-
Placki z cukinii wyjdą mistrzowskie, jeśli dodacie ten jeden składnik
Chrupiące i delikatne placki z cukinii już w wersji standardowej są naprawdę pyszne. Znamy jednak sposób, by były jeszcze lepsze. Cały sekret tkwi w jednym składniku.
ProduktyJoanna Biegaj
-
Sok z jagód pomoże ci zgubić zbędne kilogramy. Teraz jest czas, żeby go przygotować
Jagody to jedne z najzdrowszych owoców. Świeże owoce dostępne są tylko do końca lipca, dlatego warto zrobić z nich domowy sok, który popijać można przez cały rok. Wspiera odchudzanie i oczyszcza organizm z toksyn.
OdchudzanieMonika Witkowska
-
Lecznicza nalewka z wiśni. Prosty przepis na wiśniówkę
Wiśnie to jedne z najzdrowszych polskich, sezonowych owoców. Jednym ze sposobów, aby zachować je na dłużej, to zrobienie nalewki. Sprawdź, jak zrobić wiśniówkę.
Składniki odżywcze -
Co zrobić, żeby bakłażan nie był gorzki? Wystarczy prosta sztuczka z solą
Bakłażany można grillować, piec, smażyć, robić z nich pyszne pasty. Jednak każdą z tych potraw może zepsuć goryczka bakłażana. Jest prosty sposób, aby się jej pozbyć. Wystarczy zwykła sól.
Produkty -
Jedz taką sałatkę na mocne kości. Sekretem jest dodatek odpowiedniego sera
Jest sycąca, a jednocześnie lekka i bardzo świeża. Ale to nie są jedyne zalety sałatki z grillowanym serem halloumi i bakłażanem. – Ta sałatka pomoże uchronić się przed osteoporozą – mówi Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji...
ProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Co zrobić z jagód? Pięć sprawdzonych przepisów z jagodami w roli głównej
Tego lata jagody pięknie obrodziły w lasach. Warto więc korzystać z sezonu na te wyjątkowe owoce. Podpowiadamy, co można zrobić z jagód. To sprawdzone przepisy na dania z jagodami.
Produkty -
Cztery rodzaje płatków i świeże maliny. Przepis na pyszne śniadanie
Śniadanie to niezwykle ważny posiłek bez względu na porę roku. Ciekawą propozycją jest stworzenie mieszanki kilku rodzajów płatków, aby wzbogacić naszą „owsiankę”. Latem warto wykorzystać też sezonowe owoce np. maliny.
ProduktyMonika Witkowska
-
Sałatka z ryżem. Przepis na pożywny posiłek, łatwy do przygotowania
Nie masz pomysłu na posiłek, które jest połączeniem białka, węglowodanów i witamin? Koniecznie spróbuj sałatki z dodatkiem ryżu. Zdziwisz się, jak pyszne jest to danie. Wypróbuj przepis.
ProduktyMonika Witkowska
-
Focaccia – przepis na pieczywo drożdżowe rodem z Włoch
Włoska focaccia to pomysł na zdrową kolację. Poznaj przepis na danie, które jest smaczne i pięknie wygląda.
ProduktyMonika Witkowska
-
Brioche con gelato, czyli lodowa kanapka, którą uwielbiają Włosi. Przepis
Włosi uwielbiają brioszki z lodami. Lodowe kanapki jedzą na śniadanie, ale też późnym wieczorem. Stoją w długich kolejkach do lodziarni, żeby kupić ten przysmak. Spróbuj przygotować według sprawdzonego przepisu.
ProduktyMonika Witkowska
-
Czekoladowe ciasto z wiśniami. Rozpustny przepis nie tylko na lato
Mocno czekoladowe, wilgotne, słodkie i kwaśne jednocześnie. Takie jest czekoladowe ciasto z wiśniami. Wyjątkowy deser zrobisz w niecałą godzinę.
Produkty -
Torrijas – przepis na hiszpański przysmak. Wystarczą: czerstwy chleb, mleko i jajka
Masz w domu czerstwy chleb, a nie chcesz go wyrzucać? Możesz przygotować z niego torrijas: łatwy i pyszny przysmak rodem z Hiszpanii. Podaj go na śniadanie lub podwieczorek. Poznaj przepis.
ProduktyMonika Witkowska
-
Pij napar z cynamonu! Wspomaga odchudzanie i niweluje ból głowy
Cynamon to niezwykle zdrowa przyprawa, która jest sprzymierzeńcem w odchudzaniu. Pozwala nie tylko zgubić bez wyrzeczeń zbędne kilogramy, ale niweluje także ból głowy, zwłaszcza ten spowodowany stresem. Wystarczy przygotować napar z...
OdchudzanieProduktyMonika Witkowska
-
Domowy sos czosnkowy bije na głowę wszystkie gotowce. Wyjdzie lepszy niż z pizzerii
Domowy sos czosnkowy jest niezwykle wyrazisty w smaku i bardzo aromatyczny. Robiąc go samodzielnie, możecie dostosować jego intensywność do własnych preferencji.
ProduktyJoanna Biegaj
-
Bundz to jeden z najzdrowszych serów. Przygotuj z niego lekką przekąskę
Bundz uznawany jest za jeden z najzdrowszych serów, gdyż wytwarzany jest z owczego mleka. Warto się nim delektować nie tylko ze względu na ciekawy lekko orzechowy smak, ale też na korzystne dla zdrowia działanie. Dowiedz się, jak...
ProduktyMonika Witkowska
-
Czy skórki arbuza są jadalne? Już nigdy ich nie wyrzucisz
Skórki arbuza są jadalne, co może być dla wielu osób zaskoczeniem. Podpowiadamy, jak można wykorzystać je w kuchni.
Produkty -
Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty. Jak ją zrobić?
Surówka z kiszonej kapusty to jeden z klasyków tradycyjnej polskiej kuchni. Podpowiadamy, jak ją dobrze zrobić.
Produkty -
Pij sok z ogórków kiszonych! Nawadnia i dostarcza cennych witamin
Rozpoczął się sezon na ogórki kiszone i małosolne. Warto wiedzieć, że nie tylko zakiszone warzywa stanowią cenne źródło substancji odżywczych, ale również sok, który wytworzył się w podczas kiszenia. Dodatkowo napój doskonale gasi...
ŻywienieProduktyMonika Witkowska
-
Przepis na domowy ketchup. Będzie znacznie smaczniejszy, niż ten ze sklepu
Domowy ketchup będzie dużo smaczniejszy niż ten kupiony w sklepie, ale też bezkonkurencyjnie zdrowszy. Tłumaczymy, jak go przygotować.
ProduktyJoanna Biegaj
-
Deser z jogurtu i cytryny. Przepis na zdrowy i orzeźwiający smakołyk
Kremowy i jednocześnie kwaskowy mrożony krem z jogurtu naturalnego i cytryny sprawdzi się w upalne dni. Dodatkowo korzystnie zadziałają na organizm. Dowiedz się, jak go przygotować
ProduktyMonika Witkowska
-
Najprostszy przepis na babeczki z morelami. Nie potrzebujesz miksera
Babeczki z morelami pachną latem! Razem z pieczeniem zrobisz je w niecałą godzinę. Wystarczą proste składniki i dwie miski.
Produkty