-
ProduktyŻywienieNie masz czasu na wypieki? To proste ciasto czekoladowe bez pieczenia uratuje twoją Wielkanoc!W natłoku zajęć przed świętami może zabraknąć nam czasu na upieczenie smacznego ciasta. Jednak nie musimy z niego rezygnować – wystarczy mądrze wybrać przepis.
-
ProduktyDietyWegański majonez z mleka sojowego. Jak zrobić domowy majonez bez jajek?Majonez bez jajek? To jest możliwe. Majonez z mleka sojowego doskonale sprawdzi się jako dodatek do wielkanocnych dań, w tym do tradycyjnej sałatki jarzynowej.
-
ProduktyUniwersalny i zdrowy sos z awokado, który pasuje niemal do wszystkiegoJogurtowy sos z awokado zrobisz dosłownie w kilka minut. To ultrazdrowy dodatek do potraw na zimno i na gorąco.
-
ProduktyŻywieniePrzepis na niskokaloryczne babeczki wielkanocne. Palce lizać!Czekoladowe babeczki nie muszą być bombą kaloryczną, jeśli ograniczymy ilość cukru, a słodką czekoladę zastąpimy... gorzkim kakao. Do dzieła!
-
Składniki odżywczeWiosenny omlet z zielonymi warzywami. Idealny na chłodniejsze dniKiedy wiosna nie rozpieszcza pogodą, postaw na pożywne śniadanie na ciepło. Idealnie sprawdzi się tu omlet z dodatkiem zielonych warzyw.
-
ProduktySkładniki odżywczePrzepis na żurek wielkanocny. Najlepszą recepturę zdradziła Ania StarmachŻurek to symbol Wielkanocy. Przygotowanie żurku w chlebie jest ciekawym pomysłem na efektowne podanie dania.
-
ProduktySkładniki odżywcze
-
ProduktySkładniki odżywcze
-
ProduktySkładniki odżywcze
-
ŻywienieProduktyTradycyjna pascha wielkanocna – przepis Magdy GesslerPascha wielkanocna to tradycyjne danie świąteczne, najpopularniejsze na Ukrainie i w Rosji. Warto ją przygotować jednak i w Polsce – w odsłonie zaproponowanej przez Magdę Gessler.
-
Składniki odżywczeDietyZrób koktajl z rzeżuchą. Na odporność i zdrowe jelitaTo smoothie możesz pić jako zdrowy napój, ale – jeśli masz ochotę, możesz ją zjeść jako smaczny wiosenny chłodnik.
-
OdchudzanieSok z buraka i czerwonych pomarańczy. Obniży cholesterol i wzmocni odpornośćJeśli szukasz najlepszego soku na wzmocnienie odporności, obniżenie cholesterolu i wsparcie zdrowia serca, to sięgnij po to wyjątkowo smaczne i zdrowe połączenie: sok z buraka i czerwonych pomarańczy.
-
DietyWiosenna sałatka ziemniaczana. Wystarczy pięć składnikówZiemniaki, jajko, rzodkiewka, ogórek i szczypiorek – te pięć składników wystarczy, aby zrobić lekką i zdrową wiosenną sałatkę.
-
ProduktyZielona herbata z kwiatami. Jakie wiosenne kwiaty możesz wrzucić do filiżanki?Filiżanka zielonej herbaty wiosną może nabrać zupełnie nowych aromatów. Wystarczy dorzucić do niej świeżej kwiaty.
-
ProduktyPrzepis na wielkanocny mazurek z czekoladą i orzechamiMazurek to jedno z najpopularniejszych ciast przygotowywanych na Wielkanoc. Jak go wykonać? Sprawdź przepis!
-
ProduktyŻywienieMasz dość mazurka i sernika? Wypróbuj w Wielkanoc to oryginalne ciasto Genoise z czekoladąPuszyste ciasto i wykwintny mus czekoladowy – czy można chcieć czegoś więcej? Wypróbuj ten niesamowity przepis i zaskocz w Wielkanoc swoich gości!
-
Składniki odżywczeZdrowe koktajle z forsycją. Jak wykorzystać kwiaty do zrobienia wiosennego smoothie?Żółte kwiaty forsycji są jadalne i bardzo zdrowe. Warto dodawać je do wiosennych do koktajli. Są idealne na wzmocnienie odporności.
-
ProduktyAwokado pieczone z jajami przepiórczymi. Zdrowe i sycące daniePieczone awokado z jajkami przepiórczymi to danie, które zrobisz w 20 minut. Jest bardzo proste do wykonania.
-
Składniki odżywczeProdukty
-
ProduktyPrzepis na domowy sękacz. Możesz upiec go na blaszeWielbiciele sękacza z pewnością uwielbiają jego tradycyjną wersję, ale to nie jedyny sposób przygotowania tego ciasta. Sprawdź, jak odtworzyć je w piekarniku.
-
ProduktySkładniki odżywcze