechowywanie
Natka pietruszki poprawia kondycję włosów i cery, uzupełnia niedobory żelaza oraz poprawia... humor!
ProduktySkładniki odżywczeOdchudzanieAlicja Kowalczyk
-
Ile kalorii ma jajko?
Ile kalorii ma ugotowane jajko? Okazuje się, że nie tak dużo, jak mogłoby się nam wydawać.
ProduktySkładniki odżywczeAlicja Kowalczyk
Quiz -
Wielkanocne baranki – przepis. O dziwo nie jest trudny
Wielkanocny baranek to chrześcijański symbol Wielkanocy. Zajmuje honorowe miejsce zarówno na stole, jak i w koszyczku ze święconką. Nie jest trudno upiec go z ciasta.
ProduktyPrzepisySkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Tradycyjna pascha wielkanocna – przepis Magdy Gessler
Pascha wielkanocna to tradycyjne danie świąteczne, najpopularniejsze na Ukrainie i w Rosji. Warto ją przygotować jednak i w Polsce – w odsłonie zaproponowanej przez Magdę Gessler.
ŻywieniePrzepisyProdukty -
GIS wycofuje łyżki z sieci Auchan i każe je zutylizować. Są skażone szkodliwymi substancjami
Łyżki szumówki dostępne w sieci Auchan są wycofywane i będą poddane utylizacji. Powodem są szkodliwe dla zdrowia pierwszorzędowe aminy aromatyczne.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Witamina D dla dzieci – co warto o niej wiedzieć?
Witamina D dla dzieci to jedna z kluczowych witamin. Odpowiada nie tylko za kształtowanie układu odpornościowego, ale też układu kostnego. Ile witaminy D powinny brać dzieci?
ProduktySkładniki odżywczeAlicja Kowalczyk
Wideo -
Jest nowy silny środek odchudzający: goździki
Goździki to nie tylko aromatyczna przyprawa używana w wielu kuchniach świata, ale też silny środek odchudzający – wskazują amerykańscy naukowcy. Goździki mają też zastosowanie w medycynie naturalnej oraz kosmetyce.
DietyProduktySkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Te produkty na pewno poprawią ci humor. To najzdrowsze dodatki do deserów!
Chcesz sobie poprawić humor deserem? To świetny pomysł, ale by dobry nastrój nie zmienił się w poczucie ociężałości i senności, zrób deser na bazie zdrowych składników.
ProduktySkładniki odżywcze -
Zielona herbata z kwiatami. Jakie wiosenne kwiaty możesz wrzucić do filiżanki?
Filiżanka zielonej herbaty wiosną może nabrać zupełnie nowych aromatów. Wystarczy dorzucić do niej świeżej kwiaty.
PrzepisyProdukty