-
Szybkie i zdrowe ciastka z... ciecierzycy. Zawsze się udają
Te ciastka to bomba zdrowej energii. Nie zawierają glutenu, laktozy i białego cukru. Wystarczą trzy składniki i 40 minut razem z pieczeniem.
PrzepisySkładniki odżywczeProdukty -
Czy wiesz, że curry to nie przyprawa, ale mieszanka przypraw? Sprawdź, co zawiera
Curry to mieszanka przypraw, która wywodzi się z kuchni indyjskiej. Jakie ma właściwości?
ProduktyPrzepisySkładniki odżywcze -
Ile powinna jeść kobieta w ciąży? Nie tyle, ile wszyscy powszechnie zakładamy
„Kobiety w ciąży nie powinny zjadać dwukrotnie większych porcji posiłków” – wyjaśnia ekspertka, prof. Halina Weker.
Składniki odżywczeProdukty -
Afrodyzjaki z polskich sadów. Cztery owoce, które obudzą apetyt na miłość
Te owoce kupisz w każdym osiedlowym warzywniaku. Dodadzą wigoru i poprawia nastrój. Nie bez powodu są uznawane za afrodyzjaki.
ProduktySkładniki odżywcze -
Bezpieczne suszenie grzybów. Poznaj 5 najważniejszych zasad
Suszenie to najprostszy i bezpieczny sposób przechowywania grzybów. Są składnikiem wielu tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Poznaj 5 zasad prawidłowego suszenia grzybów.
Bezpieczeństwo żywnościProduktyPrzepisySkładniki odżywcze -
Dlaczego warto jeść figi? Przepis na sałatkę z figami
Figi to jedna z najpopularniejszych bakalii w Polsce. Można ją spożywać zarówno w postaci świeżej, jak i suszonej. Jakie korzyści zdrowotne zapewnia?
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Ziołomiody – czym się różnią od miodów i jakie mają właściwości?
Ziołomiody mają więcej właściwości prozdrowotnych niż zwykły miód. Kto może po nie sięgnąć?
ProduktySkładniki odżywcze -
Pasteryzowanie grzybów. Czy wiesz, że trzeba robić to dwa razy?
Pasteryzowane duszone grzyby to dobry sposób na przechowanie ich na zimę. Podpowiadamy, jak dobrze pasteryzować grzyby.
Bezpieczeństwo żywnościPrzepisyProdukty -
Tej właściwości miodu nie znałeś. Jest zaskakująca
Miód leśny poprawia kondycję organizmu, samopoczucie, a także leczy wiele chorób. Jak go stosować?
ProduktySkładniki odżywcze -
Noś tę przyprawę w torebce. Pomoże na ból miesiączkowy
Ziele angielskie to przyprawa obecna chyba w każdej kuchni. Nieodłączny składnik polskich sosów, pieczeni, zup czy bigosu. Ale to także roślina lecznicza, która zadziała podobnie, jak znany lek rozkurczowy.
Składniki odżywczeProdukty -
5 owoców obniżających cholesterol. Sprawdź, które warto jeść
Które owoce obniżają poziom cholesterolu i regulują gospodarkę lipidową organizmu? Sprawdź!
ProduktySkładniki odżywcze -
Przysmak, który leczy prostatę. Lody z olejem z pestek dyni
Olej z pestek dyni to prawdziwa bomba zdrowotna. Wspiera serce, pomaga obniżać cholesterol i stymuluje układ odpornościowy. Jest nieoceniony w diecie mężczyzn, bo jest wsparciem przy chorobach prostaty. A jego zaskakujący smak pozwala...
Składniki odżywczePrzepisyProdukty -
Herbata sypana czy z torebki? Różnice między herbatą liściastą i ekspresową
Czy herbata liściasta jest lepsze od ekspresowej? Okazuje się, że napary te bardzo różnią się między sobą.
Składniki odżywczeProdukty -
Nie wyrzucaj liści rzodkiewki. Są smaczne i zdrowe!
Liście rzodkiewki to coś, co często ląduje w koszu już w warzywniaku, kiedy prosimy o ich oderwanie. To błąd! To jadalna i smaczna część rzodkiewki, którą można wykorzystać na wiele sposobów. Dodatkowo ma nieocenione właściwości zdrowotne.
Składniki odżywczePrzepisyDietyProdukty -
Kawa mielona czy rozpuszczalna – która kawa jest zdrowsza?
Która kawa ma więcej wartości: mielona czy rozpuszczalna? Sprawdź, czym się różnią te napoje.
ProduktySkładniki odżywcze -
To ostatni dzwonek na te owoce. Możesz je mieć zupełnie za darmo!
Czarny bez to roślina, która jest powszechna w całej Polsce. Rośnie na skraju polnych dróg, łąk i lasów. To ostatni moment, aby zebrać owoce. Podajemy przepis na sok z czarnego bzu.
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Ten makaron pomoże ci schudnąć. Można jeść go do woli!
Czy makaron musi dostarczać masę kalorii i tuczyć? Okazuje się, że nie! Jaki makaron jeść, by schudnąć?
ProduktySkładniki odżywcze -
Ten napój robi furorę na świecie. Ma magiczne właściwości
Kakao ceremonialne podbiło serca ludzi na całym świecie. Jest to napój nie tylko pyszny, ale też zdrowy.
ProduktyPrzepisySkładniki odżywcze -
Dania dla brzucha i ducha – wyjątkowe przepisy, z których każdy ugotuje coś pysznego i zdrowego
W kuchni „Dzień Dobry TVN” dania z ebooka „Dania dla brzucha i ducha” Ani Dymarczyk chorej na stwardnienie zanikowe boczne przygotowywała Basia Tworek.
Składniki odżywczePrzepisyProdukty Wideo -
Te napoje mogą podnosić cholesterol. Lepiej na nie uważać
Jakie napoje mogą podnieść poziom cholesterolu? Okazuje się, że jest ich sporo i że lepiej pić je z umiarem.
ProduktySkładniki odżywcze -
Niesamowite właściwości soku z jagód. Mogłeś nie mieć o nich pojęcia
Sok z jagód uznawany jest za naturalne lekarstwo na biegunkę i zatrucia. Jakie ma właściwości taki sok?
ProduktySkładniki odżywcze