-
W ciasto francuskie zawijam dżem i w 15 minut mam pyszne rogaliki. Są lepsze niż te z cukierni
Rogaliki robię w 15 minut. Choć brzmi nieprawdopodobnie, to dziś podzielę się z wami przepisem, dzięki któremu zrobicie pyszny deser w kwadrans. To idealne „koło ratunkowe” w sytuacji, gdy z wizytą przychodzą niespodziewani goście.
PrzepisyŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Wyjątkowy napój, który Polacy omijają w sklepie. Reguluje ciśnienie krwi, pomaga w lepszym trawieniu
Woda kokosowa jest ceniona za swój orzeźwiający smak, ale także liczne właściwości zdrowotne. Zobaczcie, dlaczego warto regularnie sięgać po ten niedoceniany napój.
ProduktyŻywienie -
To najgorsze, co można zrobić z miodem. Polacy nagminnie popełniają ten błąd i wiele tracą
Herbata z miodem jest nie tylko pyszna, ale też zdrowa. Musicie jednak uważać, żeby nie popełnić powszechnego błędu, przez który miód straci swoje zdrowotne właściwości. Sprawdźcie, czego bezwzględnie nie powinno się robić z tym „płynnym...
ProduktyŻywienie -
Oranżada o smaku piwa. Ekspertka ostrzega przed szokującym trendem: „Głupota ludzka nie ma granic”
„Współczuję tym ludziom – zarówno tym, którzy wpadają na takie pomysły, jak i tym, którzy je realizują oraz tym, którzy to promują” – grzmi doktor Anna Makowska. Tym razem na tapet trafiła nietypowa oranżada.
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywienie -
Babcia pokazała mi niezawodny sposób na obłędnie puszyste ciasto drożdżowe. Stosuje metodę 36:20
Doskonale puszyste ciasto drożdżowe to marzenie każdej pani domu, która przygotowuje ten wypiek. Okazuje się, że bez trudu można uzyskać taki właśnie efekt. Skorzystajcie z metody, dzięki której ciasto wspaniale wyrośnie.
ŻywienieProdukty -
Kup 3 kostki dobrego masła i oszczędź ponad 40 procent. Lidl ma superofertę na tradycyjny produkt
Lidl rywalizuje z Biedronką o klientów, a „orężem” w tej walce nierzadko bywa masło. Zyskują na tym klienci, którzy mogą sporo zaoszczędzić na zakupie tłuszczu, a jednocześnie zaopatrzyć się w dobry produkt. Poznaj najnowszą ofertę sieci.
ProduktyŻywienie -
Dietetyk ostrzega, przed piciem wody po ogórkach kiszonych. Niektórzy muszą szczególnie uważać
Choć woda po ogórkach kiszonych ma wiele zalet, w niektórych przypadkach jej nadmierne spożywanie może obciążać organizm i prowadzić do poważnych chorób.
ŻywienieProdukty -
Popularna mąka skażona groźną toksyną. GIS apeluje o wyrzucenie produktu, bo szkodzi zdrowiu
Główny Inspektor Sanitarny wydał kolejny komunikat w sprawie mąki. To już trzeci raz w ciągu kilku ostatnich dni. Sprawdź, który produkt tym razem wycofano ze sprzedaży.
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywienie -
Polacy nagminnie to jedzą, więc szybciej się starzeją. Niektóre produkty na liście zaskakują
Włoscy naukowcy przyjrzeli się bliżej zależnościom, jakie występują między spożywaną żywnością a starzeniem się organizmu. Niedawno opublikowane badania rzucają nowe światło na te kwestie. Okazuje się, że nawet zdrowa żywność może...
ProduktyŻywienieBezpieczeństwo żywnościSkładniki odżywcze -
To jeden z najzdrowszych soków, a Polacy piją go tak rzadko. Obniża cholesterol i wzmacnia odporność
Wiele osób nie ma pojęcia, jak dużo korzyści może przynieść picie soku pomidorowego. Warto przekonać się do tego specyficznego smaku i sięgać po niego regularnie. Sprawdźcie, jak picie tego napoju wpływa na nasz organizm.
ProduktyŻywienie -
Cukier i mleko za mniej niż 2 złote bez limitu. W Dino możesz sporo zaoszczędzić przed świętami
Dino zaszalało z cenami cukru i mleka. Teraz produkty, które kończą się zwykle najszybciej, możesz kupić za mniej niż 2 złote. To świetna okazja na odciążenie domowego budżetu.
ProduktyŻywienie -
Inkowie pili litrami ten naturalny energetyk. Zachowywali doskonałą kondycję na długie lata
Imperium Inków należy już do przeszłości, ale naturalny energetyk, po który tak ochoczo sięgali mieszkańcy mocarstwa, cieszy się ogromną popularnością i dziś. To dlatego, że ma cenne właściwości. Napój pobudza do działania, pomaga...
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze -
To najzdrowszy kiszony przysmak świata. Robię go w spolszczonej wersji „za grosze”
Ten kiszony przysmak świata wywodzi się z Korei. Nie trzeba się jednak wybierać w tak dalekie strony, by czerpać pełnymi garściami z jego cennych właściwości. Bez trudu można przygotować przekąskę w domu. Smakuje genialnie i świetnie...
PrzepisyŻywienieProduktySkładniki odżywcze -
Używam trików Karola Okrasy na doskonałe jajko w koszulce. Mąż teraz ciągle chwali śniadania
Przygotowanie jajka w koszulce wymaga wprawy, ale efekt jest wart zachodu. Zobaczcie, jakie sztuczki wykorzystuje Karol Okrasa, by danie wyszło naprawdę idealne.
ŻywienieProdukty -
Prawdziwy miód można błyskawicznie rozpoznać. Ja robię prosty „test ściekania”
Prawdziwy miód ma mnóstwo właściwości korzystnych dla naszego organizmu. Zobaczcie, jak za pomocą szybkiego testu rozpoznać, czy miód jest prawdziwy czy sztuczny. Całość zajmie wam dosłownie chwilę.
ProduktyŻywienie -
To najgorsze jogurty, a Polacy zajadają się nimi na potęgę. Zobacz, czy też masz je w lodówce
Nie wszystkie jogurty są tak zdrowe, jak się wydaje – wiele z nich zawiera dużą ilość cukru, sztucznych dodatków i konserwantów. Zobaczcie, jakich jogurtów lepiej nie kupować.
ProduktyŻywienie -
Dobre, markowe masło w Biedronce kupisz teraz za mniej niż 4 zł. Łap okazję, bo trwa tylko 1 dzień
Chcesz uzupełnić zapasy masła po długim weekendzie? Masz ku temu świetną okazję, bo Biedronka właśnie obniżyła ceny tego tłuszczu. Teraz możesz go zdobyć niemal za półdarmo. Sprawdź, kiedy iść na zakupy.
ProduktyŻywienie -
Przyjaciółka poleciła mi ten „eliksir młodości”. Jest dostępny dla każdego i wspaniale wzbogaca potrawy
Oliwa z oliwek, nazywana często eliksirem młodości, to skarbnica antyoksydantów, które zwalczają wolne rodniki, spowalniając procesy starzenia się skóry i całego organizmu. Zobaczcie, jakie jeszcze ma właściwości.
ŻywienieProdukty -
Ten błąd Polacy popełniają najczęściej podczas smażenia. Narażają się na groźne konsekwencje i ryzykują zdrowiem
Smażenie wydaje się niezbyt skomplikowaną czynnością. Przynajmniej w teorii. W praktyce wcale takie proste nie jest. Wielu Polaków popełnia podczas wykonywania tej czynności jeden podstawowy błąd, który miewa bardzo poważne konsekwencje....
ŻywienieProdukty -
Babcia nauczyła mnie robić kruche ciasto metodą 3:2:1. Teraz zawsze wychodzi doskonałe
Jeśli chcecie, żeby wasze ciasto wyszło idealnie kruche, koniecznie skorzystajcie z metody 3:2:1. Ten sposób sprawi, że wypiek wyjdzie doskonały nawet kuchennym debiutantom.
PrzepisyProdukty -
To najgorsze ziemniaki do placków ziemniaczanych. Przez nie potrawa wychodzi mdła i rozpada się
Wybór odpowiednich ziemniaków na placki ziemniaczane to już połowa sukcesu. Zobaczcie, których ziemniaków lepiej unikać, jeśli chcecie cieszyć się cudownym smakiem i konsystencją tej potrawy.
ŻywienieProdukty